Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Aspirin Plus C Forte 800 mg/480 mg pezsg?tabletta 20x

Aspirin Plus C Forte 800 mg/480 mg pezsg?tabletta  20x
Aspirin Plus C Forte 800 mg/480 mg pezsg?tabletta 20x
Az Aspirin Plus C segít a megfázás és influenza kezdeti tüneteinek legyőzésében, mint a láz, fejfájás és a torokfájás.

Az Aspirin Plus C Forte dupla erővel* veszi fel a harcot a megfázásos és influenzaszerű tünetekkel szemben. *Aspirin Plus C hatóanyagtartalmához képest.

Bővebben
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ :
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ
További adatok
3 290 Ft
Részletek
Betegtájékozató Aspirin Plus C Forte 800 mg/480 mg pezsgőtabletta 20x
Betegtájékoztató: Információk a beteg számáraAspirin Plus C Forte 800 mg/480 mg pezsgőtablettaacetilszalicilsav és aszkorbinsavMielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül (láz esetén) vagy 3-4 napon belül (fájdalom esetén) nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen típusú gyógyszer az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?Az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta tartalmaz:

· acetilszalicilsavat, amely láz- és fájdalomcsillapító

· aszkorbinsavat, más néven C vitamintAz Aspirin Plus C Forte a következő esetekben alkalmazható:

· enyhe és középerős fájdalmak, mint például fejfájás, fogfájás és menstruációs fájdalom, tüneteinek enyhítésére

· megfázásos és influenza-szerű tünetek esetén a fájdalom- és láz enyhítésére.Az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát felnőttek és 12 évnél idősebb serdülők alkalmazhatják.

2. Tudnivalók az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta alkalmazása előttNe alkalmazza az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát:

ha Ön allergiás
- az acetilszalicilsavra, az aszkorbinsavra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére, vagy

- más nem-szteroid gyulladáscsökkentőkre (NSAID), amely készítményeket fájdalom, láz és gyulladás kezelésére használnak.

· ha ismert, hogy túl sok hízósejtje van (korábban fennálló masztocitózis). Az acetilszalicilsav súlyos túlérzékenységi reakciókat válthat ki (többek között kipirulással kísért keringés-összeomlást, alacsony vérnyomást, szapora szívverést és hányást).

· ha korábban szalicilátok vagy más hasonló készítmények asztmás rohamot váltottak ki Önnél (különös tekintettel a más nem szteroid gyulladáscsökkentőkre, fájdalom- és lázcsillapító készítményekre)

· a terhesség 3. trimeszterében (ha Ön a terhessége 24. hetét betöltötte)

· ha gyomor- vagy nyombél fekélye van,

· ha súlyosan beszűkült máj- vagy vesefunkciója van

· ha súlyos kezeletlen szívkárosodása van

· ha metotrexát kezelésben részesül 15 mg/hét mennyiséget meghaladó adagban

· ha szájon át alkalmazott véralvadásgátló gyógyszert (orális antikoaguláns) szed és korábban gyomor-vagy bélfekélye voltFigyelmeztetések és óvintézkedések

Az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével· ha más acetilszalicilsav tartalmú gyógyszerekkel együtt szedi a készítményt, hogy elkerülje a túladagolás veszélyét

· ha fejfájása van tartós, nagy dózisú fájdalomcsillapítók alkalmazása esetén. Ne emelje az adagot, inkább forduljon kezelőorvosához, vagy gyógyszerészéhez!

· ha rendszeresen szed fájdalomcsillapítókat, különös tekintettel a kombinált fájdalomcsillapító készítményekre. Ezek használata vesekárosodáshoz és a vesefunkció csökkenéséhez vezethet.

· ha korábban gyomor- és nyombélfekélye, vagy gyulladásos gyomorbántalma (gasztritisz) volt.

· ha jelenleg vérhígító, a vér alvadását gátló gyógyszereket szed (antikoagulánsok).

· Azonnal hagyja abba az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta alkalmazását és forduljon kezelőorvosához, ha Önnél gyomor- vagy bélvérzés, vagy fekély jelentkezik! Ennek tünetei a száj vérzése, véres széklet és a széklet feketés elszíneződése.

· ha csökkent veseműködése van, vagy szív- és keringési rendellenesség áll fenn Önnél, mint például vese-, érbetegség, szívkárosodás, jelentős műtéti vagy vérzéses esemény.

Az acetilszalicilsav szedése tovább ronthatja a vesefunkciót, egészen az akut veseelégtelenség kialakulásáig. Ne alkalmazza az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát, amennyiben súlyos vese-, vagy kezeletlen szívkárosodásban szenved!

· ha csökkent a májműködése.

Ne szedje az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát, ha súlyos májkárosodásban szenved!

· ha erős menstruációs vérzése van (a menstruációs vér mennyisége és a menstruáció időtartama megnőhet).

· ha sebészeti beavatkozások előtt áll.

Az acetilszalicilsav fokozott vérzékenységi kockázatot okoz, amely még nagyon alacsony dózisban és akár napokkal a bevételt követően is fennáll. Műtéti beavatkozás előtt beszéljen kezelőorvosával, sebészorvosával, altatóorvosával vagy fogorvosával, még akkor is, ha a beavatkozás kisebb (pl. foghúzás).

· Az acetilszalicilsav gátolja a húgysav kiválasztását. Ez köszvényes rohamot válthat ki, ha a húgysav-kiválasztása már eleve alacsony.

· ha glükóz-6-foszfát dehidrogenáz (G6PD) hiányban szenved: ez egy, a vörösvértesteket érintő örökletes megbetegedés. Az acetilszalicilsavat orvosi felügyelet mellett kell alkalmazni!

· ha fokozott oxalát kiválasztást detektáltak vizeletében (hiperoxalúriában szenved), hajlamos kalcium-oxalát típusú vesekövek kialakulására, vagy visszatérő vesekövei vannak

· vas túladagolásban, vagy a vasfelhasználás zavara esetén (talasszémia, hemokromatózis).

· ha Ön asztmás.

Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha a 2. pont 3. bekezdése „Ne alkalmazza az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát” vonatkozik Önre. Az acetilszalicilsav a tüdő hörgőinek görcsét és asztmás rohamot, vagy egyéb túlérzékenységi reakciókat válthat ki. A rizikófaktorok a következők:

- korábbi asztma,

- szénanátha,

- orrpolip, elhúzódó (krónikus) légzőszervi megbetegedés, vagy

- allergiás reakciók, például a bőrön (pl. viszketés, csalánkiütés).

· Szoptatás alatt nem ajánlott a készítmény alkalmazása.Gyermekek és serdülőkReye szindróma, egy nagyon ritka idegrendszeri tünetekkel és májkárosodással járó életveszélyes betegség kialakulását figyelték meg vírusos megbetegedésre (főleg influenza és bárányhimlő) acetilszalicilsavat szedő gyermekek esetén. Ennek következtében:

· az acetilszalicilsavat gyermekeknél és serdülőknél ilyen esetekben csak orvosi utasításra és akkor lehet alkalmazni, ha más terápiás lehetőségek nem hoztak eredményt.

· amennyiben szédülés vagy ájulás, rendellenes viselkedés vagy hányás jelentkezne, hagyja abba a kezelést és azonnal tájékoztassa kezelőrovosát!A szalicilátok alkalmazása a bárányhimlő vírus elleni oltás beadását követő 6 hétig kerülendő.Egyéb gyógyszerek és az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.Ne alkalmazza az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát, ha a következő kezelések valamelyikében részesül:

· 15 mg/hét vagy magasabb dózisú metotrexát kezelés: egy súlyos ízületi gyulladás, a rák és a bőr elváltozásával járó pikkelysömör (pszoriázis) kezelésére használt gyógyszer.

A metotrexát toxicitása emelkedik.

• a vér alvadását gátló gyógyszereket szed (szájon át adható antikoagulánsok) és korábban gyomor- és nyombélfekélye volt.

A vérzések kockázata emelkedik.Beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével mielőtt alkalmazná az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát, ha a következó gyógyszerek bármelyikét szedi:

Nem ajánlott kombinációk

· a vér alvadását gátló gyógyszereket szed (szájon át adható antikoagulánsok) és korábban nem volt gyomor- vagy nyombélfekélye

A vérzések kockázata emelkedik.

• klopidogrel (kivéve ezen kombináció jóváhagyott indikációját) és tiklopidin: a vérrögök kialakulását gátló gyógyszerek

A vérzések kockázata emelkedhet.

· fájdalom, láz és gyulladás kezelésére használt, ún. nem-szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozó gyógyszerek

A gyomor- vagy nyombélfekélyek és vérzések kialakulásának kockázata emelkedik.

· heparinok a terápiás dózisban alkalmazva (pl. érben kialakult vérrög) vagy az alkalmazott dózistól függetlenül 65 évesnél idősebb betegek esetében

A vérzések kockázata emelkedik. Ilyen esetekben más fájdalom- vagy lázcsillapító készítmény használata javasolt.

· benzbromaron, probenecid: a köszvény kezelésére alkalmazott húgysav-ürítő szerek

Ezen gyógyszerek hatása csökken.Fokozott elővigyázatossággal alkalmazható kombinációk:· 15 mg/hétnél alacsonyabb dózisú metotrexát kezelés

A metotrexát toxicitása emelkedik. Csökkent vesefunkciójú és 65 évesnél idősebb betegek esetében fokozott megfigyelés javasolt. Lásd továbbá az első bekezdés első szakaszát „Egyéb gyógyszerek és az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta”.

· a vizeletkiválasztást fokozó gyógyszerek (diuretikumok) és a magas vérnyomás és egyéb szívbetegségek kezelésére használt készítmények „pril” vagy „szartán”-ra végződő hatóanyagnevekkel (angiotenzin konvertáz enzim [ACE] gátlók, angiotenzin II receptor antagonisták)

A vesefunkció gyors romlása következhet be kiszáradt betegekben Továbbá a vérnyomás csökkenése következhet be.

· klopidogrel (ezen kombináció jóváhagyott indikációjában): a vérrögök kialakulását gátló gyógyszer

A vérzések kockázata emelkedik.

· a gyomor- és bélműködésre helyileg ható gyógyszerek, a gyomorsavat semlegesítő vagy savlekötő (antacid) készítmények, vagy orvosi szén, hasmenés és akut mérgezés esetén használt készítmények

Szedje ezeket a gyomorra vagy bélre ható gyógyszereket legalább 2 óra eltéréssel az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta bevételétől!

· heparinok megelőző dózisban (pl. vérrögök) történő alkalmazása 65 évesnél fiatalabb betegek esetén

A vérzések kockázata emelkedik.

· a vérrögök feloldására használt gyógyszerek (trombolitikumok), például sztreptokináz

A vérzések kockázata emelkedik.

· kortizont vagy kortizonszerű anyagokat tartalmazó készítmények (glükokortikoidok), kivéve hidrokortizon pótló terápia:

A vérzések kockázata emelkedik.

· szelektív szerotonin visszavétel gátlók, pl. citalopram, eszcitalopram, fluoxetin, fluvoxamin, paroxetin, szertralin: a depresszió kezelésére használt készítmények

A vérzések kockázata emelkedik.

· digoxin: egy szívelégtelenség és szívritmus zavar kezelésére használt gyógyszer

A digoxin vérszintje emelkedik. A digoxin vérszintjének monitorozása szükséges az orvos által, és ha szükséges, a dózis állítása szükséges.

· a vércukorszintet csökkentő gyógyszerek (antidiabetikumok), mint például inzulin vagy szulfonilureák:

A vércukorszint monitorozása ajánlott.

· valproinsav: egy epilepszia kezelésére használt gyógyszer.

A valproinsav toxicitása emelkedik.Kombinációk, amelyek alkalmazása megfontolást igényel:· deferazirox, deferoxamin: a túl sok vas eltávolítására használt gyógyszerek.

Deferazirox: a gyomor- vagy nyombélfekély és vérzések kockázata nő.

A deferoxamin és aszkorbinsav használata növelheti a szöveti vas toxicitást, különösen a szívben.

· Vas és alumínium: az aszkorbinsav adása növeli a gyomor-bélrendszerből történő felszívódást. Ezt figyelembe kell venni, ha Önnek vesekárosodása van és vaspótló kezelésben részesül vagy alumínium tartalmú antacidokat szed.

· laboratóriumi eredmények

Az acetilszalicilsav és aszkorbinsav nagy dózisban zavarhatja néhány laboratóriumi teszt eredményét, mint például a székletvér vizsgálatot, vagy a májfunkciós teszteket. Tájékoztassa kezelőorvosát, hogy az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát alkalmazza!Az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta egyidejű bevétele alkohollal

Kerülje az alkohol fogyasztását, amíg az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát alkalmazza.Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Terhesség

Ne alkalmazza ezt a gyógyszert a terhesség harmadik harmadában (a 24. hetet követően), mivel az súlyos veszélyt jelenthet Önre, vagy születendő gyermekére nézve!

A terhesség első és második harmadában (az első 24 hét alatt) kérje ki kezelőorvosa tanácsát a gyógyszer szedésével kapcsolatban.

Ha ezt a gyógyszert terhesség alatt mégis alkalmazta, azonnal vegye fel a kapcsolatot kezelőorvosával!Szoptatás

Az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta alkalmazása szoptatás alatt nem ajánlott, mivel a pezsgőtabletta anyagai átjutnak az anyatejbe.Termékenység

Ez a gyógyszer egy olyan gyógyszerterápiás csoportba tartozik (ún. nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek, „NSAID”), amelyek a női termékenység zavarát okozhatják. Ez a hatás átmeneti és a készítmény alkalmazásának abbahagyásával helyreáll.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ez a készítmény alkalmanként fejfájást vagy szédülést okozhat. Ne vezessen vagy kezeljen gépeket, amennyiben ezen tünetek valamelyike jelentkezne Önnél!Az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta nátriumot tartalmaz

Ez a készítmény pezsgőtablettánként 473,72 mg (20,61 mmol) nátriumot tartalmaz. Kontrollált nátrium diétán lévő betegek esetében ezt figyelembe kell venni.

3. Hogyan kell alkalmazni az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Adagolás

Szájon át történő alkalmazásra.

A pezsgőtablettát bevétel előtt egy pohár vízben kell feloldani. A pezsgőtablettát a gyomorirritáció csökkentése érdekében nem szabad éhgyomorra bevenni.A készítmény ajánlott adagja:Felnőtteknek

· egyszeri adag: 1 pezsgőtabletta

Az egyszeri adag szükség esetén 4-8 óránként ismételhető.

· maximális napi adag: 3 pezsgőtabletta

Alkalmazás gyermekeknél és serdülőknélSerdülők: 12 éves és annál idősebb

A legalacsonyabb hatékony dózist kell alkalmazni.

Az adagolás függ a serdülő testsúlyától. Ez a készítmény csak 53 kg testsúly feletti serdülők esetén alkalmazható. Az életkor csak információ céljából hivatkozott.Az ajánlott egyszeri adag: 1 pezsgőtabletta (800 mg acetilszalicilsav/480 mg aszkorbinsav).

A maximális napi adag nem haladhatja meg a 3 pezsgőtablettát.

Az Aspirin Plus C Forte (800mg acetilszalicilsav/480mg aszkorbinsav) pezsgőtabletta hatáserőssége nem a legmegfelelőbb serdülők kezelésére. Ezen korosztály részére léteznek egyéb, az acetilszalicilsavat alacsonyabb hatáserősségben tartalmazó készítmények.12 évesnél fiatalabb gyermekek

Az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta nem alkalmazható 12 évesnél fiatalabb gyermekek esetében. Amennyiben a készítményt véletlenül mégis alkalmazná, úgy kérjük olvassa el a „Tudnivalók az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta alkalmazása előtt” és az „Amennyiben az előírtnál több Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát alkalmazott” pontokban leírtakat.65 éves és annál idősebb betegek és alacsony testtömegű betegek

A lehetséges kísérőbetegségek miatt a lehető legalacsonyabb hatékony dózist kell alkalmazni. Lásd továbbá a 2. pontban a „Ne szedje az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát” és a „Figyelmeztetések és óvintézkedések” pontokat.Csökkent máj- vagy vesefunkciójú betegek, vagy keringési rendellenességben szenvedő betegek

Az adagok csökkentése vagy az adagolási időközök elnyújtása javasolt az alábbi betegek számára:

· enyhe vagy középsúlyos máj- vagy veseműködési zavar

· keringési rendellenességek, mint például szívkárosodás vagy jelentős vérzési eseményekNe alkalmazza az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát, ha súlyos vese- vagy májműködési zavara, vagy kezeletlen szívműködési zavara van. Lásd a 2. pontban „Ne szedje az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát”.Az alkalmazás időtartama

Ne alkalmazza ezt a gyógyszert 3 napnál tovább láz esetén, vagy 3-4 napnál tovább fájdalom esetén, kivéve ha kezelőorvosa kifejezetten ezt javasolta.Amennyiben az előírtnál több Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát alkalmazott

Hagyja abba a kezelést és haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát, ha túladagolásra gyanakszik.A túladagolás tünetei a következők lehetnek:

· fülzúgás, hallásvesztés érzése

· izzadás

· hányinger, hányás, hasmenés

· fejfájás

· szédülés

· a vesefunkció gyors romlása

Gyermekekben már akár mindössze 100 mg/kg acetilszalicilsav egyszeri bevétele is végzetes lehet.Ha elfelejtette az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát alkalmazni

Ne alkalmazzon dupla adagot a kimaradt adag pótlására.A készítmény használatával kapcsolatos további kérdéseivel forduljon kezelőorováshoz vagy gyógyszerészéhez.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Hagyja abba az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta alkalmazását és azonnal forduljon kezelőorvosához, vagy keresse fel az Önhöz legközelebb eső kórházat, ha a következő jelek bármelyikét tapasztalná:

• az arc, a nyelv és a légcső duzzanata, amely súlyos légzési nehézséget okozhat, és amely súlyos allergiás reakció tünete (angioödéma)

• gyomorfájdalom, fekete széklet, véres hányás, kávézacc-szerű hányás, amelyek a gyomor vagy a belek vérzésének a jeleiA mellékhatások a következő gyakoriságokkal jelentkezhetnek:

Gyakori: 10-ből 1 embert érinthet

· a gyomor vagy a belek rendellenességei, úgy mint gyomorégés, hányinger, hányás, emésztési zavarokNem gyakori: 100-ból 1 embert érinthet

· a gyomor, a belek vagy a has fájdalma

· csalánkiütés (urtikária), gyógyszerkiütés, viszketés (pruritus)Ritka: legfeljebb 1000-ből 1 embert érinthet

· a gyomor-bélrendszer gyulladása és fekélye (gyulladás és fekély a nyelőcső, gyomor vagy belek területén). Ezek a reakciók nem feltétlenül vérzéssel kísértek és az acetilszalicilsav bármely dózisának alkalmazásakor jelentkezhetnek figyelmeztető tünetek nélkül, a kórelőzményben szereplő súlyos gyomor-bélrendszeri esemény nélkül is.

· túlérzékenységi reakciók, úgy mint asztma, orrfolyás, orrdugulásNagyon ritka: legfeljebb 10000-ből 1 embert érinthet

· Rejtett vagy nyílt vérzés a gyomorban vagy a belekben (véres hányás, fekete széklet, stb.), amely vashiányos vérszegénységhez vezet. A vérzés kockázata dózisfüggő.

· a gyomor-bélrendszer fekélyei és perforációja

· a húgysav csökkent kiválasztása, amely köszvényt válthat ki azon betegeknél, akiknél a húgysav

kiválasztása már eleve alacsonyNem ismert gyakoriságú: a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem határozható meg

· megnövekedett transzamináz (májenzim) szintek, csökkent májműködés

· májsérülés, főleg a májsejtek sérülése

· csökkent vörösvértest szám (vérszegénység) a vérzés következtében

· súlyos glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiányban szenvedő betegek esetében a vörösvérsejtek száma csökkent, és a vörösvértestek elpusztultak

· csökkent vérlemezke szám

· alacsony vércukor szint (hipoglikémia)

· bőrreakciók

· túlérzékenységi reakciók, súlyos allergiás reakciók (anafilaxiás reakciók)

A túlérzékenységi reakciók érinthetik a bőrt, a légutakat, a keringési rendszert a gyomor és a bélrendszert, főleg asztmás betegek esetében. A tünetek lehetnek:

- szöveti duzzanat a folyadéktöbblet következtében

- vérnyomásesés

- zihálás, nehézlégzés

- szív- és légzési nehézség

- életveszélyes allergiás sokk reakció

- kiütés, csalánkiütés, viszketés, súlyos allergiás reakció, ide értve az arc vagy a torok duzzanatát

- asztmás tünetek, az orr belsejének gyulladása, amely tüsszögést, orrfolyást és orrdugulást okozhat

· vérzések megnyúlt vérzési idővel, úgy mint orrvérzés, fogínyvérzés, a bőr alatti piros pöttyök, a húgy- és ivarszervek vérzései

A vérzési kockázat az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta alkalmazásának abbahagyását követő 4-8 napig fennállhat. Sebészeti beavatkozások esetén fokozott vérzési kockázattal kell számolni. Koponyaűri és gyomor-bélrendszeri vérzések is jelentkezhetnek. A koponyaűri vérzések végzetesek lehetnek, különösen idősek esetén.

· súlyos vérzések, agyvérzések, különösen kezeletlen magas vérnyomásos betegek esetében és/vagy véralvadást gátló gyógyszereket (antikoagulánsok) szedő betegek esetében

Egyes elszórt esetekben ezek akár életveszélyesek is lehetnek.

• folyadék a tüdőben (nem-kardiogén tüdőödéma) krónikus használat mellett és az acetilszalicilsav túlérzékenységgel összefüggésben

· csökkent veseműködés a vesefunkció gyors romlásáig, az aszkorbinsav következtében vesekövek

· hasmenés a nagy dózisú aszkorbinsav alkalmazásakor

· fejfájás, szédülés, hallásvesztés érzése, fülzúgás, amelyek túladagolás jelei

· Reye szindróma (tudatvesztés vagy abnormális viselkedés, vagy hányás) (lásd a 2. pontot „Tudnivalók az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta alkalmazása előtt”)Mellékhatások bejelentéseHa Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy, gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell az Aspirin Plus C Forte pezsgőtablettát tárolni?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A címkén feltüntetett lejárati idő után ne szedje ezt a gyógyszert.

A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta- A készítmény hatóanyagai az acetilszalicilsav és aszkorbinsav.

Pezsgőtablettánként tartalmaz:

- 800 mg acetilszalicilsavat és

- 480 mg aszkorbinsavat

- Az egyéb összetevők:

nátrium hidrogén-karbonát (módosított), citromsav, povidon, vízmentes kolloid szilícium-dioxidMilyen az Aspirin Plus C Forte pezsgőtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolásAspirin Plus C Forte 800 mg / 480 mg pezsgőtabletta:

Fehér vagy törtfehér, kerek pezsgőtabletta a tabletta egyik oldalán egy körben elhelyezkedő “BAYER kereszttel” megjelölve.

10 vagy 20 pezsgőtablettát tartalmazó alumínium/papír fóliacsík kartondobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Bayer Hungária Kft.

1123 Budapest,

Alkotás u. 50.Gyártó:

Bayer Bitterfeld GmbH

Salegaster Chausee 1

06803 Bitterfeld-Wolfen

NémetországEzt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:Ausztria

Aspirin + C forte 800 mg/480 mg Brausetabletten

Bulgaria

Аспирин С Форте 800 mg/ 480 mg ефервесцентни таблетки

Cseh Köztársaság

Aspirin C Forte šumivé tablety

Horvátország

Aspirin plus C forte 800 mg/480 mg šumeće tablete

Magyarország

Aspirin Plus C Forte 800 mg/400 mg pezsgőtabletta

Románia

ASPIRIN PLUS C FORTE 800 mg/ 480 mg comprimate efervescenteOGYI-T-1507/03 Aspirin Plus C Forte 800 mg / 400 mg pezsgőtabletta 10 db

OGYI-T-1507/04 Aspirin Plus C Forte 800 mg / 400 mg pezsgőtabletta 20 db

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. szeptember

Adatok
Cikkszám
210708092
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek