Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Pharmatex 18,9 mg hüvelykúp 10x

Pharmatex 18,9 mg hüvelykúp 10x
Pharmatex 18,9 mg hüvelykúp 10x
Ez a készítmény helyileg alkalmazható fogamzásgátló, mely fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Fogamzásgátló tulajdonsága azon alapul, hogy tönkreteszi a hímivarsejtek ostor részét, valamint a fej szétesését okozza, ezáltal a hímivarsejtek fogamzásképtelenné válnak. Jól hat egyes baktériumok, valamint gombák okozta hüvelyi fertőzésekben is.
Hormonmentes fogamzásgátló gyógyszer.
Bővebben
4 635 Ft
Részletek
Betegtájékozató Pharmatex 18,9 mg hüvelykúp 10x
BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAPharmatex 18,9 mg hüvelykúp

benzalkónium-kloridOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúp alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúpot?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúpot tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PHARMATEX 18,9 MG HÜVELYKÚP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Ez a készítmény helyileg alkalmazható fogamzásgátló, mely fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Fogamzásgátló tulajdonsága azon alapul, hogy tönkreteszi a hímivarsejtek ostor részét, valamint a fej szétesését okozza, ezáltal a hímivarsejtek fogamzásképtelenné válnak.

Jól hat egyes baktériumok, valamint gombák okozta hüvelyi fertőzésekben is.A készítmény minden nő számára alkalmazható fogamzóképes korban:

• ha időleges fogamzásgátlásra van szükség,

• ha a fogamzásgátló tabletták vagy a méhen belüli eszközök használata időlegesen vagy véglegesen ellenjavallt,

• ha szülés illetve terhességmegszakítás után, valamint a menopauzát megelőzően fogamzásgátlásra van szükség,

• alkalmazható önmagában, amennyiben az alkalmazás szabályait pontosan betartják,

• alkalmazható pesszáriummal, ill. más méhen belüli eszközzel együttesen.

• szájon át szedhető fogamzásgátló használata esetén, ha annak bevételét elfelejtette, vagy túl későn vette be. Ilyen esetben olvassa el ismét a tablettás fogamzásgátló tájékoztatóját, és a ciklus hátralévő idejében mindkét fogamzásgátló módszert használja.2. TUDNIVALÓK A PHARMATEX 18,9 MG HÜVELYKÚP ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúpot

· ha allergiás (túlérzékeny) a benzalkónium-kloridra vagy a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúp egyéb összetevőjére,

· ha egyéb, hüvelyi úton alkalmazott terápiában (antibiotikus, antivirális vagy hormon kezelés) részesül, illetve szappant tartalmazó készítmények használatakor, mivel ezek felfüggeszthetik a Pharmatex készítmény fogamzásgátló hatását.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Más hüvelyi kezeléssel együtt nem szabad alkalmazni a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúpot.Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.Terhesség és szoptatás

Terhesség és szoptatás idején csak a kezelőorvos javaslatára alkalmazza a fogamzásgátlásnak, ill. fertőtlenítésnek a Pharmatex által nyújtott lehetőségeit, annak ellenére, hogy a vizsgálatok eredményei szerint a hatóanyag nem jut be a véráramba, ill. nem választódik ki az anyatejbe, nem befolyásolja a hormonális ciklust és nem módosítja a hüvely-flórát.Fontos információk a Pharmatex hüvelykúp egyes összetevőirőlA benzalkónium-klorid irritáló hatású, bőr reakciókat okozhat.Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PHARMATEX 18,9 MG HÜVELYKÚPOT?A Pharmatex 18,9 mg hüvelykúpot mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.Amennyiben az orvos másképpen nem rendeli, a következő módon kell alkalmazni a készítményt:

A mutató ujjat használva helyezze fel mélyen a kúpot a hüvelybe, a folyamat egyszerűbb és eredményesebb hanyattfekve. A kúp 5-10 perc alatt elolvad, ezért legalább 10 perccel a közösülés előtt kell felhelyezni. Az elolvadt kúp 4 órán át biztosít védelmet. Amennyiben a közösülést megismétlik, újabb kúpot kell felhelyezni, majd 10 percet várni.

Figyelmeztetés! Közösülés után közvetlenül kizárólag külső tisztálkodás megengedett, de legalább 2 órán át kell várni, mielőtt vízzel hüvelyi irrigációt végezne.

Közösülés előtt és után szappannal bármiféle mosdás vagy hüvelyöblítés tilos, mert a szappanos víz még nyomokban is elbontja a hatóanyagot.

A védelem biztosítása érdekében a menstruációs ciklustól függetlenül minden közösülés előtt alkalmazza a készítményt.1. az Ön anatómiai vázlata

2. nyissa fel a csomagolást

3. helyezze fel a kúpot a hüvelybe, lehetőleg fekvő helyzetben

4. a lehető legmélyebbre helyezze fel a kúpot

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúp is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Előfordulhat égő érzés, ilyen esetben felhelyezés előtt kevés vízzel nedvesítse meg a kúpot.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A PHARMATEX 18,9 MG HÜVELYKÚPOT TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 25°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó.A dobozon feltüntetett lejárati idő (Exp./Felhasználható:) után ne alkalmazza a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúpot. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúp

· A készítmény hatóanyaga a benzalkónium-klorid. 18,9 mg benzalkónium-klorid (37,8 mg benzalkónium-klorid 50%-os oldat formájában) hüvelykúponként.

· Egyéb összetevők: hidroxi-propil-cellulóz, szilárd zsír (Witepsol S51).Milyen a Pharmatex 18,9 mg hüvelykúp külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Küllem: hüvelykúp – 1,6 g tömegű fehér színű, szagtalan, torpedó alakú kúp.

Csomagolás: 2x5 db hüvelykúp PVC/LDPE szalagcsomagolásban, dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalombahozatali engedély jogosultja:

Laboratoire Innotech International

22, avenue Aristide Briand

94110 Arcueil

FranciaországGyártó:

Innothera Chouzy

Rue René Chantereau

L’Isle Vert

41150 CHOUZY SUR CISSE - Franciaország

OGYI-T-6259/01

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. április 16.Adatok
Cikkszám
210137649
Tömeg
26 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek