Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Strepfen 8,75 mg szopogató tabletta 24x

Strepfen 8,75 mg szopogató tabletta 24x
Strepfen 8,75 mg szopogató tabletta 24x
Baktériumok vagy vírusok által kiváltott torokgyulladás tüneteinek csökkentésére.

Hatékonyan alkalmazható a baktériumok vagy vírusok által kiváltott torokgyulladás tüneteinek (fájdalom és nyálkahártya duzzanat) csökkentésére


Strepfen cukormentes 8,75mg narancsízű szopogató tabletta
flurbiprofén


Baktériumok vagy vírusok által kiváltott torokgyulladás tüneteinek (fájdalom és nyálkahártyaduzzanat) csökkentésére. Erős fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő. Fájdalomcsillapító hatása akár 4 órán át tart. 12 éves kortól adható. Orvosi vény nélkül is kiadható gyógyszer flurbiprofén hatóanyaggal.- Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a torokfájást.
- Hatékonyan alkalmazható a baktériumok vagy vírusok által kiváltott torokgyulladás tüneteinek (fájdalom és nyálkahártya duzzanat) csökkentésére
- 12 éves kortól adható
- Fájdalomcsillapító hatás akár 4 órán át.
- Erős fájdalom- illetve gyulladáscsökkentő hatás
- Gyors felszívódás
- Nem tartalmaz antibiotikumotHasználata:
Felnőtteknek:
3-6 óránként 1 tablettát kell lassan elszopogatni. 24 óra alatt legfeljebb 5 tabletta alkalmazható.

Gyermekek és serdülők:
12 évesnél idősebb gyermekek és serdülők: az adagolás megegyezik a felnőttekre vonatkozó adagolással.
12 évesnél fiatalabb gyermekeknek nem adható.

Bővebben
3 080 Ft
Részletek
Betegtájékozató Strepfen 8,75 mg szopogató tabletta 24x

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAStrepfen 8,75 mg szopogató tablettaflurbiprofénOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha a tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Strepfen szopogató tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az Strepfen szopogató tabletta alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Strepfen szopogató tablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Hogyan kell az Strepfen szopogató tablettát tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STREPFEN SZOPOGATÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Hatékonyan alkalmazható a baktériumok vagy vírusok által kiváltott torokgyulladás tüneteinek (fájdalom és nyálkahártya duzzanat) csökkentésére.

Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a kínzó torokfájást.

2. TUDNIVALÓK A STREPFEN SZOPOGATÓ TABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTTNe szedje a Strepfen szopogató tablettát

- ha allergiás (túlérzékeny) a flurbiprofénre vagy a Sterpfen szopogató tabletta egyéb összetevőjére.

- gyógyult vagy jelenleg is fennálló fekélybetegség vagy más súlyos emésztőszervi betegség (vérzés) esetén.

- ha Önnél korábban szalicilátok vagy más nemszteroid gyulladásgátlók szedésével összefüggésben bronchusgörcs, orrnyálkahártya gyulladás vagy csalánkiütés jelentkezett.

- súlyos máj- és veseelégtelenség, illetve súlyos szívelégtelenség esetén.

- A terhesség utolsó harmadában.

- Nem javasolt 12 éves kor alatti gyermekeknek.A Strepfen szopogató tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

- ha a gyógyszer alkalmazásakor néhány, maximálisan 3 napon belül a tünetek nem enyhülnek, vagy láz, fejfájás, émelygés, hányás is jelentkezik, más terápiás kezelésre van szükség, és orvoshoz kell fordulni.A Strepfen szopogató tabletta egyedi orvosi elbírálás alapján adható:

- Szív-dekompenzációs zavarok, ill. magas vérnyomás esetén, mert más nemszteroid gyulladásgátlókhoz hasonlóan folyadék-visszatartást és ödémát okozhat.

- Vese, szív és májkárosodás esetén, mert a nemszteroid gyulladásgátlók a vesefunkciók romlását okozhatják.

- A Strepfen szopogató tablettához hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus („miokardiális infarktus”) vagy sztrók („agyi érkatasztrófa”) kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot és a 3 napos kezelési időtartamot.

- Amennyiben szívproblémái vannak, vagy előzőleg volt sztrókja, illetve úgy gondolja, hogy ezen állapotok kialakulásának kockázata az Ön esetében fennáll (pl. ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy dohányzik), a kezelést beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével.

- Fokozott vérzékenységi hajlam esetén, mert a flurbiprofén megnyújthatja a vérzési időt.A mellékhatások kockázata csökkenthető, ha szedése a lehetséges legkisebb adagban és legrövidebb ideig történik.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

A Strepfen szopogató tabletta több gyógyszerrel (vízhajtók, véralvadás gátlók, lítium) léphet kölcsönhatásba, ezért feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Forduljon orvosához, ha a fenti tünetek valamelyike érinti Önt, vagy bármikor a múltban érintette Önt.Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény a terhesség utolsó három hónapjában nem alkalmazható.

Az anyatejben igen alacsony koncentrációban választódik ki, ezért nem valószínű, hogy hatást gyakorolna a szoptatott csecsemőre.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem észleltek a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatást.Fontos információk a Strepfen szopogató tabletta egyes összetevőiről

A készítmény glükózt és tejcukrot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A STREPFEN SZOPOGATÓ TABLETTÁT?Felnőttek és 12 éven felüli gyermekek: 3-6 óránként 1 tablettát kell lassan elszopogatni. 24 óra alatt legfeljebb 5 tabletta alkalmazható. 3 napnál tovább a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Nem javasolt 12 éves kor alatti gyermekeknek.Időskorúak: nem szükséges az adagolás módosítása.

A Strepfen szopogató tablettát teljes feloldódásig folyamatosan szopogatni kell a szájnyálkahártya irritáció elkerülése érdekében.

A megadott adagot nem szabad túllépni.Ha az előírtnál több Strepfen szopogató tablettát alkalmazott

Tünetek: hányinger, hányás, fejfájás, aluszékonyság, homályos látás és szédülés.

Ha az előírtnál több Strepfen szopogató tablettát vett be, azonnal forduljon orvosához.

Kezelése: specifikus ellenszere nem ismeretes. Gyomormosás és amennyiben szükséges, a folyadékháztartás helyreállítása javasolt.Ha elfelejtette alkalmazni a Strepfen szopogató tablettát

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Strepfen szopogató tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Strepfen szopogató tabletta átmeneti szájnyálkahártya irritációt válthat ki.

A mellékhatások a gyakoriságuk alapján kerülnek felsorolásra.Nagyon gyakori (10 kezelt beteg közül több mint 1 esetben fordulhat elő):

kellemetlen érzés a szájban (melegség vagy égető érzés, ill. szájzsibbadás), ízérzés zavara.Gyakori (100 kezelt beteg közül 1-10 esetben fordulhat elő):

gyomor-bélrendszeri panaszok, például hasi fájdalom, hasmenés, szájszárazság, fekélyképződés a szájnyálkahártyán, émelygés és a száj érzéketlensége.Nem gyakori (1000 kezelt beteg közül 1-10 esetben fordulhat elő):

fejfájás, szédülés, bőrkiütés.Ritka (10 000 kezelt beteg közül 1-10 esetben fordulhat elő):

vérszegénység, megnyúlt vérzési idő, álmatlanság, légszomj, asztma, illetve hörgőgörcs súlyosbodása, emésztési zavar, bélgázosodás, hányás, fekély, vérzés a gyomor-bél rendszerben, veseelégtelenség, láz, aluszékonyság.Nagyon ritka (10 000 kezelt beteg közül kevesebb, mint 1 esetben fordulhat elő):

vérképzőszervi betegségek, súlyos bőrreakciók, például hólyagos reakciók, súlyos túlérzékenységi reakció, májgyulladás, sárgaság.

Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben szokatlan tüneteket (pl. duzzadás, bőrkiütés, hirtelen vérnyomásesés, stb.) észlel, a gyógyszer szedését hagyja abba, és feltétlenül forduljon kezelőorvosához.A Strepfen szopogató tablettához hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus („miokardiális infarktus”) vagy sztrók („agyi érkatasztrófa”) kialakulásának kockázata.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A STREPFEN SZOPOGATÓ TABLETTÁT TÁROLNI?Legfeljebb 25°C-on, nedvességtől védve tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Strepfen szopogató tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Strepfen szopogató tabletta

- A készítmény hatóanyaga 8,75 mg flurbiprofén szopogató tablettánként.

- Egyéb összetevők: levomentol, kálium-hidroxid, citrom-aroma, makrogol 300, méz, szacharóz szirup, glükóz szirup.Milyen a Strepfen szopogató tabletta készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Kerek, halványsárga vagy világos barna, jellegzetes méz és citromillatú tabletta, mindkét oldalán „S” mélynyomású jelzéssel ellátva.16 db szopogató tabletta fehér, átlátszatlan PVC/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

103-105 Bath Road, Slough, Berkshire SL1 3UH

Egyesült KirályságGyártó

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

Nottingham Site, Thane Road, Nottingham, NG90 2DB

Egyesült KirályságA készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:Reckitt Benckiser Kft.

1036 Budapest, Lajos u. 48-66

Tel.: 06 1 880-1870 Fax: 06 1 250-8398OGYI-T-8900/01A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. szeptember 27.


Adatok
Cikkszám
210649028
Tömeg
80 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek