Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Pestigon 67 mg rácsepegtet? oldat kistest? kutyáknak A.U.V. 1 db pipetta

Pestigon 67 mg rácsepegtet? oldat kistest? kutyáknak A.U.V. 1 db pipetta
Pestigon 67 mg rácsepegtet? oldat kistest? kutyáknak A.U.V. 1 db pipetta

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK:

Egy 0,67 ml-es pipetta tartalma:

Fipronil 67 mg

Butil-hidroxianizol (E320) 0,134 mg

Butil-hidroxitoluol (E321) 0,067 mg

Tiszta, színtelen-halványsárga színű oldat.

JAVALLAT(OK)

Bolhák (Ctenocephalides felis) okozta fertőzések gyógykezelésére. A készítmény azonnali rovarölő hatást gyakorol, és fenntartja a folyamatos rovarölő képességet a kifejlett bolhák okozta új fertőzésekkel szemben, legfeljebb 8 héten keresztül.

A készítmény legfeljebb 2 hétig tartó folyamatos acaricid hatással rendelkezik Ixodes ricinus-szd szemben, legfeljebb 3 hétig tartó akaricid hatással Rhipicephalus sanguineus-szal szemben és legfeljebb 4 hétig tartó akaricid hatással Dermacentor reticulatus-szd szemben. Ha a készítmény alkalmazásakor fennáll e kullancsfajokkal való fertőzöttség, a megtelepedett kullancsok nem feltétlenül pusztulnak el 48 órán belül, ez az időszak egy hétre is kitolódhat.

A készítmény alkalmazható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként, amennyiben a diagnózist az állatorvos megerősítette.

 

Bővebben
2 100 Ft
Részletek

ELLENJAVALLATOK

2 kg-nál kisebb testtömegű kutyáknak nem adható.

Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb kölyköknél a készítmény nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) vagy lábadozó állatoknál. Nem alkalmazható nyulaknál, mert súlyos mellékhatásokat és akár elhullást is okozhat.

Ezt a készítményt kifejezetten kutyák számára fejlesztették ki. Macskáknál nem alkalmazható, mert ez túladagoláshoz vezethet.

Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

MELLÉKHATÁSOK

Ha a készítményt lenyalja az állat, rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, amit főként a vivőanyag okoz. Rendkívül ritka esetekben átmeneti bőrreakciókat (a bőr elszíneződése^helyi szőrhullás, viszketés és eritéma)

jeleztek az alkalmazás hefyén, illetve általános viszketés és szőrhullás jelentkezeti az alkalmazást kővetően. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hipereszíézia, levertség, idegesség), hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő. A túladagolás kerülendő.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Adatok
Cikkszám
5023534016343
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek