Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Rheumon 50 mg/g gél 40g

Rheumon 50 mg/g gél 40g
Rheumon 50 mg/g gél 40g
A Rheumon 50 mg/g gél a reumás megbetegedések külsőleges, helyi kezelésére szolgáló gyógyszere. Hatóanyaga, az etofenamát a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek csoportjába tartozik, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik.
Bővebben
1 090 Ft
Részletek
Betegtájékozató Rheumon 50 mg/g gél 40g
BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRARheumon 50 mg/g gél

etofenamátOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz:

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei két héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Rheumon 50 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Rheumon 50 mg/ggél alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Rheumon 50 mg/g gélt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Rheumon 50 mg/g gélt tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A RHEUMON 50 MG/G GÉL ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Rheumon 50 mg/g gél a reumás megbetegedések külsőleges, helyi kezelésére szolgáló gyógyszere. Hatóanyaga, az etofenamát a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek csoportjába tartozik, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik.A Rheumon 50 mg/g gél a váz-izomrendszer lágyrészeiben kialakuló (mozgásszervi) reumás megbetegedések kezelésére alkalmazható. A reumás megbetegedések közé tartoznak az izom-reumatizmusok, a váll körüli izmok feszességével járó betegségek (periartropátia humeroszkapuláris), a derékfájás különböző fajtái, mint a lumbágó, az isiászos megbetegedések, az ínhüvely és nyálkatömlők gyulladása, továbbá a gerincoszlop és más ízületek kopási és túlterheléses esetei (artrózisok, spondilózisok).

Továbbá alkalmazható az izmok tompa, zúzódással járó sérülései, a fájdalommal, duzzadással esetleg vérömleny kialakulásával járó húzódás, rándulások és szakadások kezelésére, melyek gyakran előfordulhatnak a napi munka és sportolás során.2. TUDNIVALÓK A RHEUMON 50 MG/G GÉL ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a Rheumon 50 mg/g gélt

- a hatóanyaggal, azaz az etofenamáttal, flufenaminsavval, propilénglikollal vagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentővel szembeni ismert túlérzékenység esetén, valamint a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén.

- terhesség esetén.

- A gyógyszer alkalmazása gyermekek számára ellenjavallt.

- Nem szabad sérült, viszkető vagy gyulladt bőrre alkalmazni.A Rheumon 50 mg/g gél fokozott elővigyázatossággal alkalmazhatóSzembe nem kerülhet!

A Rheumon 50 mg/g gél a politúrozott bútorokon, és műanyag felületeken elszíneződést és felületi elváltozást okozhat, ezért a gél felvitele után ajánlott kezet mosni, illetve kerülni a megnevezett felületek érintését.Terhesség és szoptatásMivel emberi terhességben megfelelő adatok nem állnak rendelkezésre, és állatkísérletekben a magzat károsodását észlelték, ezért a készítmény nem alkalmazható a terhesség folyamán.

Szoptatás alatt a Rheumon 50 mg/g gél csak kis testfelületre és rövid ideig alkalmazható.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A RHEUMON 50 MG/G GÉLT?A Rheumon 50 mg/g gél alkalmazandó mennyisége a betegség vagy az elváltozás nagyságától és a panaszok súlyosságától függ, ami betegenként természetesen különböző lehet. Ha az orvos másként nem rendeli, az alábbi módon alkalmazza a készítményt:A fájdalmas terület nagyságától és a fájdalom mértékétől függően naponta többször, háromszor-négyszer 5‑10 cm-nyi mennyiséget dörzsöljünk be egyenletesen az érintett bőrfelületre.Milyen hosszú ideig lehet alkalmazni a Rheumon 50 mg/g gélt?

Reumás megbetegedésekben az alkalmazás tartama leggyakrabban 3‑4 hét, ugyanakkor tompa, sportsérüléseknél 2 hét elegendő. Ha a panaszok továbbra is fennállnak, a további kezelésről kérdezze meg orvosát.Ha az előírtnál több Rheumon 50 mg/g gélt alkalmazottHa egy tubus tartalmát, vagy még ennél is többet alkalmazott volna a teljes testfelületre rövid időn belül, fejfájás, szédülés és hasi panaszok felléphetnek. Ebben az esetben bő vízzel mossa le a készítményt a bőréről.A készítmény íze miatt a mérgezés lehetőségének szempontjából jelentős adag szervezetbe kerülése nem valószínű, de ha mégis előfordulna, gyomormosást, hánytatást és aktív szénnel történő kezelést kell alkalmazni.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Rheumon 50 mg/g gél is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Egyes esetekben a bőr kipirulása, nagyon ritkán allergiás bőrreakciók léphetnek fel (pl. erős viszketés, bőrpír, duzzanat, kiütések, hólyagképződés).

A készítmény alkalmazásának abbahagyása után a bőrtünetek általában gyorsan elmúlnak, így speciális kezelésre nincs szükség.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A RHEUMON 50 MG/G GÉLT TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Különleges tárolást nem igényel.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne alkalmazza a Rheumon 50 mg/g gélt.6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Rheumon 50 mg/g gél?- A készítmény hatóanyaga: 50 mg etofenamát 1 g gélben.

- Egyéb összetevők: nátrium-hidroxid, karbomer 940, makrogol 400, zsírsav-poliglikol-éter, izopropil-alkohol, tisztított víz.Milyen a Rheumon 50 mg/g gél külleme és mit tartalmaz a csomagolás?Színtelen vagy enyhén sárgás, tiszta vagy enyhén opálos, izopropil-alkohol illatú gél.

40 g gél tubusban.Forgalombahozatali engedély jogosultja:

Meda Pharma Hungary Kft.

1139 Budapest, Váci út 91.Gyártó:

MEDA Manufacturing GmbH.

51063 Köln

Neurather Ring 1

NémetországOGYI-T-1931/01A betegtájékozató engedélyezésének dátuma: 2010. október 2.

Adatok
Cikkszám
210029511
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek