Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Teva-Glicerin 3g végbélkúp 10x

Teva-Glicerin 3g végbélkúp 10x
Teva-Glicerin 3g végbélkúp 10x
A Glicerin-Teva végbélkúp hashajtó hatású gyógyszer.

Bővebben
1 589 Ft
Részletek
BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAGlicerin-Teva 2 g végbélkúp

Glicerin-Teva 3 g végbélkúpglicerin, palmitinsav, sztearinsavOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához,, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Glicerin-Teva végbélkúp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Glicerin-Teva végbélkúp alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Glicerin-Teva végbélkúpot?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Glicerin-Teva végbélkúpot tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A GLICERIN-TEVA VÉGBÉLKÚP ÉS MILYEN BETEGSÉG ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Glicerin-Teva végbélkúp hashajtó hatású gyógyszer.

A Glicerin-Teva végbélkúp hatóanyagai a glicerin és a sztearinszappan (sztearinsav, palmitinsav), melyek egyrészt síkosító hatásuknál fogva a végbélben székelési ingert váltanak ki, másrészt helyi irritációs hatásukkal segítik elő az alsó bélszakasz kiürülését.

2. TUDNIVALÓK A GLICERIN-TEVA VÉGBÉLKÚP ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a Glicerin-Teva végbélkúpot

- ha allergiás (túlérzékeny) a glicerinre, a palmitinsavra, a sztearinsavra vagy a Glicerin‑Teva végbélkúp egyéb összetevőjére.

- ha súlyos hasi fájdalmai vannak.Az Glicerin-Teva végbélkúp fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

- ha súlyos hasi fájdalom mellett fennálló székrekedése van, forduljon kezelőorvosához.

- Mint minden hashajtó esetén, a Glicerin-Teva végbélkúp hosszú idejű alkalmazása során is a hashajtó hatáshoz való hozzászokás alakulhat ki, ezért tartós rendszeres használata csak orvosi javallatra megengedett.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás és egyéb kölcsönhatás nem ismert.Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene alkalmazni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény biztonságosságára vonatkozóan nem állapítottak meg különleges kockázatot a terhesség és a szoptatás időszakában.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket nem befolyásolja.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A GLICERIN-TEVA VÉGBÉLKÚPOT?A Glicerin-Teva végbélkúpot mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény szokásos adagja:

Szükség esetén felnőtteknek 1 vagy 2 db 3 g-os végbélkúpot, gyermekeknek 3-6 éves kor között ½ db (egy fél) 2 g-os, 6-14 éves kor között 1 db (egész) 2 g-os kúpot a végbélbe helyezni. Felhelyezés után a farpofákat pár percig össze kell szorítani, nehogy a kúp kicsússzon.FONTOS! A Glicerin-Teva végbélkúp összetevőinek tulajdonságaiból adódóan a kúp nem olvad meg a test hőmérsékletén, emiatt előfordulhat, hogy a végbélkúp egésze, vagy annak maradéka szilárd formában távozik a széklettel. Ez azonban nem befolyásolja a készítmény hatékonyságát, mivel a hatóanyagok az alkalmazás helyén kioldódnak.A készítmény hatása gyorsítható a végbélkúp vízzel történő megnedvesítésével.Alkalmazása csak szükség esetén, és alkalomszerűen javasolt. Tartós, és rendszeres használata csak orvosi javallatra, az orvos által előírt adagban és ideig megengedett.Mi a teendő, ha a Glicerin-Teva végbélkúpot lenyelte?

Értesítse kezelőorvosát, vagy az orvosi ügyeletet.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Glicerin-Teva végbélkúp is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Nem gyakori (1000 betegből legalább 1, de 100 betegből kevesebb, mint 1 esetben fordulhat elő): rendszeres alkalmazása megszokáshoz vezethet (hashajtóabúzus).

Ritka (10 000 betegből legalább 1, de 1000 betegből kevesebb, mint 1 esetben fordulhat elő): végbélizgalmat, végbélgyulladást okozhat.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.Amennyiben mellékhatások miatt kívánja abbahagyni a kezelést, kérjen tanácsot kezelőorvosától, aki tájékoztatni fogja e mellékhatások kezeléséről, vagy más készítménnyel folytatja a kezelést.

5. HOGYAN KELL A GLICERIN-TEVA VÉGBÉLKÚPOT TÁROLNI?Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne alkalmazza a Glicerin-Teva végbélkúpot. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Glicerin-Teva végbélkúp

- A készítmény hatóanyagai:

Glicerin-Teva 2 g végbélkúp: 1,64 g glicerin, 0,048 g palmitinsav és 0,102 g sztearinsav végbélkúponként.

Glicerin-Teva 3 g végbélkúp: 2,46 g glicerin, 0,072 g palmitinsav és 0,153 g sztearinsav végbélkúponként.

- Egyéb összetevők: tisztított víz, nátrium-hidroxid.Milyen a Glicerin-Teva végbélkúp készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Csaknem színtelen, vagy opálosan áttetsző, szappanra emlékeztető szagú, torpedó alakú végbélkúp.10 db végbélkúp Alu/PE fóliában és dobozban.Forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

TEVA Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen, Pallagi út 13.OGYI-T-13146/01 (Glicerin-Teva 2 g végbélkúp)

OGYI-T-13146/02 (Glicerin-Teva 3 g végbélkúp)A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. augusztus 14.
Adatok
Cikkszám
210012603
Tömeg
40 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek