Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Prima Gluténérzékenység gyorsteszt 1x

Prima Gluténérzékenység gyorsteszt 1x
Prima Gluténérzékenység gyorsteszt 1x

GLUTÉNÉRZÉKENYSÉG TESZT

 Könnyű használat   Megbízható eredmény  Svájci pontosság   Gyors szállítás

A gluténérzékenységről első hallásra sokunknak egyfajta ételallergia jut eszünkbe. Ez a feltevés azonban téves. A gluténérzékenység a gabonafélék gluténfehérjéi által kiváltott immunbetegség. Tünetei nem allergiás reakciót, hanem autoimmunbetegséget, fogyást, sápadtságot, puffadást, fáradtságot, vérszegénységet mutatnak. Magyarországon a gluténérzékenyek becsült száma 1-2 százalék között mozog, azaz minden 100 emberből 1-2 embert érint.

Ennek kiszűrésére elég egy lisztérzékenységi teszt, mely 6 éves kor felett 96%-os bizonyossággal megállapítható!

A lisztérzékenység vérből mutatható ki, tehát a vér nélküli tesztek nem alkalmasak a szűrésre. Az otthon alkalmazható lisztérzékenységi gyorsteszt saját magunkon is egyszerűen elvégezhető. A pozitív eredményt mutató otthoni gluténteszt után a legjobb, ha azonnal felkeressük az ebben érdekelt orvost, aki további vizsgálatokat végez a kóros anyagok kimutatása céljából.

A Prima Home Test cöliákia öntesztje kimutatja az anti deamidált gliadin peptid (anti-DGP) és az IgA és IgG antitestek jelenlétét a vérből, így diagnosztizálja a gluténérzékenységet.

A gluténérzékenyés egy olyan autoimmun betegség, amely a vékonybél krónikus gyulladását okozza. A betegség észlelhető tünetei a hasmenés, a fogyás, a hasi puffadás, az alultápláltság és különféle típusú bőrreakciók. A gluténérzékenység által érintett beteg szervezete specifikus antitesteket (IgA és IgG osztály) termel a  deamidált gliadin peptid (anti-DGP) ellen. Ezek az antitestek nagy pontossággal diagnosztizálhatóak a gluténérzékenységben szenvedő betegek véréből, a korai diagnózis csökkentheti a bélrendszeri károsodást és megelőzheti a súlyosabb szövődményeket. A gluténérzékenység teszt egy gyors immunokromatográfiás vizsgálat, amely kimutatja az IgA és IgG anti-DGP antitestek érzékelhető jelenlétét a vérben.

Bővebben
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ! :
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ!
További adatok
5 490 Ft
Részletek

HOGYAN MŰKÖDIK A GLUTÉNMENTES TESZT?
A Gliadin egy glutén fehérje komponens, amely azokért az immunreakcióért felelős, amelyek a belek gyulladását okozzák a gluténérzékenységben szenvedő betegeknél. A gluténérzékenység diagnózisáról szóló legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy  a deamidált gliadin-peptidek különösen erős immunreakciókat okozhatnak. A peptidek elleni antitestek jelenléte a vérben  a gluténérzékenység nagyon pontos diagnózisát teszik lehetővé. A gluténérzékenység teszt a deamidált gliadin peptidek (anti-DGP) elleni IgA és IgG antitestek jelenlétét mutatja ki. A pozitív eredmény azt jelenti, hogy ezeknek az antitesteknek a koncentrációja körülbelül 20 U / ml (egység / ml).

HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TESZTET?
A teszthez szükséged lesz pár csepp kapilláris, azaz hajszálerekből származó vérre. Ezt bárki biztonságosan, egyszerűen és gyorsan egy apró szúrással leveheti az ujjbegyéből. A termék tartalmazza azt a pipettát, amivel  a teszthez szükséges mennyiségű vért össze tudod gyűjteni, se többet, se kevesebbet. 

MIKOR HASZNÁLJA EZT A TESZTET?
Felmerült benned a gyanú, hogy esetleg gluténérzékeny vagy? A gluténérzékenység teszt elvégzése javasolt a fentebb említett tünetek észlelése esetén esetén. A tesztet a nap bármely időpontjában, éhgyomorra vagy jóllakottan, evés után is el lehet végezni pár csepp vérből.

LEHET TÉVES AZ EREDMÉNY?
Az eredmény helyes, ha az utasításokat pontosan követed. Előfordulhat azonban, hogy az eredmény nem megfelelő, például ha a készülék a használat előtt más folyadékkal kerül érintkezésbe, ha a hígító egy része véletlenül kiömlik, ha a hígítóval kevert vér mennyisége nem elegendő, vagy ha az oldat cseppek száma nem elegendő, vagy ha a mintaablakba, kevesebb mint 3, vagy több, mint 4 csepp oldat kerül. A mellékelt műanyag pipetta lehetővé teszi a felhasználók számára a teszt elvégzéséhez szükséges  mennyiségű vér összegyűjtését.

ELVÉGEZHETŐ-E A TESZT HA GLUTÉNMENTES DIÉTÁN VAGYOK? 
A gluténmentes étrendet alkalmazó gluténérzékeny betegek antitest szintje érzékelhetetlen szintűvé csökkenhet, azaz a teszt hamis eredményt mutathat.

HOGYAN ÉRTELMEZZEM AZ EREDMÉNYT, HA A TESZT ÉS A KONTROLL ABLAKBAN LÉVŐ CSÍKOK SZÍNE KÜLÖNBÖZIK?
A sávok színe és intenzitása nem fontos az eredmény értelmezése szempontjából. A csíkoknak folyamatosnak és homogénnek kell lenniük. Ha a csík látszik, a teszt  a csík intenzitásától és színétől függetlenül pozitív.

AZ EREDMÉNY MEGBÍZHATÓ, HOGY HA 15 PERCCEL KÉSŐBB NÉZEM MEG AZ EREDMÉNYT?
Nem. A vizsgálatot az eljárás befejezése után 10 perccel és legkésőbb 15 perccel annak elvégzésétől kell értékelni.

MIT TEGYEK POZITÍV EREDMÉNY ESETÉN?
A pozitív eredmény azt jelenti, hogy az IgA és IgG osztályú anti-DGP antitestek szintje körülbelül 20 U / ml. Ebben az esetben fordulj orvosodhoz, aki eldönti, hogyan kell eljárni.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY NEGATÍV?
A negatív eredmény azt jelenti, hogy az IgA és IgG osztályú anti-DGP antitestek szintje a teszt kimutatási határértéke alatt van. Ha a korábbi tünetek továbbra is fennállnak, orvoshoz kell fordulni, hiszen a tünetek mögött más betegség is lapulhat.

MILYEN PONTOS A GLUTÉNYÉRZÉKENYSÉG TESZT?
A teszt nagyon pontos. Az értékelési jelentések a referencia módszerekkel 90% -ot meghaladó egyezőségi arányt mutatnak (CI 95%: 82-98%).

MI LEHET MÉG AZ OKA A ROSSZ VIZSGÁLATI EREDMÉNYNEK?
Bármelyik hiba, a mintavétel minőségétől kezdve a diétán át hibás vizsgálati eredményeket eredményezhet. 

MENNYIRE PONTOS A TESZ EREDMÉNYE?
A teszt nagyon pontos. Az értékelési jelentések 99% -ot meghaladó egyezőségi arányt mutatnak (95%: 97,0-99,9%) referenciamódszerekkel.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

  • használati útmutató
  • 2 db steril tű az önszúráshoz és a vérvételhez
  • 1 db fertőtlenítő tisztító géz
  • 1 db üvegcse, amely a hígítószert tartalmazza a teszthez
  • 1 db műanyag pipetta a vérvételhez
  • 1 db lezárt alumínium tasak, amely a következőket tartalmazza: 1 db teszt, 1 db nedvességfelszívó tasak
Adatok
Cikkszám
599989896498987987
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek