Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

15 000 ft értékű vásárlás felett INGYENES a kiszállítás, valamint rendelése mellé tanácsadási kupont adunk!

Remifemin Plus tabletta 60x

Remifemin Plus tabletta 60x

Remifemin Plus tabletta 60x

A Remifemin plus filmtabletta egy növényi hatóanyagokat tartalmazó gyógyszer, a változókorral járó lelki és testi panaszok - mint hőhullámok, nagyfokú verejtékezés, álmatlanság, lehangoltság, belső feszültség, nyugtalanság, ingerlékenység, csökkent koncentráló-készség, szorongásos panaszok és késztetési zavarok - kezelésére javallt, azokban az esetekben, amikor a panaszok előterében a lelki tünetek állnak.
Bővebben
2 990 Ft
Részletek
Betegtájékozató Remifemin Plus filmtabletta 60x
BETEGTÁJÉKOZTATÓMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Keresse fel orvosát, ha tünetei 6 hónapon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Remifemin plus filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Remifemin plus filmtabletta szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Remifemin plus filmtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás

6. További információk

Remifemin plus filmtabletta

Hatóanyagok:

Cimicifugae rhizomae izopropanolos extractum siccum 2,5-5 mg, megfelel 1 mg triterpénglikozidnak, ill. 30 mg natív drognak; Hyperici herbae extractum siccum 58-85 mg, megfelel 0,25 mg összhypericinnek, ill. 340 mg natív drognak (rövidágú poloskavész gyöktörzs száraz kivonata, orbáncfű száraz kivonata).

Segédanyagok:

37,33 mg laktóz-monohidrát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, mikrokristályos cellulóz, vas-oxid E172, glicerin-dibehenát, glicerin-alkonát, indigó karmin E132, burgonyakeményítő, makrogol, magnézium-sztearát, hipromellóz, talkum.

Leírás:

Filmtabletta: zöld, kerek, fényes, mindkét oldalukon domború felületű, filmbevonatú tabletták.

Csomagolás: 60 db filmtabletta színtelen, átlátszó PVC/PVDC//A1 bliszterben és faltkartonban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Phytotec Hungária Bt., H-1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61.Gyártó:

Schaper &Brümmer GmbH &Co. KG, Salzgitter, Németország

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A REMIFEMIN PLUS FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Remifemin plus filmtabletta egy növényi hatóanyagokat tartalmazó gyógyszer, a változókorral (klimax) járó lelki és testi (ún. neurovegetatív) panaszok - mint hőhullámok, nagyfokú verejtékezés, álmatlanság, lehangoltság (depresszió), belső feszültség, nyugtalanság, ingerlékenység, csökkent koncentráló-készség, szorongásos panaszok és késztetési zavarok - kezelésére javallt, azokban az esetekben, amikor a panaszok előterében a lelki (pszichés) tünetek állnak.Megjegyzés: Vérzészavarok jelentkezése, vagy a rendszeres vérzések visszatérése, mellfeszülés, vagy bizonytalan új tünetek fellépése esetén, ezek okának kivizsgálása céljából orvoshoz kell fordulni!

2. TUDNIVALÓK A REMIFEMIN PLUS FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTTNem alkalmazható a készítmény

Az orbáncfű, vagy a tabletta más összetevője iránti ismert túlérzékenység esetén.

Ismert fényérzékenység (fotoszenzitivitás) esetén.

A Remifemin plus filmtabletta ellenjavallt azon HIV (humán immunhiány vírus okozta) betegségben szenvedő betegek számára, akik bizonyos HIV-ellenes kezelésben részesülnekFigyelmeztetés:

· májkárosodás esetén Remifemin plus kezelést csak a kezelőorvossal történt előzetes megbeszélés után lehet elkezdeni.Terhesség, szoptatás

Terhesség és szoptatás ideje alatti biztonságos alkalmazhatóságra vonatkozóan nem állnak rendelkezésre megfelelő klinikai vizsgálatok.

Ezért a Remifemin plus filmtabletta szedése terhesség és szoptatás alatt ellenjavallt.Egyéb gyógyszerek alkalmazása (gyógyszerkölcsönhatás)

Remifemin plus filmtabletta és a kumarin típusú alvadásgátló, ciklosporin, digoxin, teofillin és fogamzásgátló tabletták együttes szedése a felsorolt gyógyszerek hatáscsökkenését eredményezheti. Ha Ön Remifemin plus filmtablettát és a felsorolt gyógyszerek valamelyikét együttesen szedi, fokozott ellenőrzés szükséges, különösen a kezelés megkezdésekor, illetve annak abbahagyásakor.

A Remifemin plus filmtabletta szedése továbbá nem ajánlott bizonyos típusú lehangoltság (depresszió) elleni gyógyszerekkel, az ún. szelektív szerotonin reuptake gátlókkal (ilyen hatóanyagok pl. a fluoxetin, citalopram, paroxetin, sertralin és a fluvoxamin).

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A REMIFEMIN PLUS FILMTABLETTÁT?Ha az orvos másképp nem rendeli, kérjük, a Remifemin plus filmtabletta szedésekor a következő utasításokat tartsa be:

· Naponta 2 x 1 filmtabletta, szükség esetén 2 x 2 filmtabletta.A filmtablettát reggel és este szétrágás nélkül, folyadékkal kell bevenni.A Remifemin plus filmtabletta hatása nem lép fel azonnal, terápiás hatás csak 2-3 heti kezelés után tapasztalható, ezért javasolt a készítmény alkalmazását hosszabb ideig folytatni. Azért, hogy az esetlegesen kialakuló egyéb betegségeket időben fel lehessen ismerni, a Remifemin plus filmtabletta szedése folyamán 6 hónaponként feltétlenül orvoshoz kell fordulni, még panaszmentesség esetén is.Ha az előírtnál több Remifemin plus filmtablettát vett be (túladagolás)

Túladagolás esetén a mellékhatások fokozódhatnak. Ezért amint a túladagolást észreveszi, tájékoztassa erről kezelőorvosát.Ha elfelejtette bevenni a Remifemin plus filmtablettát

A soron következő előírt adagolási időpontban ne alkalmazzon dupla adagot.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek a Remifemin plus filmtablettának is lehetnek mellékhatásai.A mellékhatások megítélése az alábbi gyakorisági adatok figyelembevételével történik:

nagyon gyakori: 10 kezelt páciensből több mint 1 esetbengyakori: 100 kezelt páciensből több mint 1, de kevesebb, mint 10-ből 1 esetbenesetenkénti: 1000 kezelt páciensből több mint 1, de kevesebb mint 100-ból 1 esetbenritka: 10 000 kezelt páciensből több mint 1, de kevesebb mint 1000-ből 1 esetbennagyon ritka: 10 000-ből kevesebb mint 1 esetben, lényegében egy-egy egyedi esetről lehet szóRemifemin plus szedése kapcsán nagyon ritkán bőrkiütés, viszketés, gyomor- és bélrendszeri panaszok fordulhatnak elő. Ultraibolya sugárzásra (napfény, szolárium) fokozott fényérzékenység ún. fotoszenzibilizáció lehetséges, különösen világos bőrű egyének esetében.

Nagyon ritkán, Cimicifuga racemosa extraktum használat kapcsán májkárosodást írtak le. Jelenleg azonban az ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszerekkel való biztos ok – okozati összefüggés nem bizonyított. Ilyen esetekben a gyógyszer szedését hagyja abba és forduljon kezelőorvosához. Amennyiben mellfeszülést, duzzadást, vagy vérzési rendellenességeket tapasztal, a diagnózis tisztázása céljából keresse fel kezelőorvosát.A betegtájékoztatóban nem említett bármely egyéb mellékhatás észlelésekor, ugyancsak forduljon kezelőorvosához.

5. TÁROLÁSLegfeljebb 30°-on tárolandó.

A készítmény lejárati ideje a csomagoláson olvasható.

A lejárati idő után a gyógyszert már nem szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKTULAJDONSÁGOK

A Remifemin plus filmtablettának a gyógyhatásért felelős hatóanyagai az orbáncfű és a cimicifuga gyökértörzsének kivonata. A Remifemin plus filmtabletta kizárólag növényi hatóanyagokat tartalmaz, melyek hatékonyan enyhítik a nők változókori panaszait. A Remifemin plus filmtabeltta különösen hatásos a lehangoltsággal, levertséggel, belső feszültséggel, ingerlékenységgel, a koncentráció csökkenésével, valamint szorongással járó állapotokban. A kezelés ugyanakkor a változás korával járó testi tüneteket - mint hőhullámok, verítékezés - is enyhíti. A készítmény hatása a változókori panaszokra nem azonnal jelentkezik. Más, gyógynövénykivonatot tartalmazó gyógyszerekhez hasonlóan, a terápia első eredményei a kezelés 2.–4. hetében jelentkeznek, és a tünetek folyamatos kezelés mellett tovább javulnak.OGYI-T-9140/01Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. október 22.

Adatok
Cikkszám
210169808
Tömeg
43 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek