Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Wick TriActin citrom ízű por belsőleges oldathoz 10x

Wick TriActin citrom ízű por belsőleges oldathoz 10x

Wick TriActin citrom ízű por belsőleges oldathoz 10x


A Wick TriActin citrom ízű por belsőleges oldathoz a megfázás és az influenza tüneteinek enyhítésére szolgál. Három hatóanyagot tartalmaz: A paracetamol jól ismert fájdalomcsillapító, amely a fejfájás és a torokfájás megszüntetésére és a láz csillapítására alkalmazható. A gvajfenezin (köhögéscsillapító) fellazítja a váladékot és enyhíti a hurutos köhögést.


Wick TriActin citrom ízű por belsőleges oldathoz 10x


Besorolás típusa: vény nélkül kapható gyógyszerA fenilefrin-hidroklorid (orrdugulás elleni szer) csökkenti az orrjárat duzzanatát, így enyhíti az orddugulást. Csak akkor alkalmazza a Wick TriActin belsőleges oldathoz készítményt, ha a fájdalmai/vagy láza, orrdugulása és hurutos köhögése van. Vény nélkül kapható gyógyszer.ADAGOLÁS:
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja:

Felnőttek és 12 év feletti gyerekek:

Szükség szerint 4-6 óránként 1 tasak. 24 órán belül 4 tasaknál többet nem szabad elfogyasztani.

Ne lépje túl a megadott adagot.

A készítményt nem szabad alkoholos italokkal bevenni.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

12 évesnél fiatalabb gyermekeknek nem adható.Az alkalmazás módja

Ez a gyógyszer egy vízben oldódó por, amelyet forró italként fogyasztunk.

Egy tasak tartalmát oldja fel egy normál bögre forró, de nem forrásban lévő vízben (kb. 250 ml). Hagyja iható hőmérsékletre lehűlni, és igya meg a sárga, opálos oldatot jellegzetes citrus/mentolos illattal és ízzel.A kezelés időtartama

A készítmény hosszú távú alkalmazása nem javasolt.

Ha tünetei több mint 3 napig fennmaradnak, vagy rosszabbodnak, forduljon orvosához.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg gyógyszerészét.FORGALMAZÓI ADATOK:
P&G Hungary Kkt., 1082 Budapest, Kisfaludy utca 38., +36-1-451-1256,
Bővebben
2 290 Ft
Részletek
Betegtájékozató Wick TriActin citrom ízű por belsőleges oldathoz 10x

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRATriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz

500 mg paracetamol, 200 mg gvajfenezin, 10 mg fenilefrin-HCl.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz bevétele előtt

3. Hogyan kell szedni a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz készítményt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz készítményt tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TRIACTIN WICK CITROM ÍZŰ POR BELSŐLEGES OLDATHOZ ÉS A MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz a megfázás és az influenza tüneteinek enyhítésére szolgál.

Három hatóanyagot tartalmaz:

A paracetamol jól ismert fájdalomcsillapító. A különböző fájdalmak, így a fejfájás és a torokfájás megszüntetésére és a láz csillapítására alkalmazható.
A gvajfenezin (köhögéscsillapító) fellazítja a váladékot és enyhíti a hurutos köhögést.
A fenilefrin-hidroklorid (orrdugulás elleni szer) csökkenti az orrjárat duzzanatát, így enyhíti az orrdugulást.

Csak akkor alkalmazza a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz készítményt, ha fájdalmai/vagy láza, orrdugulása és hurutos köhögése van.

2. TUDNIVALÓK A TRIACTIN WICK CITROM ÍZŰ POR BELSŐLEGES OLDATHOZ BEVÉTELE ELŐTTNe szedje a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz készítményt:

· ha allergiás (túlérzékeny) a paracetamolra, gvajfenezinre, fenilefrin-hidrokloridra vagy a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz egyéb összetevőjére (lásd 6. pont).

· ha szívbetegségben szenved

· ha magas a vérnyomása (esszenciális hipertónia)

· ha májproblémája van vagy súlyos vesebetegségben szenved

· ha pajzsmirigy túlműködésben szenved

· ha cukorbeteg

· ha szűk zugú zöld hályogban szenved (a szem belső nyomása megemelkedett)

· ha egy olyan örökletes betegségben szenved, amelyre jellemző a nagy mennyiségű pigment kiválasztás a vizeletben (porfíria)

· ha triciklusos antidepresszánsokat szed

· ha béta-blokkolókat szed

· ha monoamin-oxidáz gátlókat (MAOI-kat) szed a depresszió vagy Parkinson-kór kezelésére, vagy az elmúlt 14 napban ilyet szedett

· ha a vérnyomás csökkentésére vagy a mellkasi fájdalom (angina) kezelésére szed gyógyszereket.A TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz nem adható 12 évesnél fiatalabb gyermekeknek.Fontos: Paracetamolt tartalmaz. Ne szedje együtt más paracetamol tartalmú készítménnyel.

Túladagolás esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, akkor is, ha jól érzi magát, a késleltetett, súlyos májkárosodás kockázata miatt. Ne szedje együtt más influenza, meghűlés vagy orrdugulás elleni készítménnyel.A TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz fokozott elővigyázatossággal alkalmazható•ha problémája van a májműködésével

•ha Ön férfi és prosztata megnagyobbodásban szenved, mert ilyen esetben vizelési nehézségei súlyosbodhatnak

•ha vérkeringési problémája van (például Raynaud-szindrómás)A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

A TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz szedése előtt, kérjük, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbiakat szedi:

paracetamolt vagy más orrdugulás elleni szert tartalmazó gyógyszer a meghűlés és influenza kezelésére

Ha ezeket szedi, akkor ne vegye be a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz készítményt.

monoamin-oxidáz gátlók (MAO-gátlók) a depresszió, illetve a Parkinson-kór kezelésére. Ne szedje a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz készítményt, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlókat szedett.
triciklusos antidepresszánsok a depresszió kezelésére, például amitriptilin vagy imipramin.
vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, így például béta-blokkolók, valamint a szív működését javító, illetve a szabálytalan szívverést korrigáló gyógyszerek (digoxin, lanoxin, digitoxin)
fenotiazinok (ezeket antipszichotikus gyógyszerként alkalmazzák olyan betegségek kezelésére, mint például a skizofrénia vagy a paranoia, illetve a hányinger és a hányás megelőzésére).
hányinger- és hányáscsillapító gyógyszer (például metoklopramid vagy domperidon)
vérhígító gyógyszerek (véralvadásgátlók), mint például warfarin vagy egyéb kumarin-származékok
koleszterinszint csökkentők (például kolesztiramin)
nyugtatók (barbiturátok)
probenecid vagy AZT (zidovudin)
izoniazid (a tuberkulózis kezelésére és megelőzésére szolgáló gyógyszer)A TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

A készítményt nem szabad alkoholos italokkal bevenni.Terhesség és szoptatás

A TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz alkalmazása nem javasolt terhesség és szoptatás idején: alkalmazás előtt beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény szédülést vagy zavartságot okozhat. Ha ez előfordul, akkor ne vezessen, illetve ne kezeljen gépeket.Fontos információk a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz egyes összetevőiről

A készítmény a következőket tartalmazza:

Aszpartam (E591), fenil-alanin forrás. Fenilketonúriás személyek számára káros lehet.
Szacharóz. Ha orvosa arról tájékoztatta, hogy az Ön szervezete bizonyos cukorféleségekre allergiás, kizárólag orvosa tanácsára vegyen be ebből a gyógyszerből.
Nátriumot (adagonként 157 mg). Csökkentett nátriumtartalmú diétán lévő betegeknél ezt a körülményt figyelembe kell venni.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A TRIACTIN WICK CITROM ÍZŰ POR BELSŐLEGES OLDATHOZ KÉSZÍTMÉNYT?A TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz készítményt mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.Adagolás

A készítmény vízben feloldandó por, amelyet forró ital formájában kell bevenni.

Öntsön bele egy tasaknyi port egy normál méretű bögrébe és töltse meg forró, de nem forrásban lévő vízzel (kb. 250 ml). Hagyja iható hőmérsékletre lehűlni.Felnőttek és 12 év feletti gyerekek:

Szükség szerint 4-6 óránként 1 tasak. 24 órán belül 4 tasaknál többet nem szabad elfogyasztani.12 évnél fiatalabb gyermekeknek nem adható.A javasolt adagot nem szabad túllépni.A készítményt nem szabad alkoholos italokkal bevenni.A készítmény hosszú távú alkalmazása nem javasolt.

Ha tünetei több mint 3 napig fennmaradnak, vagy rosszabbodnak, forduljon orvosához.Ha az előírtnál több TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz készítményt vett beAzonnal kérjen orvosi segítséget, ha véletlenül az előírtnál többet vett be vagy a javasoltnál többet adott be egy gyereknek, akkor is, ha Ön/a gyermek jól érzi magát, a késleltetett, súlyos májkárosodás kockázata miatt.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg gyógyszerészét.

4 LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha az alábbi mellékhatások bármelyikét észleli, vagy bármi egyéb szokatlan tünetet tapasztal, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését.A paracetamollal összefüggésben nagyon ritkán (10000 ember közül kevesebb mint 1-et érint) előfordulhatnak bizonyos vérsejt rendellenességek és hasnyálmirigy gyulladás.Ritkán előfordulhatnak allergiás reakciók (például bőrkiütés vagy csalánkiütés); súlyos allergiás reakciók (anafilaxiás sokk); asztmás légzés, illetve légzési nehézségek (10000 betegből 1-10-et érint).Ritkán fejfájás, szédülés és emésztőrendszeri zavarok, mint például gyomorfájás, hányinger, hányás és hasmenés előfordulásáról számoltak be a gvajfenezinnel kapcsolatban. (10000 betegből 1-10-et érint).Ritka esetekben a fenilefrin heves szívdobogást (palpitáció) válthat ki.

Ritkán fejfájással, szédüléssel és heves szívdobogással járó magas vérnyomás is előfordulhat.

A fenilefrin alvászavart (álmatlanságot), idegességet, remegést, ingerlékenységet, nyugtalanságot, zavartságot vagy szorongást is okozhat. Ezek a mellékhatások ritkák (10000 betegből 1-10-et érint).

A fenilefrin gyakori mellékhatásai az étvágytalanság, hányinger, illetve hányás (100 beteg közül

1-10-et érint).Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A TRIACTIN WICK CITROM ÍZŰ POR BELSŐLEGES OLDATHOZ KÉSZÍTMÉNYT TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 25 OC-on tárolandó.A tasakon vagy a dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz készítményt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathozA gyógyszerből egy tasak egy adagot tartalmaz az alábbi hatóanyagokkal: 500 mg paracetamol, 200 mg gvajfenezin és 10 mg fenilefrin-hidroklorid.Egyéb összetevők: szacharóz, citromsav, borkősav, nátrium-ciklamát, nátrium-citrát, aszpartam (E951), aceszulfám-kálium (E950), porított mentol aroma, citrom aromák, citromlé aroma, kinolinsárga (E104). Lásd a 2. pont végét.Milyen a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolásA TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz laminált tasakokba és dobozba csomagolt fehéres por. A készítmény 5 és 10 tasakot tartalmazó dobozban kerül forgalomba.Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Wick Pharma, Zweigniederlassung der Procter & Gamble GmbH,

Sulzbacher Str. 40-50,

D-65824 Schwalbach am Taunus,

NémetországGyártó:

Wrafton Laboratories Limited

Braunton,

Devon,

EX33 2DL

Nagy-BritanniaOGYI-T-21591/01-02A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma:2011. 01. 04.
Adatok
Cikkszám
210474376
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek