Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Prof. Dr. Czeizel Endre - Zeneszerz?k – Gének – Csodák

Prof. Dr. Czeizel Endre - Zeneszerz?k – Gének – Csodák
Prof. Dr. Czeizel Endre - Zeneszerz?k – Gének – Csodák
Dr. Czeizel Endre géniuszokról írt népszerű sorozata folytatódik!

Tudta Ön, hogy Kodály Zoltán “Az okos emberekre jellemzően sokat tett egészségéért? Reggelre joghurtot fogyasztott. Az étkezésekkor száraz Graham kenyeret evett, délután öt órakor mindig fodormentateát ivott.”
Bővebben
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ! :
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ!
További adatok
5 590 Ft
Részletek
A szerző öt nemzetközi (J. S. Bach, W. A. Mozart, L. van Beethoven, R. Wagner, G. Verdi) és öt nagy magyar (Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Dohnányi Ernő, Bartók Béla, Kodály Zoltán) zeneszerző-géniusz családfaelemzése alapján kutatta a zeneszerzői géniuszság gyökereit.
E kivételes tehetség korai jelentkezése („csodagyermekek”) mellett a muzsikus talentumok családi halmozódása igazolja az öröklődés szerepét, amit felerősít a gyakorta muzsikusszülők közvetítette családi minta és az ő tanító tevékenységük.
A muzsikusok előfordulása a családban a piramismodellnek felel meg.
A nagyapáknak szép hangjuk volt, a fiaikat már taníttatták zenére, akik az unokák zenei tehetségének kibontakoztatását még inkább serkentették és így ők jelentették a csúcsot (vagyis az említett zeneszerzőket), majd az ő gyermekeikben és unokáikban, ha voltak, a zenei képesség fokozatosan visszatért a társadalmi átlaghoz.
A vizsgált zeneszerzők géniuszságának alapját kivételes zenei talentumuk mellett kreativitásuk jelentette, ezáltal váltak képessé saját, új zenei világuk megteremtésére.
A gének szerepe a géniuszság létrejöttében jelentős, míg az átlagos képességűek nagy tömegében minimális.
A családfa értékelése alkalmas a zeneszerzők szerelmeinek és gyermekvállalásainak, ezen keresztül személyiségüknek a bemutatására is.
Az emberi faj képessé vált a testi örömök mellett a szellemi élvezetek megízlelésére is, a zene adta gyönyörűség az emberiség csodás ajándéka.
A kutatások alapján mondhatjuk, hogy a zene különb emberré tesz.
E vizsgálat egyik meglepő eredménye szerint a magyar zeneszerző-géniuszok átlagos élettartama 78 év volt, ez sokkal hosszabb, mint a korabeli férfilakosságé.
Lehet, hogy ebben a zene csodás hatása is szerepet játszhatott?

(Dr. Czeizel Endre)Terjedelem: 524 oldal
Kiadás éve:2015.
Méret: 200×280 mm
Szín: 1+1
ISBN: 978 963 715 7370

Kiadó: Galenus

Keménytáblás, cérnafűzött könyv.
Adatok
Cikkszám
9789637157370
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek