Házhozszállítás

Házhozszállítás

INGYENES a kiszállítás 18 000 ft értékű vásárlás felett 2 kg-ig!

Teva-Dolobene gél 50g

Teva-Dolobene gél 50g
Teva-Dolobene gél 50g
A Teva-Dolobene gél az alkalmazás helyén gyulladáscsökkentő, véralvadásgátló, fájdalomcsillapító hatást biztosít és csökkenti a duzzanatot
Bővebben
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ :
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ
További adatok
1 890 Ft
Részletek
Betegtájékozató Teva-Dolobene gél 50g
Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraTeva-Dolobene géldimetil-szulfoxid (DMSO), heparin-nátrium, dexpantenolMielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 10 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Teva-Dolobene gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Teva-Dolobene gél alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Teva-Dolobene gélt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Teva-Dolobene gélt tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Teva-Dolobene gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Teva-Dolobene gél az alkalmazás helyén gyulladáscsökkentő, véralvadásgátló, fájdalomcsillapító hatást biztosít és csökkenti a duzzanatot.A Teva-Dolobene gél a következők kezelésére szolgál:

Duzzanatok, vérömlenyek, illetve gyulladások okozta panaszok, amelyek az izmok, inak, ínhüvelyek, szalagok, ízületek zárt sérülései, pl. zúzódások és nyomódások, rándulások és húzódások, teniszkönyök, íngyulladások, ínhüvelygyulladások, nyálkatömlő-gyulladások, neuralgiák (idegfájdalmak), kar- és vállmerevség után jelentkeznek.Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 10 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2. Tudnivalók a Teva-Dolobene gél alkalmazása előttNe alkalmazza a Teva-Dolobene gélt:
- ha allergiás a dimetil-szulfoxidra, a heparin-nátriumra, a dexpantenolra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

- ha asztmás,

- ha súlyos májkárosodásban szenved,

- ha súlyos vesekárosodásban szenved,

- labilis keringés esetén,

- terhesség és szoptatás alatt,

- 5 év alatti gyermekeknél.Ne alkalmazza a Teva-Dolobene gélt nyílt sebeken (lásd „3. Hogyan kell alkalmazni a Teva-Dolobene gélt?” pont).A Teva-Dolobene gélt és a szulindak gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót tilos egyidejűleg alkalmazni.
Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Teva-Dolobene gél alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.· Ne kenje a Teva-Dolobene gélt nyálkahártyára (szem, száj, orr), nyílt sebekbe vagy sérült, illetve előzőleg károsodott bőrfelszínre (pl. sugárkezelést követően, súlyos fokú napégés után vagy műtéti hegekre), mivel a készítményben lévő izopropil‑alkohol fájdalmas reakciókat idézhet elő.· Az egyéb szerek által okozott nemkívánatos hatások elkerülése érdekében a bőrt a Teva-Dolobene gél alkalmazása előtt meg kell tisztítani, továbbá közvetlenül a Teva-Dolobene gél felvitele előtt és után semmilyen más kozmetikum, valamint kémiai hatóanyag nem vihető fel a kezelt felületre.· A Teva-Dolobene gél egyik hatóanyagával, a dimetil-szulfoxiddal (DMSO) végzett kezelés során fokozott fényérzékenység következhet be, emiatt a Teva-Dolobene géllel végzett kezelés alatt kerülnie kell a nagyfokú napsugárzás hatásait, valamint a szolárium használatát. Fényérzékenységi reakciók kialakulásakor (amelyek a nap által okozott leégés bőrreakcióihoz hasonlók) a Teva-Dolobene géllel folytatott kezelést le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni.A lehető leghamarabb beszéljen kezelőorvosával, amennyiben a problémák továbbra is fennállnak, nem meghatározható rendellenességek jelentkeznek, vagy a kezelés nem hozza meg a várt eredményt.Gyermekek

A Teva-Dolobene gélt 5 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem szabad alkalmazni, mivel e korcsoportnál nem áll rendelkezésre elegendő tapasztalat.Egyéb gyógyszerek és a Teva-Dolobene gél

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.A szulindak nevű gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító egyidejű alkalmazása idegi károsodást (perifériás neuropátia) idézhet elő, ezért tilos egyidejűleg alkalmazni!Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Mivel a dimetil-szulfoxid (DMSO) terhes nőknél történő alkalmazása tekintetében nem áll rendelkezésre információ, a Teva-Dolobene gél alkalmazása tilos a terhesség ideje alatt.A dimetil-szulfoxid (DMSO) bejut az anyatejbe. Ezért a Teva-Dolobene gél alkalmazása tilos a szoptatás ideje alatt.A Teva-Dolobene makrogol-glicerinéter-hidroxisztearátot tartalmaz

A Teva-Dolobene makrogol-glicerinéter-hidroxisztearátot tartalmaz, mely az arra érzékenyeknél bőrreakciókat okozhat.

3. Hogyan kell alkalmazni a Teva-Dolobene gélt?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Ha az orvos másképpen nem rendelte, a készítmény ajánlott adagja:A Teva-Dolobene gélt naponta 2‑4 alkalommal kell felvinni az érintett területre.

Egy térd méretű területre általában kb. 3 cm‑es gélcsík szükséges.A Teva-Dolobene gélt vékony rétegben és nagy bőrfelületre, vagy horzsolásos területek esetén a fájdalmas területhez közel kell felvinni és eloszlatni.Az alkalmazás helye legyen gyógyszerektől, kozmetikumoktól vagy kémiai anyagoktól mentes. Ne kenje a Teva-Dolobene gélt nyálkahártyára (szem, száj, orr), nyílt sebekre vagy sérült, illetve előzőleg károsodott bőrfelületekre (pl. besugárzást követően, súlyos fokú napégés után vagy műtéti hegekre).Kötések alatti alkalmazás: A kötést a gél felvitele után néhány perccel helyezze fel, amikor a gélt a bőr már többnyire beszívta és az alkohol is elpárolgott.A kezelés időtartama a panaszok súlyosságától és a betegség lefolyásától függ.Alkalmazása gyermekeknél
A Teva-Dolobene gél biztonságosságát és hatásosságát 5 év alatti gyermekek esetében nem igazolták, ezért alkalmazása ellenjavallt 5 év alatt gyermekeknél.


Ha az előírtnál több Teva-Dolobene gélt alkalmazott

A Teva-Dolobene gél véletlenszerű, nagymennyiségű alkalmazása esetén nem várhatók a túladagolásra jellemző tünetek.

Amennyiben kétségei vannak, kérjük, forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez vagy a legközelebbi kórházhoz.Ha elfelejtette alkalmazni a Teva-Dolobene gélt

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

A megszokott rend szerint folytassa a készítmény alkalmazását.Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát, ha súlyos allergiás reakciók lépnek fel Önnél:

· a testén kiütések jelennek meg,

· megduzzad arca, ajkai, nyelve, torka,

· légzési, illetve nyelési nehézségek lépnek fel.Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

· az alkalmazás helyén jelentkező bőrpír, viszketés, szövetkárosodás, hólyagképződés és csalánkiütés. (Ezek a tünetek a kezelés folytatásakor rendszerint megszűnnek. Amennyiben mégsem múlnak el, a kezelést le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni.)Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

· allergiás bőrreakciók.

· átmenetileg fokhagymára emlékeztető szájszag. (Ezt a szagot a dimetil-szulfoxid (DMSO) egyik anyagcsereterméke, a dimetil‑szulfid (DMS) okozza. Az ízérzés megváltozása néhány percen belül megszűnik.)Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

· azonnali allergiás reakció csalánkiütéssel és főként az arcon jelentkező, hirtelen kialakuló duzzanattal. Ha a duzzanat a gégét és a nyelvet is érinti, esetleg nehézlégzés, illetve nyelési nehézség is kialakulhat (ez az úgynevezett Quincke-ödéma).Nem ismert gyakoriságú (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

· nagy területen való alkalmazáskor elszigetelt esetekben (nem bizonyított azonban, hogy e mellékhatások és a Teva-Dolobene gél alkalmazása között van-e ok‑okozati összefüggés):

- szívproblémák,

- légzési zavarok,

- gyomorpanaszok, hányinger és hasmenés,

- kimerültség, fejfájás és hidegrázás.

· fokozott fényérzékenység.Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Teva-Dolobene gélt tárolni?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

Használat után a tubust gondosan zárja le.A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a Teva-Dolobene gél

- A készítmény hatóanyagai a dimetil‑szulfoxid (DMSO), heparin‑nátrium, dexpantenol.

150 mg dimetil‑szulfoxid (DMSO), 500 NE (nemzetközi egység) heparin‑nátrium, 25 mg dexpantenol egy gramm gélben.

- Egyéb összetevők (segédanyagok): rózsaolaj, törpefenyőolaj, citronellaolaj, makrogol-glicerinéter-hidroxisztearát, karbomer (Carbopol 98 NF), trometamol, izopropil-alkohol, víz.Milyen a Teva-Dolobene gél külleme és mit tartalmaz a csomagolás

A Teva-Dolobene gél tiszta, színtelen, jellegzetes illatú gél.

A Teva-Dolobene gél 50 g‑os kiszerelésben, műanyag kupakkal lezárt tubusban és dobozban kapható.OGYI-T-20008/01A forgalomba hozatali engedély jogosultja

TEVA Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen

Pallagi út 13.Gyártó

Merckle GmbH,

89143 Blaubeuren,

Ludwig-Merckle-Strasse 3.

NémetországA betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. június
Adatok
Cikkszám
210348761
Tömeg
200 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek