Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Pharmatex hüvelytabletta 12x

Pharmatex hüvelytabletta 12x
Pharmatex hüvelytabletta 12x
Ez a készítmény helyileg alkalmazható fogamzásgátló, mely fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Fogamzásgátló tulajdonsága azon alapul, hogy tönkreteszi a hímivarsejtek ostor részét, valamint a fej szétesését okozza, ezáltal a hímivarsejtek fogamzásképtelenné válnak. Jól hat egyes baktériumok, valamint gombák okozta hüvelyi fertőzésekben is.
Hormonmentes fogamzásgátló gyógyszer.
Bővebben
3 999 Ft
Részletek
Betegtájékozató Pharmatex hüvelytabletta 12x
BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAPharmatex hüvelytabletta
benzalkónium-kloridOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Pharmatex hüvelytabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Pharmatex hüvelytabletta alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Pharmatex hüvelytablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Pharmatex hüvelytablettát tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PHARMATEX HÜVELYTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Ez a készítmény helyileg alkalmazható fogamzásgátló, mely fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Fogamzásgátló tulajdonsága azon alapul, hogy tönkreteszi a hímivarsejtek ostor részét, valamint a fej szétesését okozza, ezáltal a hímivarsejtek fogamzásképtelenné válnak.

Jól hat egyes baktériumok, valamint gombák okozta hüvelyi fertőzésekben is.A készítmény minden nő számára alkalmazható fogamzóképes korban:

• ha időleges fogamzásgátlásra van szükség,

• ha a fogamzásgátló tabletták vagy a méhen belüli eszközök használata időlegesen vagy véglegesen ellenjavallt,

• ha szülés illetve terhességmegszakítás után, valamint a menopauzát megelőzően fogamzásgátlásra van szükség,

• alkalmazható önmagában, amennyiben az alkalmazás szabályait pontosan betartják,

• alkalmazható pesszáriummal, ill. más méhen belüli eszközzel együttesen.

• szájon át szedhető fogamzásgátló használata esetén, ha annak bevételét elfelejtette, vagy túl későn vette be. Ilyen esetben olvassa el ismét a tablettás fogamzásgátló tájékoztatóját, és a ciklus hátralévő idejében mindkét fogamzásgátló módszert használja.2. TUDNIVALÓK A PHARMATEX HÜVELYTABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a Pharmatex hüvelytablettát

· ha allergiás (túlérzékeny) a benzalkónium-kloridra vagy a Pharmatex hüvelytabletta egyéb összetevőjére,

· ha egyéb, hüvelyi úton alkalmazott terápiában (antibiotikus, antivirális vagy hormon kezelés) részesül, illetve szappant tartalmazó készítmények használatakor, mivel ezek felfüggeszthetik a Pharmatex készítmény fogamzásgátló hatását.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Más hüvelyi kezeléssel együtt nem szabad alkalmazni a Pharmatex hüvelytablettát.Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.Terhesség és szoptatás

Terhesség és szoptatás idején csak a kezelőorvos javaslatára alkalmazza a fogamzásgátlásnak, ill. fertőtlenítésnek a Pharmatex által nyújtott lehetőségeit, annak ellenére, hogy a vizsgálatok eredményei szerint a hatóanyag nem jut be a véráramba, ill. nem választódik ki az anyatejbe, nem befolyásolja a hormonális ciklust és nem módosítja a hüvely-flórát.Fontos információk a Pharmatex hüvelytabletta egyes összetevőirőlA benzalkónium-klorid irritáló hatású, bőr reakciókat okozhat.Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PHARMATEX HÜVELYTABLETTÁT?A Pharmatex hüvelytablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.Amennyiben az orvos másképpen nem rendeli, a következő módon kell alkalmazni a készítményt:

Alkalmazás előtt a tabletta megnedvesítendő néhány csepp vízzel. A mutató ujjat használva, helyezze fel mélyen a tablettát a hüvelybe, a folyamat egyszerűbb és eredményesebb hanyattfekve. A tabletta 8-10 perc alatt elolvad, ezért legalább 10 perccel a közösülés előtt kell felhelyezni. Az elolvadt tabletta 3 órán át biztosít védelmet. Amennyiben a közösülést megismétlik, újabb tablettát kell felhelyezni és 10 percet várni kell.

Figyelmeztetés! Közösülés után közvetlenül kizárólag külső tisztálkodás megengedett, de legalább 2 órán át kell várni, mielőtt vízzel hüvelyi irrigációt végezne.

Közösülés előtt és után szappannal bármiféle mosdás vagy hüvelyöblítés tilos, mert a szappanos víz még nyomokban is elbontja a hatóanyagot.

A védelem biztosítása érdekében a menstruációs ciklustól függetlenül minden közösülés előtt alkalmazza a készítményt.1. az Ön anatómiai vázlata

2. helyezze fel a tablettát a hüvelybe lehetőleg fekvő helyzetben

3. lehető legmélyebbre helyezze fel a tablettát a hüvelyben

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Pharmatex hüvelytabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Előfordulhat égő érzés iIlyen esetekben a készítmény használatát fel kell függeszteni és a kezelőorvos tanácsát kell kérni.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A PHARMATEX HÜVELYTABLETTÁT TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 30°C-on tárolandó.A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Pharmatex hüvelytablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Pharmatex hüvelytabletta

· A készítmény hatóanyaga a benzalkónium-klorid. 20 mg benzalkónium-klorid hüvelytablettánként.

· Egyéb összetevők: magnézium-sztearát, kolloid szilicium-dioxid, makrogol 6000, citromsav-monohidrát, nátrium-hidrogén-karbonát, mikrokristályos cellulóz, laktóz (363,0 mg).Milyen a Pharmatex hüvelytabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Küllem: hüvelytabletta – fehér színű, korong alakú, domború felületű, középen 3 mm átmérőjű lyukkal ellátott tabletta.

Csomagolás: 12 db hüvelytabletta nedvességmegkötővel kombinált műanyagkupakkal lezárt alumínium tartályban, dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalombahozatali engedély jogosultja:

Laboratoire Innotech International

22 avenue Aristide Briand

BP 32 - 94110 Arcueil Cédex - FranciaországGyártó:

Innothera Chouzy

Rue René Chantereau

L’Isle Vert

41150 CHOUZY SUR CISSE - FranciaországOGYI-T-6258/01

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. április 16.

Adatok
Cikkszám
210089139
Tömeg
26 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek