Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Paxirasol 8 mg tabletta 30x

Paxirasol 8 mg tabletta 30x
Paxirasol 8 mg tabletta 30x
A Paxirasol 8 mg tabletta a kórosan sűrű nyák- és köpettermeléssel járó heveny és idült légúti megbetegedések kezelésére szolgáló, köptető hatású készítmény.

A Paxirasol® tablettát felnőtteknek és gyermekeknek is ajánljuk.

2 év alatt: naponta háromszor fél tabletta;
2-6 év között: naponta háromszor fél tabletta;
6-14 év között: naponta háromszor egy tabletta;
14 év felett: naponta háromszor egy-két tabletta.
Bővebben
1 760 Ft
Részletek
Paxirasol 8 mg tabletta 20x

Besorolás típusa: vény nélkül kapható gyógyszer

Betegtájékozató Paxirasol 8 mg tabletta 20x
Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraPaxirasol 8 mg tabletta
brómhexin-kloridMielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen típusú gyógyszer a Paxirasol 8 mg tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Paxirasol 8 mg tabletta szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Paxirasol 8 mg tablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Paxirasol 8 mg tablettát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Paxirasol 8 mg tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Paxirasol 8 mg tabletta a kórosan sűrű nyák- és köpettermeléssel járó heveny és idült légúti megbetegedések kezelésére szolgáló, köptető hatású készítmény. A hörgőkből és a légcsőből a váladék eltávolítását megkönnyíti, illetve meggyorsítja, mivel a sűrű nyákot elfolyósítja. A nyák oldását elősegíti az orr-, garatüreg gyulladásaiban. A száraz köhögést közvetlenül nem csillapítja.

2. Tudnivalók a Paxirasol 8 mg tabletta szedése előttNe szedje a Paxirasol 8 mg tablettát

- ha allergiás a brómhexinre, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére, esetleg más köptetőkre (pl. az ambroxolt tartalmazó készítményekre).

- ha terhes vagy szoptat,

- ha gyomor-bél rendszeri fekélyes megbetegedése van vagy volt korábban.Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Paxirasol 8 mg tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

- a hörgők beidegzési zavaraiban szenved,

- nagyobb váladékmennyiség képződését figyelte meg,

- súlyosan károsodott veseműködése.A brómhexin alkalmazása kapcsán súlyos bőrreakciók előfordulásáról számoltak be. Amennyiben Önnél bőrkiütés (köztük a nyálkahártyákon, például a szájban, torokban, orrban, szemben, nemi szerveken kialakuló elváltozások) lép fel, hagyja abba a Paxirasol 8 mg tabletta alkalmazását, és azonnal forduljon kezelőorvosához.

Egyéb gyógyszerek és a Paxirasol 8 mg tabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

- A Paxirasol 8 mg tabletta köpetürítést elősegítő hatását köhögéscsillapítók (pl. kodein tartalmú gyógyszerek) hátrányosan befolyásolhatják, ezért egyidejű alkalmazásuk csak kifejezett orvosi utasításra történhet.

- A Paxirasol 8 mg tabletta előnye, hogy fokozza egyes antibiotikumok (ampicillin, amoxicillin, cefalexin, eritromicin, oxitetraciklin) átjutását a hörgőváladékba.Termékenység, terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Paxirasol 8 mg tabletta alkalmazása terhesség és szoptatás ideje alatt ellenjavallt.

A Paxirasol 8 mg tabletta hatóanyaga kiválasztódik az anyatejbe.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a Paxirasol 8 mg tabletta befolyásolná a betegek gépjárművezetési vagy gépkezelési képességét.

3. Hogyan kell szedni a Paxirasol 8 mg tablettát?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Gyógyszerét kizárólag a betegtájékoztatóban leírt adagban és ideig alkalmazza!A Paxirasol tablettát étkezések után, bőséges folyadékkal kell bevenni. A kezelés ideje alatt a bő folyadékbevitel elősegíti a brómhexin nyákoldó hatását.Felnőttek:

Amennyiben kezelőorvosa másképp nem rendeli, ajánlott adagja felnőtteknek naponta 3x1-2 tabletta.Alkalmazása gyermekeknél:

2 év alatt:3x1/2 tabletta naponta.

2-6 év:3x1/2 tabletta naponta.

6-14 év:3x1 tabletta naponta.Veseműködésének károsodása esetén kérjen tanácsot kezelőorvosától a készítmény alkalmazása előtt, mivel lehetséges, hogy Önnek alacsonyabb dózisokra van szüksége.Ha az előírtnál több Paxirasol 8 mg tablettát vett be

- A túladagolás lehetséges tünetei: hányinger, hányás, hasmenés és egyéb gyomor-bél rendszeri tünetek.

- Túladagolás gyanúja esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.

- Az orvosi segítség megérkezéséig az első tennivaló a hánytatás és esetleg folyadék (tej, tea) itatása.Ha elfelejtette bevenni a Paxirasol 8 mg tablettát

Ha gyógyszerét elfelejtette bevenni, mielőbb pótolja a kimaradt adagot. Ha már a következő adag bevétele esedékes, ne vegyen be kétszeres mennyiséget, mert ezzel már nem pótolhatja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát; folytassa a kezelést az előírt módon és adaggal.Ha idő előtt abbahagyja a Paxirasol 8 mg tabletta szedését

Amennyiben a tervezettnél hamarabb hagyja abba a Paxirasol 8 mg tabletta szedését, ennek nem lesz káros következménye, csak a betegség tünetei térhetnek vissza, légúti panaszai fokozódhatnak.Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):

· Szédülés, fejfájás, gyengeség.

· Hányinger, hányás, gyomortáji fájdalom, hasmenés.Ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):

· Túlérzékenységi reakciók.

· Bőrkiütés, csalánkiütés.Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

· Túlérzékenységi (ún. anafilaxiás) reakciók, beleértve az anafilaxiás sokkot, angioödémát (a bőr, a bőr alatti szövetek, a nyálkahártya vagy a nyálkahártya alatti szövetek gyorsan kialakuló duzzanata) és viszketés.

· A bőrt érintő súlyos mellékhatások (köztük eritéma multiforme, Stevens-Johnson-szindróma/toxikus epidermális nekrolízis és akut generalizált exantematózus pusztulózis).

· Egyes májenzimek (GOT, GPT) szintjének átmeneti emelkedése.Ha a fenti mellékhatások valamelyikét észleli, kérjük, tájékoztassa erről kezelőorvosát, aki megállapítja a tünet súlyosságát, és ennek megfelelően dönt az esetleg szükséges, további teendőkről.

Túlérzékenységi reakcióra utaló tünetek fellépésekor azonnal hagyja abba a Paxirasol 8 mg tabletta szedését és értesítse kezelőorvosát!Mellékhatások bejelentéseHa Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Paxirasol 8 mg tablettát tárolni?Legfeljebb 25°C-on, fénytől védve tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon, illetve a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a Paxirasol 8 mg tabletta?

- A készítmény hatóanyaga: 8 mg brómhexin-klorid tablettánként.

- Egyéb összetevők: szilícium-dioxid (vízmentes, kolloid), magnézium-sztearát, burgonyakeményítő, mikrokristályos cellulóz.Milyen a Paxirasol 8 mg tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehér vagy csaknem fehér, kerek, lapos, metszett élű tabletta, egyik oldalán „P” kódjelzéssel ellátva.

20 db tabletta átlátszó PVC/PVdC-Alu buborékcsomagolásban és dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Egis Gyógyszergyár Zrt.

H-1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.Gyártó

Egis Gyógyszergyár Zrt.

H-9900 Körmend, Mátyás király út 65.OGYI-T-3612/01A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016. április

Adatok
Cikkszám
210882618
Tömeg
13 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek