Házhozszállítás

Házhozszállítás

INGYENES a kiszállítás 18 000 ft értékű vásárlás felett 2 kg-ig!

Pestigon kullancs- és bolhairtó oldat közepes testű kutyáknak "M" 1 db pipetta

Pestigon kullancs- és bolhairtó oldat közepes testű kutyáknak "M" 1 db pipetta
Pestigon kullancs- és bolhairtó oldat közepes testű kutyáknak "M" 1 db pipetta

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK:

Egy 1 34 ml-es pipetta tartalma:

Fipronil 134 mg

Butil-hidroxianizol (E320) 268 mg

Butil-hidroxitoluol (E321) 134 mg

Tiszta színtelen-halványsárga színű oldat.

JAVALLAT(OK):

Bolhák (Ctenocephalides felis) okozta fertőzések gyógykezelésére. A készítmény azonnali rovarölő hatást gyakorol és fenntartja a folyamatos rovarölő képességet a kifejlett bolhák okozta új fertőzésekkel szemben legfeljebb 8 héten keresztül. A készítmény legfeljebb 2 hétig tartó folyamatos acaricid hatással rendelkezik Ixodes ricinus-szal szemben legfeljebb 3 hétig tartó akaricid hatással Rhipicephalus sanguineus-szal szemben és legfeljebb 4 hétig tartó akaricid hatással Dermacentor reticulates-szal szemben. Ha a készítmény alkalmazásakor fennáll a kullancsfajokkal való fertőzöttség a megtelepedett kullancsok nem feltétlenül pusztulnak el 48 órán belül ez az időszak egy hétre is kitolódhat. A készítmény alkalmazható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FleaAllergyDermatitis FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként amennyiben a diagnózist az állatorvos megerősítette.

Bővebben
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ :
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ
További adatok
2 100 Ft
Részletek

ELLENJAVALLATOK:

10 kg-nál kisebb testtömegű kutyáknak nem adható. Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb kölyköknél a készítmény nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő lázas) vagy lábadozó állatoknál. Nem alkalmazható nyulaknál mert súlyos mellékhatásokat és akár elhullást is okozhat. Ezt a készítményt kifejezetten kutyák számára fejlesztették ki. Macskáknál nem alkalmazható mert ez túladagoláshoz vezethet. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

MELLÉKHATÁSOK:

Ha a készítményt lenyalja az állat rövid ideig tartó nyálzás léphet fel amit főként a vivőanyag okoz. Rendkívül ritka esetekben átmeneti bőrreakciókat (a bőr elszíneződése helyi szőrhullás viszketés és eritérna) jeleztek az alkalmazás helyén Illetve általános viszketés és szőrhullás jelentkezett az alkalmazást kővetően. Kivételesen nyálzás átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia levertség idegesség) hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő. A túladagolás kerülendő. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel értesítse erről a kezelő állatorvost!

Adatok
Cikkszám
5023534016342
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek