Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Varázsdió krém 30g

Varázsdió krém 30g
Varázsdió krém 30g
Visszeres és aranyeres bántalmak enyhítésére.
Minden lehetséges gyógynövényt beletettünk ebbe a krémbe (vadgesztenye, páfrányfenyő, orbáncfű, körömvirág), amellyel a tapasztalatokon alapuló használat alapján az erek állapotát javíthatjuk.
"A csodamogyoró, másnéven varázsmogyoró vagy varázsdió (Hamamelis virginiana) Észak-Amerikában és Kanadában őshonos cserjefajta. Nyáron gyűjtött leveles ágvégeinek vízgőzdesztillálásával nyerjük a hamameliszvizet. Jellegzetes, enyhén fás illatú, semleges vagy gyengén savas kémhatású, színtelen folyadék. A virágvíz az összes illóolajat tartalmazza, emellett szerves savakat és flavonoidokat. A csodamogyoró kérge ugyan gazdag cseranyagokban, de ezek a nagy molekulájú, nem illékony tanninok a desztilláláskor nem jutnak át a virágvízbe. Feldúsulnak viszont egyszerű vizes vagy alkoholos kivonatokban (tinktúra), melyeknek barnás színét adják.
A csodamogyoróvíz gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, irritációt csökkentő, antioxidáns, enyhe fertőtlenítő és érösszehúzó hatásaiért tehát elsősorban flavonoid (kvercetin-, kempferol-, miricetin-glikozidok, katechinek) és illóolaj (terpenoidok és fenilpropanoidok), valamint szerves sav (hidroxi-fahéjsav, kávésav, klorogénsav, galluszsav, oxálsav) komponensei a felelősek.
Ezen tulajdonságainak köszönhetően a hamamelisz víz eredményesen alkalmazható a bőr és a nyálkahártyák enyhe gyulladásainak, irritációinak (sérülések, kiütések, csípések) kezelésére, borotválkozás utáni arcvizekbe,gyulladáscsökkentő szájvizekbe. Igazoltan eredményesen alkalmazható az aranyeres panaszok és a napégés okozta tünetek enyhítésére. Ilyenkor használhatjuk önmagában vagy más virágvizekkel kombinációban borogatásként, testpermetként; készíthetünk belőle emulziós krémet, hidrogélt.
Hatásai:
bőrnyugtató, csökkenti az irritációt, bőrpírt, viszketést
gyulladáscsökkentő
fájdalomcsillapító
antibakteriális
antioxidáns
enyhe összehúzó és vérzéscsillapító. " Forrás: cosmio.hu
Bővebben
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ! :
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ!
További adatok
1 890 Ft
Részletek

VARÁZSDIÓ krém
Tájékoztató


1. Milyen típusú gyógyszer a Varázsdió krém és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó: aranyér viszkető égő fájdalmainak csökkentésére, kisebb bőrgyulladások kezelésére (enyhe napégés, égési sérülés), száraz bőrre.
Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei bőrgyulladás esetén 7 napon, aranyér esetén 14 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

2. Tudnivalók a Varázsdió krém alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a Varázsdió krémet ha:
ha allergiás (túlérzékeny) anagylevelű csodamogyoró levélkivonatára vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére, illetve a csodamogyorófélék családjába tartozó egyéb növényekre.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Amennyiben a tünetek a kezelés megkezdését követően, bőrgyulladás esetében 7 napon, aranyér esetében 14 napon túl is fennállnak, forduljon orvoshoz.

 

GYÓGYSZERINFÓK
Hatóanyag: hamamelis leaf
Kiszerelések és további adatok:
Vényköteles: nem
Amennyiben rektális vérzés lépne fel, orvoshoz kell fordulni.
A cetil-sztearil-alkohol helyi bőr reakciókat okozhat (pl.: kontakt dermatitisz).
Gyermekek és serdülők
A Varázsdió krém alkalmazása nem javasolt aranyér esetén 18 éves kor alatt, egyéb esetben 6 év alatti gyermekeknek.
A világosbarna színű készítmény a ruhaneműn foltot hagyhat, ezért aranyér kezelésekor egészségügyi betét alkalmazása ajánlott.


Egyéb gyógyszerek és a Varázsdió krém
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett és alkalmazott, valamint szedni vagy alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről. Szorboxetén-sztearát tartalmú kenőcsekkel együttesen nem alkalmazható a cserzőanyag tartalom miatt.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével
A készítmény biztonságosságára vonatkozó adatok hiányában terhesség és szoptatás alatt alkalmazása nem javasolt.
A készítmény hatóanyagának a termékenységet befolyásoló hatására vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
AVarázsdió krémnek a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatását nem vizsgálták.

 

3. Hogyan kell alkalmazni a varázsdió krémet?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja:
Aranyér esetén naponta kétszer borsónyi mennyiségű krém, lehetőleg reggel és este.
Bőrgyulladások kezelésére, száraz bőrre, naponta 2-3-szor.borsónyi mennyiségű krém
Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Az alkalmazás módja
A kezelendő felületet alapos tisztítás után kb. borsónyi mennyiségű krémmel bedörzsölni. A kenőcsöt a fájdalmas területre kell kenni, majd kíméletesen addig masszírozni ameddig teljesen fel nem szívódik.
Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
A Varázsdió krém alkalmazása nem javasolt aranyér esetén 18 éves kor alatt, egyéb esetben 6 év alatti gyermekeknek.

A kezelés ideje
Amennyiben az alkalmazás ellenére a panaszok a kezelés megkezdését követően bőrgyulladás esetében 7 napon , aranyér esetében 14 napon túl is fennállnak, vagy nem csökkenek, ha végbél vérzés előfordul, vagy a betegtájékoztatóban nem említett mellékhatások lépnek fel, hagyja abba a kezelést és forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha az előírtnál több Varázsdió krémet alkalmazott
Túladagolásról ezidáig nem számoltak be, a túladagolás hatásai nem ismeretesek.

Ha elfelejtette alkalmazni a Varázsdió krémet
Folytassa a kezelést a betegtájékoztatóban leírt útmutatás szerint.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Varázsdió krém is okozhatnak mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Allergiás reakció, contact dermatitis jelentkezhet, melynek gyakorisága nem ismert (gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg). Ilyen esetben az alkalmazást fel kell függeszteni.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül*.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

5. HOGYAN KELL A VARÁZSDIÓ KRÉMET TÁROLNI?
Legfeljebb 25°C-on tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: hh/éééé) után ne alkalmazza a Varázsdió krémet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel . Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Varázsdió krém?
Hatóanyag:1 g készítmény 100 mg nagylevelű csodamogyoró levél (Hamamelis virginiana L., folium) folyékony kivonatot tartalmaz
DER 1:1
Kivonószer: etanol 45% V/V
Segédanyagok: fehér vazelin, cetil-sztearil-alkohol, folyékony paraffin, nátrium-laurilszulfát, metil-parahidroxi-benzoát, etanol, tisztított víz.

Milyen a Varázsdió krém külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Világosbarna színű krém.
30 g krém fehér kupakkal lezárt LDPE tubusban és dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Humed Bt., 1037 Budapest, Erdőalja út 103.
A gyártó
Parma Produkt Kft., 1145 Budapest, Uzsoki út 36/a

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2014. január

Címkék: VARÁZSDIÓ, Aranyér, Bőrgyulladás, Napégés, Aranyeres

Adatok
Cikkszám
5998065300003
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek