Házhozszállítás

Házhozszállítás

INGYENES a kiszállítás 18 000 ft értékű vásárlás felett 2 kg-ig!

Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta 16x

Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta 16x
Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta 16x
Torokfájás elleni szopogató tabletta, amely csillapítja a fájdalmat, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő.
Bővebben
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ :
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ
További adatok
1 990 Ft
Részletek
Betegtájékozató Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta 16x

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraSeptolete extra 3 mg/1 mg szopogató tablettabenzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-kloridMielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen típusú gyógyszer a Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta (a továbbiakban: Septolete extra) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Septolete extra szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Septolete extrát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Septolete extrát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Septolete extra és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Septolete extra gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és antiszeptikum (fertőtlenítő) helyi, szájüregi használatra. A Septolete extra fertőtleníti a szájüreget és a garatot, enyhíti a torokgyulladás tüneteit, például a fájdalmat, pirosságot, duzzanatot, égő érzést és a nyelési nehézséget.A Septolete extra gyulladáscsökkentőként, fájdalomcsillapítóként és helyi hatású fertőtlenítőszerként (antiszeptikumként) használatos:

- torok, szájüregi és fogíny-irritáció kezelésére,

- fogíny-, garat- és gégegyulladásban.Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2. Tudnivalók a Septolete extra szedése előttNe alkalmazza a Septolete extrát:

- ha allergiás a benzidamin-hidrokloridra, a cetilpiridinium-kloridra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

- ez a gyógyszer nem alkalmazható 6 év alatti gyermekeknél, mivel ez a gyógyszerforma nem megfelelő ennek a korcsoportnak.Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Septolete extra alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ne alkalmazza a Septolete extrát 7 napnál tovább. Ha a tünetek súlyosbodnak, vagy nem enyhülnek 3 nap alatt, netán más tünetek (pl. láz) jelentkeznek, forduljon orvoshoz.A lokális készítmények– mindenekelőtt hosszú időn át tartó – alkalmazása allergizáló hatású lehet, ez esetben a kezelést abba kell hagyni.A Septolete extrát nem szabad együtt alkalmazni anionos vegyületekkel (mint amilyenek többek között a fogkrémekben találhatók), ezért nem ajánlott a terméket közvetlenül fogmosás előtt vagy az után használni.Gyermekek és serdülők

A Septolete extra nem alkalmazható 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél, mivel a szopogató tabletta nem megfelelő ennek a korcsoportnak.Egyéb gyógyszerek és a Septolete extra

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Ne használjon más fertőtlenítő hatású készítményt a Septolete extra alkalmazása során.A Septolete extra egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal

A Septolete extra szopogató tablettát nem szabad tejjel bevenni, mert a tej csökkenti a szopogató taletták hatását.

Ne vegye be a szopogató tablettát étkezés közben, illetve a Septolete extra bevétele után legalább egy órán át ne egyen, vagy igyon!Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A terhesség ideje alatt a Septolete extra nem ajánlott.

A szoptatás ideje alatt beszéljen kezelőorvosával, ő fogja eldönteni, hogy a szoptatást vagy a Septolete extra-kezelést szükséges abbahagynia.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Septolete extra nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.A Septolete extra szopogató tabletta izomaltitolt (E953) tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a Septolete extrát?A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Felnőttek

Az ajánlott adag 3-4 szopogató tabletta naponta. 3-6 óránként egy szopogató tablettát hagyni kell lassan feloldódni a szájüregben.12 éves kor feletti gyermekek

Az ajánlott adag 3-4 szopogató tabletta naponta. 3-6 óránként egy szopogató tablettát hagyni kell lassan feloldódni a szájüregben.6-12 éves gyermekek

Az ajánlott adag 3 szopogató tabletta naponta. 3-6 óránként egy szopogató tablettát hagyni kell lassan feloldódni a szájüregben.Gyermekek 6 éves kor alatt:

A Septolete extra nem alkalmazható 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél.Ne lépje túl a megállapított adagot.Ne vegye be a szopogató tablettát étkezés közben.

A gyógyszer bevétele után legalább egy órán át ne egyen, vagy igyon!

Az optimális hatás érdekében nem ajánlott közvetlenül fogmosás előtt vagy az után használni a készítményt.A kezelés időtartama

Ne használja ezt a gyógyszert 7 napnál tovább. Ha a tünetek súlyosbodnak, vagy nem enyhülnek 3 nap alatt, netán más tünetek (pl. láz) jelentkeznek, forduljon orvoshoz. Kérje kezelőorvosa tanácsát, ha betegsége visszatér, vagy jellemzőiben változást tapasztal.Ha az előírtnál több Septolete extrát alkalmazott

A gyógyszer túlzottan nagy adagjának véletlen lenyelése esetén azonnal forduljon kezelőorvosához, vagy keresse fel a legközelebbi kórházat.Ha elfelejtette alkalmazni a Septolete extrát

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Ritka (1 000 közül 1 betegnél jelentkezhet):

- túlérzékenységi reakció,

- csalánkiütés (urticaria), a bőr napfényre adott fokozott reakciója (fényérzékenység),

- a légutak hirtelen, szabályozatlan beszűkülése (hörgőgörcs).Nagyon ritka (10 000 közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet):

- helyi irritáció, enyhe égő érzés a szájüregben.Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

- égő érzés a szájnyálkahártyán, érzéskiesés a szájnyálkahártyán (anesztézia).Ezek a mellékhatások általában átmenetiek. Azonban, ha valóban jelentkeznek, ajánlott beszélnie kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A betegtájékoztató útmutatásainak betartása révén Ön csökkenti a mellékhatások kockázatát.Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Septolete extrát tárolni?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a Septolete extra?

- A készítmény hatóanyagai: szopogató tablettánként 3 mg benzidamin-hidroklorid és 1 mg cetilpiridinium-klorid.

- Egyéb összetevők: eukaliptusz olaj, levomentol, vízmentes citromsav (E330), szukralóz (E955), izomaltitol (E953), brillantkék FCF (E133).Milyen a Septolete extra külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Kerek, kékesfehér – kék, metszett élű szopogató tabletta. Néhány apró karcolás mutatkozhat.

A szopogató tabletta átmérője: 18,0-19,0 mm, magassága: 7,0-8,0 mm.A Septolete extra elérhető: 8, 16, 24, 32, vagy 40 szopogató tabletta buborékcsomagolásban és dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

KRKA, d.d., Novo mesto,

Šmarješka cesta 6,

8501 Novo mesto,

SzlovéniaGyártók:

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

TAD Pharma GmbH, Heinz-Lohmann-Straße 5, 27472 Cuxhaven, NémetországEzt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:Csehország


Septabene 3 mg/1 mg pastilky

Bulgária


Septolete total 3 mg / 1 mg lozenges

Észtország


Septolete omni

Finnország


Septabene 3 mg / 1 mg imeskelytabletit

Horvátország


Septolete duo 3 mg / 1 mg pastile

Litvánia


Septabene 3 mg / 1 mg kietosios pastilės

Lettország


Septabene 3 mg / 1 mg sūkājamās tabletes

Lengyelország


Septolete ultra

Magyarország


Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta

Olaszország


Septolete

Portugália


Septolete total 3 mg / 1 mg pastilhe

Románia


Septolete omni 3 mg / 1 mg pastile

Szlovákia


Septolete extra 3 mg / 1 mg tvrdé pastilky

Szlovénia


Septabene 3 mg / 1 mg pastile

OGYI-T-22871/01 8x PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban

OGYI-T-22871/02 16x PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban

OGYI-T-22871/03 24x PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban

OGYI-T-22871/04 32x PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban

OGYI-T-22871/05 40x PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásbanA betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. július


Adatok
Cikkszám
210723678
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek