Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Septolete extra 3mg/1mg szopogató tabletta citrom-bodza ízű 16x

Septolete extra 3mg/1mg szopogató tabletta citrom-bodza ízű 16x
Septolete extra 3mg/1mg szopogató tabletta citrom-bodza ízű 16x
A Septolete extra szopogató tabletta felnőttek és 6 év feletti gyermekek számára javallott gyulladáscsökkentőként, fájdalomcsillapítóként és fertőtlenítőként torok-, szájüregi és fogíny-irritáció kezelésére.
Bővebben
1 990 Ft
Részletek
Betegtájékozató Septolete extra 3mg/1mg szopogató tabletta citrom-bodza ízű 16x

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraSeptolete extra citrom-bodza 3 mg/1 mg szopogató tabletta

benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-kloridMielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Septolete extra citrom-bodza 3 mg/1 mg szopogató tabletta (a továbbiakban: Septolete extra citrom-bodza) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Septolete extra citrom-bodza szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Septolete extra citrom-bodzát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Septolete extra citrom-bodzát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Septolete extra citrom-bodza és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Septolete extra citrom-bodza hatóanyagai a benzidamin-hidroklorid és a cetilpiridinium-klorid.

A Septolete extra citrom-bodza szopogató tabletta egy gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és antiszeptikus (fertőtlenítő) hatású gyógyszer helyi alkalmazásra. A Septolete extra citrom-bodza fertőtleníti a szájüreget és a garatot, enyhíti a torokgyulladás tüneteit, például a fájdalmat, pirosságot, duzzanatot, égő érzést és a nyelési nehézséget.A Septolete extra citrom-bodza az enyhe szájüregi és garatfertőzésekhez (beleértve a fogínygyulladást és a garatgyulladást) társuló torokgyulladás tüneteinek kezelésére használatos.Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2. Tudnivalók a Septolete extra citrom-bodza szedése előttNe alkalmazza a Septolete extra citrom-bodzát:

- ha allergiás a benzidamin-hidrokloridra, a cetilpiridinium-kloridra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

- Ez a gyógyszer nem alkalmazható 6 év alatti gyermekeknél.Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Septolete extra citrom-bodza alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ne alkalmazza a Septolete extra citrom-bodzát 7 napnál tovább. Ha a tünetek súlyosbodnak, vagy nem enyhülnek 3 nap alatt, netán más tünetek (pl. láz) jelentkeznek, forduljon orvoshoz.A helyi alkalmazásra szánt készítmények – mindenekelőtt hosszú időn át tartó – használata allergizáló hatású lehet, ez esetben a kezelést abba kell hagyni.A Septolete extra citrom-bodzát nem szabad együtt alkalmazni anionos vegyületekkel (mint amilyenek többek között a fogkrémekben találhatók), ezért nem ajánlott a terméket közvetlenül fogmosás előtt vagy az után használni.Fokozott elővigyázatosság szükséges:

- ha allergiás a szalicilátokra (pl. az acetilszalicilsav és a szalicilsav) vagy más gyulladáscsökkentő hatású fájdalomcsillapítókra, az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekre (NSAID-ok). A gyógyszer alkalmazása nem javasolt.

- ha Ön jelenleg vagy korábban asztmában szenvedett. Ebben az esetben elővigyázatosság szükséges.Gyermekek és serdülők

A Septolete extra citrom-bodza nem alkalmazható 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél.Egyéb gyógyszerek és a Septolete extra citrom-bodza

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Ne használjon más fertőtlenítő hatású készítményt a Septolete extra citrom-bodza alkalmazása során.A Septolete extra citrom-bodza egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal

A Septolete extra citrom-bodzát nem szabad tejjel bevenni, mert a tej csökkenti a szopogató tabletták hatását.

Ne vegye be a Septolete extra citrom-bodzát étkezés előtt vagy közben, illetve itallal! A Septolete extra citrom-bodza bevétele után legalább egy órán át ne egyen vagy igyon!Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A terhesség ideje alatt a Septolete extra citrom-bodza nem ajánlott.

A szoptatás ideje alatt beszéljen kezelőorvosával, ő fogja eldönteni, hogy a szoptatást vagy a Septolete extra citrom-bodza-kezelést szükséges abbahagynia.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Septolete extra nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.A Septolete extra citrom-bodza izomaltot (E953), butil-hidroxianizolt (E320), nátrium-benzoátot (E211) és propilénglikolt (E1520) tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

A butil-hidroxianizol helyi bőr reakciókat (pl.: kontakt dermatitisz) vagy szem- és nyálkahártya‑irritációt okozhat.

A nátrium-benzoát enyhén irritálja a bőrt, a szemet és a nyálkahártyát.

A propilénglikol bőrirritációt okozhat.

3. Hogyan kell szedni a Septolete extra citrom-bodzát?A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Felnőttek

Az ajánlott adag 3-4 szopogató tabletta naponta. 3-6 óránként egy szopogató tablettát hagyni kell lassan feloldódni a szájüregben.12 éves kor feletti gyermekek és serdülők

Az ajánlott adag 3-4 szopogató tabletta naponta. 3-6 óránként egy szopogató tablettát hagyni kell lassan feloldódni a szájüregben.6-12 éves gyermekek

Az ajánlott adag 3 szopogató tabletta naponta. 3-6 óránként egy szopogató tablettát hagyni kell lassan feloldódni a szájüregben.Gyermekek 6 éves kor alatt:

A Septolete extra citrom-bodza nem alkalmazható 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél.Ne lépje túl a megállapított adagot.Ne vegye be a szopogató tablettát közvetlenül étkezés előtt vagy közben, illetve itallal!

A gyógyszer bevétele után legalább egy órán át ne egyen vagy igyon!

Az optimális hatás érdekében nem ajánlott közvetlenül fogmosás előtt vagy az után használni a készítményt.A kezelés időtartama

Ne használja ezt a gyógyszert 7 napnál tovább. Ha a tünetek súlyosbodnak, vagy nem enyhülnek 3 nap alatt, netán más tünetek (pl. láz) jelentkeznek, forduljon orvoshoz. Kérje kezelőorvosa tanácsát, ha betegsége visszatér, vagy jellemzőiben változást tapasztal.Ha az előírtnál több Septolete extra citrom-bodzát alkalmazott

A gyógyszer túlzottan nagy adagjának véletlen lenyelése esetén azonnal forduljon kezelőorvosához, vagy keresse fel a legközelebbi kórházat.Ha elfelejtette alkalmazni a Septolete extra citrom-bodzát

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Ritka (1 000 közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

- túlérzékenységi reakció,

- csalánkiütés (urtikária), a bőr napfényre adott fokozott reakciója (fényérzékenység),

- a légutak hirtelen, szabályozatlan beszűkülése (hörgőgörcs).Nagyon ritka (10 000 közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

- helyi irritáció, enyhe égő érzés a szájüregben.Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

- égő érzés a szájnyálkahártyán, érzéskiesés a szájnyálkahártyán (anesztézia).Ezek a mellékhatások általában átmenetiek. Azonban, ha valóban jelentkeznek, ajánlott beszélnie kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A betegtájékoztató útmutatásainak betartása révén Ön csökkenti a mellékhatások kockázatát.Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Septolete extra citrom-bodzát tárolni?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

Ez a gyógyszer különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a Septolete extra citrom-bodza?

- A készítmény hatóanyagai a benzidamin-hidroklorid és a cetilpiridinium-klorid. Egy szopogató tabletta 3 mg benzidamin-hidrokloridot és 1 mg cetilpiridinium-kloridot tartalmaz.

- Egyéb összetevők: borsosmentaolaj, levomentol, szukralóz (E955), vízmentes citromsav (E330), izomalt (E953), citrus aroma (butil-hidroxianizolt (E320) tartalmaz), bodza aroma (propilénglikolt (E1520) tartalmaz), kurkumin (E100) (nátrium-benzoátot (E211) tartalmaz), klorofillin-rézkomplexek (E141) (propilénglikolt (E1520) tartalmaz). Lásd 2. pont „A Septolete extra citrom-bodza izomaltot (E953), butil-hidroxianizolt (E320), nátrium-benzoátot (E211) és propilénglikolt (E1520) tartalmaz”.Milyen a Septolete extra citrom-bodza külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Kerek, halványzöld-zöld, érdes felületű, metszett élű szopogató tabletta. A szopogató tablettán fehér foltok, egyenetlen szín, légbuborékok jelenléte a „kemény cukorka” tömegében, valamint kissé egyenetlen élek előfordulhatnak. A szopogató tabletta átmérője: 18,0-19,0 mm, magassága: 7,0‑8,0 mm.A Septolete extra citrom-bodza 8, 16, 24, 32 vagy 40 szopogató tablettát tartalmazó buborékcsomagolásban és dobozban érhető el.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

KRKA, d.d., Novo mesto,

Šmarješka cesta 6,

8501 Novo mesto,

SzlovéniaGyártók:

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

TAD Pharma GmbH, Heinz-Lohmann-Straße 5, 27472 Cuxhaven, NémetországEzt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:Csehország


Septabene citron a bezový květ

Bulgária


Септолете тотал лимон и цвят от бъз 3 mg/1 mg таблетки за смучене

Észtország


Septolete omni lemon & elderflower

Finnország


Septabene sitruuna & seljankukka 3 mg/1 mg imeskelytabletti

Horvátország


Septolete duo limun i bazga 3 mg/ 1 mg pastile

Lettország


Septabene ar citronu un plūškoku 3 mg / 1 mg sūkājamās tablets

Lengyelország


Septolete ultra o smaku cytryny i czarnego bzu

Litvánia


Septabene 3 mg/1 mg kietosios pastilės

Magyarország


Septolete extra citrom-bodza 3 mg/1 mg szopogató tabletta

Olaszország


Septolete

Portugália


Septolete Duo limão e flor de sabugueiro

Románia


Septolete omni lămâie şi soc 3 mg/1 mg pastile

Szlovákia


Septolete extra s príchuťou citrónu a bazového kvetu 3 mg/1 mg tvrdé pastilky

Szlovénia


Septabene z okusom limone in bezga 3 mg / 1 mg pastile

OGYI-T-22871/12 8×

OGYI-T-22871/13 16×

OGYI-T-22871/14 24×

OGYI-T-22871/15 32×

OGYI-T-22871/16 40×

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. szeptember


Adatok
Cikkszám
210821109
Tömeg
63 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek