Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

15 000 ft értékű vásárlás felett INGYENES a kiszállítás, valamint rendelése mellé tanácsadási kupont adunk!

Blog

Felfázás

2021.01.07 17:02
Felfázás
Ó csak egy kis felfázás?
Biztosan csak ennyi?
A felfázást komolyan kell venni, ugyanis ha kezeletlen, akkor könnyen vesemedence gyulladást okozhat. Következő írásunk segít a tájékozódásban, vagy ha már megtörtént a baj, akkor a kezelésben.

Először is megvizsgáljuk:

H O G Y A N  A L A K U L  K I ?

Állandó vizelési ingerrel, véres vizelettel, fájdalmas ürítéssel járó hólyaghurut nemcsak a hideg hatására alakulhat ki, hajlam kérdése is, hogy megjelenik-e. Emellett szervi okok is állnak a háttérben: a nőknél azért is gyakoribb, mert a rövidebb húgycső miatt könnyebben jutnak fel a baktériumok, mint a férfiaknál. Ezért nyáron, amikor lengébben öltözünk, strandra járunk, fokozott óvatosságra van szükség. Az urológus szerint a tőzegáfonya és a bőséges folyadékfogyasztás javít, ám a cukros italok ronthatnak a helyzeten.

A szexuális élet is hajlamosít a panaszok kialakulására, az ekkor észlelhető lokális vérbőség ugyanis elősegítheti a baktériumok feljutását, megtapadását.

A cukorbetegség is fokozza a kockázatot, menopausa után pedig a hormonhiány következtében kialakult nyálkahártya sorvadás kedvez a kórokozók megtelepedésének.

Sajnos senki sem kivétel: mindkét nem és korosztály érintett, leginkább a 30 és 40 év közötti nőknél a legmagasabb a felfázás kockázata.

 

Tőzegáfonyával kezelhetjük a felfázást

MIT TEGYÜNK?

Ha nem szűnnek a tünetek, urológushoz kell fordulni, hiszen az elszaporodott baktériumok komoly vesemedence gyulladást okozhatnak. Sajnos a nem megfelelően kezelt akut húgyhólyaggyulladás krónikus gyulladásba mehet át, mely hosszú idő alatt a hólyag tárolókapacitásának csökkenéséhez, végső soron zsugorhólyag kialakulásához is vezethet.

A tünetek megjelenése után érdemes a szokásosnál több, 2,5-3 liter folyadékot fogyasztani, a sűrű vizeletürítéssel ugyanis a baktériumoktól is könnyebben megszabadulunk – mondja az egyetemi adjunktus hangsúlyozva, hogy nem javasolt a cukros üdítők mértéktelen fogyasztása, mert azok lúgossá teszik a vizeletet, mely segíti a baktériumok elszaporodását.

KEZDJÜK A TERMÉSZETES MÓDOKKAL!

Kezdetben szedjünk tőzegáfonyát.  Választékunkat ITT TALÁLJA!

mert csökkenti a baktérium nyálkahártyán történő megtapadását. Amennyiben pár nap tőzegáfonya szedése után nem javul az állapota, mindenképpen forduljon kezelő orvosához!

Ugyanis vannak makacsabb fertőzések, egyéb betegségek, melyek utánozhatják a „felfázás” tüneteit. Különösen fontos figyelnünk a véres vizeletre, mely a húgyhólyag daganat vezető tünete, ezért ilyen észlelése esetén mindenképpen szükséges szakorvosi vizsgálat, még akkor is ha a panaszok már elmúltak.

I N K Á B B  E L Ő Z Z Ü K  MEG!

Nyáron, amikor vékonyabban öltözünk, könnyebb felfázni, ezért a megelőzés fontos része, hogy ne sétáljunk mezítláb, és ha lehűlés várható, mindenképpen vigyünk magunkkal melegebb ruhát is, a strandon pedig a fürdőzés után rögtön cseréljük le a nedves fürdőruhát, és igyekezzünk mielőbb lezuhanyozni – tanácsolja Dr. Majoros Attila, urológus.

 

Mindig hiteles forrásból merítünk: Semmelweis Egyetem