Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

15 000 ft értékű vásárlás felett INGYENES a kiszállítás, valamint rendelése mellé tanácsadási kupont adunk!

Blog

A magas koleszterin

Dr Gigi
Dr Gigi
2021.04.01 18:26
A magas koleszterin
Elkötelezett célunk, hogy az oldalunkon csak és kizárólag hiteles cikkeket osztunk meg, amelyeket szakembereink írtak / lektoráltak.
Mai témánk a koleszterin: sajnos nem titkolt tény, hogy a hiperkileszterinémia un. civilizációs betegség, de az nem jelenti azt, hogy törődjünk bele. Sőt! Tenni kell ellene! 

Mi okozza a magas koleszterinszintet?

A mozgásszegény, stresszel teli életmód, a fokozott környezeti ártalmak és a helytelen táplálkozás mind hozzájárultak ahhoz, hogy kialakuljanak az úgynevezett civilizációs népbetegségek. Ilyen például a cukorbetegség, az elhízás, a csontritkulás , valamint a hiperkoleszterinémia, azaz a magas koleszterinszint.

Mik a magas koleszterinszint jellemző tünetei?

A magas koleszterinszint sokáig tünetmentes, így sajnos leggyakrabban már a következményeiből / szűrővizsgálatok során derül ki.

Ennek ellenére van néhány olyan jel, amelyre fokozottan figyelni kell:

- a szem körül megjelenő zsírcsomók

- sárga foltok

Hogyan diagnosztizálható a magas koleszterinszint?

A koleszterinszint rendszeres ellenőrzése mindenkinek javasolt, hiszen korai kimutatásával, és a megfelelő terápiával megelőzhetőek a későbbi szív- és keringési megbetegedések.

Koleszterin az érfalon
Így néz ki a koleszterin az érfalon

A koleszterinszint rendszeres ellenőrzése mindenkinek javasolt, hiszen korai kimutatásával, és a megfelelő terápiával megelőzhetőek a későbbi szív- és keringési megbetegedések. A felsorolt tünetek ugyan utalhatnak a betegségre, de koleszterinszintünkről biztos eredményt csak vérvétel útján kaphatunk. 

Kezelhető a magas koleszterin szint?

Igen!

A koleszterin szint felborulását teljes életmódváltással, mozgással és diétával lehet helyreállítani. Már megint a mozgás, hát nem ússzuk meg! :)

Mérsékeljük az állati eredetű ételek bevitelét, helyettük fogyasszunk magas rosttartalmú élelmiszereket, növeljük a gyümölcsök és zöldségek mennyiségét. Tejtermékek esetében válasszunk alacsony zsírtartamúakat. 

Mit javaslunk?

Számos termékünk segítenek a koleszterinszint csökkentésében:

- ha teakedvelő, akkor javasoljuk például a szűzteát  (amennyiben nem szenved vesebetegségben, idült gyomorhurutban)

- ha inkább tablettával tudná le a kezelést, akkor javasoljuk a fokhagyma kapszulát, ugyanis már napi 3-5 mg allicin fogyasztása előnyösen befolyásolhatja a vér összkoleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid és vérlipid (vérzsír) szintjét

- sőt még homoktövis olajjal is segíthet szervezetének csökkenteni koleszterinszintjét

 

Fontos: az életmódváltást megelőzően célszerű az orvosunkkal egyeztetünk, aki holisztikusan látja az Ön szervezetét,  szükséges esetben gyógyszerrel segítheti a kezelést, felügyelheti állapotunkat. 

 

 

forrás: Medicover.hu