Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Rennie Cukormentes Rágótabletta 36x

Rennie Cukormentes Rágótabletta 36x
Rennie Cukormentes Rágótabletta 36x
A Rennie egy gyomorsav-közömbösítő gyógyszer, amely a feleslegesen termelődött gyomorsavat vízzé és más természetes anyagokká alakítva semlegesíti. A Rennie közvetlenül a probléma okát, vagyis a gyomorsavat célozza meg, és helyben, a gyomorban hat, anélkül, hogy felszívódna a vérkeringésbe. A Rennie éjjelnappal alkalmazható a gyors megkönnyebbülés érdekében. Küzdhet gyomorégéssel, refluxos panaszokkal, minden esetben meg fogja találni a kifejezetten az ön ízlésének megfelelő terméket.

Cukorbetegek is fogyaszthatják!
Bővebben
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ :
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ
További adatok
1 935 Ft
Részletek
OGYI/5766/2015Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraRennie rágótablettakalcium-karbonát, magnézium-karbonátMielőtt elkezdiszedni ezt a gyógyszert, olvassael figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mertaz Ön számára fontos információkat tartalmaz.Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.-Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.-További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.-Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.Lásd 4.pont.-Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 7napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1.Milyen típusú gyógyszer a Rennie rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?2.Tudnivalók a Rennie rágótablettaszedése előtt3.Hogyan kell szedni a Rennie rágótablettát?4.Lehetséges mellékhatások5.Hogyan kell a Rennie rágótablettát tárolni?6.A csomagolás tartalma és egyéb információk1.Milyen típusú gyógyszer a Rennie rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Rennie gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav-túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, a teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, valamint a puffadást.2.Tudnivalók a Rennie rágótabletta szedése előttNe szedje a Rennie rágótablettátha allergiás a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,ha magas a vér kalcium szintje vagy olyan betegségben szenved, amely eredményezheti a vér kalcium szintjének növekedését,ha vesekövei vannak,ha súlyos vesebetegségben szenved,ha alacsony a vér foszfát szintje.Figyelmeztetések és óvintézkedésekA Rennie szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével.A Rennie rágótabletta hosszantartó alkalmazását kerülni kell. Nem szabad az ajánlott adagnál többet bevenniés ha a tünetek hét nap után is fennállnak, vagy csak részlegesen szűnnek meg, további orvosi kivizsgálás javasolt, mert atöbbi gyomorsavkötőhöz hasonlóan, a készítmény szedése elfedheti a fennálló, súlyosabb betegségek tüneteit.
2Beszélje meg a készítmény alkalmazását kezelőorvosával, gyógyszerészével, ha Önnek veseproblémái vannak, ha Önnéltöbb szervet érintő gyulladásos betegséget (szarkoidózist) diagnosztizáltak vagy ha súlyos és/vagy krónikus gyomor-bélrendszeri tünete, betegsége van(pl. székrekedése van, aranyér problémákkal küzd).Ha Ön hiperkalciúriában szenved, vagyis túl magas vizeletének kalcium-tartalma, ne szedje a Rennie rágótablettát.A Rennie rágótabletta alkalmazása befolyásolhatja egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményeit.Gyermekek és serdülőkA Rennie biztonságosságát és hatásosságát 12év alatti gyermekek esetében nem igazolták, ezért alkalmazása ezen korosztályban nem ajánlott.Egyébgyógyszerekés a RennieFeltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezettegyéb gyógyszereiről.Amennyiben antibiotikumot (pl.tetraciklinek, kinolonok), szívglikozidokat (pl.digoxin, digitoxin), levotiroxint, eltrombopagotvagy más receptre kapható készítményt (pl. fluoridokat, vastartalmú készítményeket vagy foszfátokat) szed, beszélje meg kezelőorvosával a Rennie szedését, mivel az befolyásolhatja más gyógyszerek hatását.Amennyiben tiazid tartalmú diuretikumot, azaz vizelethajtót szed, beszéljen kezelőorvosával a Rennie rágótabletta alkalmazása előtt, mivel kezelőorvosa esetleg szükségesnek tarthatja a vér kalciumszintjének ellenőrzését.Az alkalmazott gyógyszerek maximális hatásának elérése érdekében a Rennie rágótabletta bevétele a többi gyógyszer bevétele után 1-2órával történjen.A Rennie egyidejű bevétele étellelésitallalA többi kalcium tartalmú savkötőkészítményhez hasonlóan a Rennie rágótabletta alkalmazása során is tartózkodni kell a nagy mennyiségű tej és tejtermék fogyasztásától.Termékenység, terhesség és szoptatásHa Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljenkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.A Rennie rágótabletta szedhető terhesség alatt az előírt adagban, de a hosszantartó alkalmazás és a magas dózisok kerülendők. A Rennie rágótabletta szedhető szoptatás ideje alatt, az előírt adagban.A Rennie rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan be kell tartani a Rennie rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét, éskerülni kell nagy mennyiségű tej (1liter tej akár 1,2g kalciumot is tartalmaz), tejtermék és egyéb kalcium tartalmú termékek egyidejű fogyasztását.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekreNem várható, hogy a Rennie rágótabletta szedése befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.A Rennie szacharózt tartalmaz1dbRennie rágótabletta 475mg szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert.
33.Hogyan kell szedni a Rennie rágótablettát?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagygyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolástilletően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek:1 vagy 2tablettát javasolt elrágnivagy elszopogatni, lehetőleg étkezés után 1órával illetve lefekvés előtt1órával. Ettől eltérő időszakban gyomorégés és savtúltengés esetén további 1 vagy 2rágótabletta alkalmazható.11 tablettánál ne vegyen be többet 24órán belül! Ha tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlő súlyosabb betegség lehetőségét. A tartós alkalmazást kerülje!Ha az előírtnál több Rennie rágótablettát vett be:Igyon sok vizet, és beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A túladagolás tüneteilehetnek: hányinger, hányás, székrekedés és rendellenes izomgyengeség.Ha elfelejtette bevennia Rennie rágótablettát:Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.4.Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszeris okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Nagyon ritkán a készítmény összetevői által kiváltott túlérzékenységi reakcióról számoltak be, pl.bőrkiütések, csalánkiütés, angioödéma(a kezek, lábak, szemhéjak, ajkak, vagy a nemi szervek allergiás duzzanata)és súlyos túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk). Amennyiben ilyen tüneteket észlel, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.Hosszú időn át, magas dózisban történő alkalmazás esetén a vér kalcium és magnézium szintje emelkedhet, különösen vesebetegek esetén. Ez hányingert, hányást, székrekedést és izomgyengeségetokozhat.Amennyiben ilyen tüneteket tapasztal, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.Előfordulhat hányinger, hányás, kellemetlen hasi érzés, hasmenés és izomgyengeség.A Rennie rágótabletta és a tej vagy tejtermékek hosszú ideig történő együttes alkalmazása tej-alkáliszindrómához vezethet, mely magas vér kalcium szinttel jár.A tej-alkáliszindróma tünetei lehetnek az ízérzés hiánya, kalcium-lerakódások a szövetekben, gyengeség, fejfájás és emelkedett salakanyag-szint a vérben.Mellékhatások bejelentéseHa Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez: Postafiók 450; H-1372 Budapest, Magyarország; Website: www.ogyei.gov.hu.A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
45.Hogyan kell a Rennie rágótablettát tárolni?Legfeljebb 25°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A buborékcsomagoláson/ dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP/Felhasználható) után ne alkalmazza a Rennie rágótablettát. A lejárati idő az adotthónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba.Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használtgyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.6.A csomagolás tartalma és egyébinformációkMit tartalmaz a Rennie rágótablettaA készítmény hatóanyagai:680mg kalcium-karbonát, amely 272mg elemi kalciumnak felel meg és 80mg nehéz, bázisos magnézium-karbonát rágótablettánként.Egyéb összetevők: citrom aroma (citromolaj,maltodextrin (kukorica), alfa-tokoferol), hígan folyó paraffin, magnézium-sztearát, borsmenta aroma (borsmenta olaj, maltodextrin, arabmézga, szilícium-dioxid), burgonyakeményítő, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, talkum, szacharózMilyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolásA rágótabletta krémfehér színű, homorú felületű, négyszög alakú, mindkét oldalán mélynyomású, RENNIE jelzéssel ellátott borsmenta illatú rágótabletta.6 tabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.4 x 6 tabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.12 rágótabletta lágy alumínium papírban („roll-wrap”) és dobozban.3 x 12 rágótabletta lágy alumínium papírban („roll-wrap”) és műanyag/papír buborékcsomagolásban.5 x 6 x 2 rágótabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultjaés a gyártóA forgalomba hozatali engedély jogosultjaBayer Hungária Kft.Budapest, Alkotás u. 50.MagyarországGyártóDelpharm Gaillard,33, rue de l’Industrie F-74240, Gaillard,FranciaországOGYI-T-5036/01(6 db)OGYI-T-5036/02(4 x 6 db)OGYI-T-5036/03(12 db)OGYI-T-5036/04(3 x 12 db)OGYI-T-5036/05(5 x 6 x 2 db)A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatánakdátuma:2015.március
Adatok
Cikkszám
210352710
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek