Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Voltaren Emulgel FORTE 20mg/g gél 50g

Voltaren Emulgel FORTE 20mg/g gél 50g
Voltaren Emulgel FORTE 20mg/g gél 50g

A Voltaren Emulgel Forte 20mg/ml gél 50g tájékoztatója


Voltaren Emulgel Forte csillapítja a fájdalmat akár 12 órán át. Izom és ízületi sérülések, a lágyrész-reuma (íngyulladás), ízületi gyulladás miatt kialakuló fájdalom, gyulladás és duzzanat csökkentésére. A diklofenák a mélyen elhelyezkedő, gyulladt szövetekben fejti ki hatását.
Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél
Diklofenák-dietilamin.
Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
• Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
• További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
• Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
• Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt tárolni?
6. További információk


1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél hatóanyaga, a diklofenák az úgynevezett nem szteroid gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszerek csoportjába tartozik. Kizárólag a bőrbe való bedörzsölésre szolgál, felszívódása fokozott. A diklofenák a mélyen elhelyezkedő, gyulladt szövetekben fejti ki hatását. A Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél az ízületek és az izmok fájdalommal járó elváltozásai esetén enyhíti a fájdalommal járó elváltozásai esetén enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást. A Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél következő megbetegedések kezelésére használható:
Felnőttek és 14 évnél idősebb serdülőkorúak: izom és ízületi sérülések (pl. rándulások, húzódások, zúzódások, hátfájás, sport sérülések), csökkenti a fájdalmat közepes és erős fájdalom esetén is, javítja a betegek mozgékonyságát és segíti a szokásos mindennapi tevékenységhez történő visszatérést, íngyulladás (pl. teniszkönyök), duzzanat a könyök és a térd körül. Felnőttek (18 évnél idősebb): a térd és az ujjak enyhe ízületi gyulladása.


2. Tudnivalók a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt
• ha allergiás (túlérzékeny) a diklofenákra vagy a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél egyéb összetevőjére;
• ha diklofenák, acetilszalicilsav, vagy ibuprofén tartalmú esetleg más, fájdalom, láz, vagy gyulladás kezelésére szolgáló gyógyszer alkalmazásakor korábban túlérzékenységi reakció lépett fel önnél. Az előbb említett acetilszalicilsavat véralvadásgátlóként is alkalmazzák. Amennyiben nem emlékszik pontosan, bizonytalan, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Az ilyen gyógyszerekre fellépő allergiás reakciók tünetei a következők lehetnek: asztma, sípoló kilégzés, légszomj, bőrkiütés, vagy csalánkiütés, az arc vagy a nyelv megduzzadása, orrfolyás;
• a terhesség harmadik trimeszterében;
• 14 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülőkorúak esetében.
Amennyiben az előbb felsorolt túlérzékenységi reakciók valamelyike már előfordult az Ön esetében, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy a gyógyszerészt és ne használjon Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt.
A Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
• A gél nem használható ekcémás, illetve sérült bőrfelületen, vagy nyílt sérülések esetén. Ne használja olyan bőrfelületen, melyen csalánkiütés, vagy ekcéma van.
• A Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt csak külsőleg szabad használni, szájba ne kerüljön, nem szabad lenyelni. Mosson kezet használat után. Ügyeljen arra, hogy a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél ne kerüljön a szemébe. Ha mégis bekerül, bő tiszta vízzel öblítse ki szemét. Keresse fel kezelőorvosát, vagy az orvosi ügyeletet, ha panaszai a szemébe került kenőcs kimosása után is megmaradnak.
• A Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél nem lezárt kötéseknél alkalmazható, de légmentesen lezárt (okkluzív) kötések esetén nem szabad használni.
Amennyiben bármilyen további kérdés felmerül, kérjük, a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél alkalmazása előtt forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
Gyermekek és serdülőkorúak
Nincs elegendő adat a hatásosságra és biztonságosságra vonatkozóan 14 éves életkor alatti gyermekek és serdülőkorúak esetében (lásd: Ne alkalmazza a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt). 14 évesnél idősebb serdülőkorúaknál, ha a készítmény alkalmazása fájdalomcsillapítás céljára 7 napnál hosszabb ideig szükséges, vagy ha a tünetek rosszabbodnak, a beteg/a serdülőkorú gyermek szülei forduljon/forduljanak orvoshoz.
A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Terhesség és szoptatás
Terhesség alatt a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél nem alkalmazható, különösen a harmadik trimeszterben, mert árthatnak a magzatnak vagy gondot okozhat a szülés során. Szoptatás alatt a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél nem alkalmazható. Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Fontos információk a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél egyes összetevőiről. A Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél propilénglikolt tartalmaz, mely egyes esetekben enyhe bőr irritációt okozhat. A Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél butil-hidroxitoluolt tartalmaz, mely helyi bőr reakciókat (pl.: kontakt dermatitisz) vagy szem és nyálkahártya irritációkat okozhat.


3. Hogyan kell alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt?
Gyógyszerészét mindig a jelen betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy a gyógyszerész által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Mennyi a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt alkalmazzon?
Felnőtteknek és 14 évesnél idősebb gyermekeknek: a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt naponta 2 alkalommal kell alkalmazni (reggel és este) a fájdalmas területen, mely így tartós fájdalomcsillapítást nyújt, akár 12 órán át.
A gél használata:
• Az első használat előtt a tubus nyílásán elhelyezett záróelemet el kell távolítani. Ehhez csavarja le a kupakot. A kupak tetejét a tubus nyílásán lévő záróelemre illesztve csavarja el a kupakot, így eltávolítható a záróelem.
• Finoman nyomjon ki egy kisebb adag gélt a tubusból és lassan dörzsölje be a fájdalmas, duzzadt területet borító bőrbe. A szükséges mennyiséget a kezelendő terület nagysága határozza meg. Cseresznyényi-diónyi mennyiségre lehet szükség. A gél bedörzsölése közben enyhe hideget érezhet.
• Amennyiben nem a kézen alkalmazta a gélt, használat után mosson kezet, hogy elkerülje a véletlen szájba vagy szembe kerülést (lásd 2. pont).
A Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél külsőleg történő alkalmazásra szolgál.
Mennyi ideig használja a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt?
Orvosi javaslat hiányában ne használja a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt:
• Felnőttek és 14 évesnél idősebb serdülőkorúak: 2 hétnél hosszabb ideig izom és ízületi sérülések (rándulás, húzódás, ütés), illetve íngyulladás,
• Felnőttek (18 év felett): 3 hétnél tovább ízületi gyulladás kezelésére.
Hosszabb kezelést a kezelőorvos javasolhat. Forduljon kezelőorvosához, amennyiben a fájdalom, vagy a gyulladás 7 napon belül nem javul, esetleg fokozódik.
Ha az előírtnál több Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt alkalmazott
Ha az előírtnál több gélt alkalmazott, törölje le a felesleget egy papírzsebkendővel. Amennyiben gyermek véletlenül lenyeli a gélt, azonnal értesítse kezelőorvosát.
Ha elfelejtette alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt
Amennyiben elfelejtette a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt a megfelelő időpontban alkalmazni, pótolja, amilyen gyorsan csak lehet. Ezután várja meg a tervezett alkalmazás következő időpontját és használja a gélt a javasolt adagban. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Egyes ritka, vagy nagyon ritka mellékhatások súlyos következményekkel is járhatnak. Amennyiben a túlérzékenység bármely itt felsorolt jelét észlelné, hagyja abba a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél alkalmazását és értesítse kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét, ha az alább felsoroltak közül bármelyik tünet kialakul a kezelés során:
• a bőr felhólyagosodásával járó bőrpír, csalánkiütés (10 000 betegből 1-10 esetében),
• légszomj, sípoló légzés, feszes mellkas (asztma) (10 000 betegből kevesebb, mint 1 esetében),
• az arc, az ajkak, a torok vagy a nyelv megduzzadása (10 000 betegből kevesebb, mint 1 esetében).
A többi esetleg kialakuló mellékhatás rendszerint enyhe, múló és ártalmatlan. Számoljon be kezelőorvosának, vagy gyógyszerészének, ha ilyen tünetek kialakulását észleli:
• Gyakori (100 betegből 1-10 esetében): bőrkiütés, viszketés, bőrpír, vagy tűszórásszerű fájdalom az alkalmazás helyén,
• Nagyon ritka (10 000 kezelt betegből kevesebb, mint 1 esetében): fokozott érzékenység napsütésre. Figyelmeztető jele a napsütés során megjelenő viszketés, duzzanat és hólyagképződés.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet is észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.


5. Hogyan kell a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 30˚C-on tárolandó. A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gélt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. További információk
Mit tartalmaz a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél?
A készítmény hatóanyaga: 23,2mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0mg diklofenák-nátriumnak) 1 gramm gélben. Egyéb összetevők: butil-hidroxitoluol, karbomerek, kókuszalkohol kaprilát-kaprát, dietil-amin, izopropil-alkohol, folyékony paraffin, makrogol-cetil-sztearil-éter, oleil-alkohol, propilénglikol, „Eucalyptus sting” parfüm, tisztított víz.
Milyen a Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Fehér vagy csaknem fehér színű, hűsítő, lágy, homogén, krémszerű gél. 30g vagy 50g vagy 60g vagy 100g vagy 120g gél HDPE peremmel és HDPE membránnal ellátott, fehér vagy piros csavaros PP kupakkal lezárt alumínium tubusban (LDPE/AI/HDPE). 1db tubus dobozban.

EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ :
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ
További adatok
2 890 Ft
Adatok
Cikkszám
210557865
Tömeg
200 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek