Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Paxirasol 2 mg/ml belsőleges oldat 60ml

Paxirasol 2 mg/ml belsőleges oldat 60ml
Paxirasol 2 mg/ml belsőleges oldat 60ml
A Paxirasol® belsőleges oldatot elsősorban nyelési nehézséggel élőknek és gyermekeknek ajánljuk.

Kicsiknek és nagyoknak
Hurutos köhögése van gyermekének, szeretteinek? A Paxirasol® megoldást nyújt az egész családnak! Amennyiben kezelőorvosa másképp nem rendeli, a következő adagolást kövesse:

Paxirasol® belsőleges oldat
2 év alatt: naponta háromszor 1 milliliter;
2-6 év között: naponta háromszor 1-2 milliliter;
6 év felett: naponta háromszor 4 milliliter.
Bővebben
1 254 Ft
Részletek
Betegtájékozató Paxirasol 2 mg/ml belsőleges oldat 60ml
Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraPaxirasol 2 mg/ml belsőleges oldat
brómhexin-kloridMielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen típusú gyógyszer a Paxirasol 2 mg/ml belsőleges oldat (továbbiakban Paxirasol oldat) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Paxirasol oldat alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Paxirasol oldatot?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Paxirasol oldatot tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Paxirasol oldat és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Paxirasol oldat a kórosan sűrű nyák- és köpettermeléssel járó heveny és idült légúti megbetegedések kezelésére szolgáló, köptető hatású készítmény. A hörgőkből és a légcsőből a váladék eltávolítását megkönnyíti, illetve meggyorsítja, mivel a sűrű nyákot elfolyósítja. A nyák oldását elősegíti az orr-, garatüreg gyulladásaiban. A száraz köhögést közvetlenül nem csillapítja.

2. Tudnivalók a Paxirasol oldat alkalmazása előttNe alkalmazza a Paxirasol oldatot

- ha allergiás a brómhexinre, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére, esetleg más köptetőkre (pl. az ambroxolt tartalmazó készítményekre).

- ha terhes vagy szoptat,

- ha gyomor-bél rendszeri fekélyes megbetegedése van vagy volt korábban.Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Paxirasol oldat alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

- a hörgők beidegzési zavaraiban szenved,

- nagyobb váladékmennyiség képződését figyelte meg,

- súlyosan károsodott veseműködése.A brómhexin alkalmazása kapcsán súlyos bőrreakciók előfordulásáról számoltak be. Amennyiben Önnél bőrkiütés (köztük a nyálkahártyákon, például a szájban, torokban, orrban, szemben, nemi szerveken kialakuló elváltozások) lép fel, hagyja abba a Paxirasol oldat alkalmazását, és azonnal forduljon kezelőorvosához.

Egyéb gyógyszerek és a Paxirasol oldat

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

- A Paxirasol oldat köpetürítést elősegítő hatását köhögéscsillapítók (pl. kodein tartalmú gyógyszerek) hátrányosan befolyásolhatják, ezért egyidejű alkalmazásuk csak kifejezett orvosi utasításra történhet.

- A Paxirasol oldat előnye, hogy fokozza egyes antibiotikumok (ampicillin, amoxicillin, cefalexin, eritromicin, oxitetraciklin) átjutását a hörgőváladékba.Termékenység, terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Paxirasol oldat alkalmazása terhesség és szoptatás ideje alatt ellenjavallt.

A Paxirasol oldat hatóanyaga kiválasztódik az anyatejbe.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a Paxirasol oldat befolyásolná a betegek gépjárművezetési vagy gépkezelési képességét.

3. Hogyan kell alkalmazni a Paxirasol oldatot?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Gyógyszerét kizárólag a betegtájékoztatóban leírt adagban és ideig alkalmazza!A Paxirasol oldatot étkezések után, bőséges folyadékkal kell bevenni. A kezelés ideje alatt a bő folyadékbevitel elősegíti a brómhexin nyákoldó hatását.Felnőttek:

Amennyiben kezelőorvosa másképp nem rendeli, ajánlott adagja felnőtteknek: szájon át történő alkalmazásra napi 3x4 ml oldat, belégzésre 2x4 ml oldat, aeroszol készülékkel adagolva.

Az oldat adagjainak kimérésére a dobozban elhelyezett adagolómérce szolgál.Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél:

Szájon át történő alkalmazásra:

2 év alatt:3x1 ml naponta.

2-6 év:3x1-2 ml naponta.

6-14 év:3x4 ml naponta.Gyermekeknek belégzésre csak fekvőbeteg-gyógyintézetben, orvosi felügyelet mellett alkalmazható.

A belégzésre használt oldatot azonos mennyiségű desztillált vízzel fel kell hígítani.

A belégzés során esetleg fellépő köhögési inger megelőzése céljából, érzékeny betegek kezelésére célszerű előzetesen testhőmérsékletre melegített oldatot alkalmazni.Veseműködésének károsodása esetén kérjen tanácsot kezelőorvosától a készítmény alkalmazása előtt, mivel lehetséges, hogy Önnek alacsonyabb dózisokra van szüksége.Ha az előírtnál több Paxirasol oldatot vett be

- A túladagolás lehetséges tünetei: hányinger, hányás, hasmenés és egyéb gyomor-bél rendszeri tünetek.

- Túladagolás gyanúja esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.

- Az orvosi segítség megérkezéséig az első tennivaló a hánytatás és esetleg folyadék (tej, tea) itatása.Ha elfelejtette bevenni a Paxirasol oldatot

Ha gyógyszerét elfelejtette bevenni, mielőbb pótolja a kimaradt adagot. Ha már a következő adag bevétele esedékes, ne vegyen be kétszeres mennyiséget, mert ezzel már nem pótolhatja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát; folytassa a kezelést az előírt módon és adaggal.Ha idő előtt abbahagyja a Paxirasol oldat alkalmazását

Amennyiben a tervezettnél hamarabb hagyja abba a Paxirasol oldat alkalmazását, ennek nem lesz káros következménye, csak a betegség tünetei térnek vissza, légúti panaszai fokozódhatnak.Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):

· Szédülés, fejfájás, gyengeség.

· Hányinger, hányás, gyomortáji fájdalom, hasmenés.Ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):

· Túlérzékenységi reakciók.

· Bőrkiütés, csalánkiütés.Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

· Túlérzékenységi (ún. anafilaxiás) reakciók, beleértve az anafilaxiás sokkot, angioödémát (a bőr, a bőr alatti szövetek, a nyálkahártya vagy a nyálkahártya alatti szövetek gyorsan kialakuló duzzanata) és viszketés.

· A bőrt érintő súlyos mellékhatások (köztük eritéma multiforme, Stevens-Johnson-szindróma/toxikus epidermális nekrolízis és akut generalizált exantematózus pusztulózis).

· Egyes májenzimek (GOT, GPT) szintjének átmeneti emelkedése.Ha a fenti mellékhatások valamelyikét észleli, kérjük, tájékoztassa erről kezelőorvosát, aki megállapítja a tünet súlyosságát, és ennek megfelelően dönt az esetleg szükséges, további teendőkről.

Túlérzékenységi reakcióra utaló tünetek fellépésekor azonnal hagyja abba a Paxirasol oldat alkalmazását és értesítse kezelőorvosát!Mellékhatások bejelentéseHa Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Paxirasol oldatot tárolni?Legfeljebb 25°C-on, fénytől védve tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon, illetve az üvegen feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a Paxirasol 2 mg/ml belsőleges oldat?

- A készítmény hatóanyaga: 2 mg brómhexin-klorid milliliterenként.

- Egyéb összetevők: nátrium-citrát, metil-parahidroxi-benzoát, citromsav (vízmentes), 85%-os glicerin, tisztított víz.Milyen a Paxirasol 2 mg/ml belsőleges oldat külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Tiszta, színtelen, szagtalan vagy csaknem szagtalan oldat.

60 ml oldat barna üvegbe töltve, mely PFOP zárókupakkal van ellátva (fehér, csavaros alumínium kupak laminált záró fóliával). Egy üveg és egy műanyag mérőpohár dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Egis Gyógyszergyár Zrt.

H-1106 Budapest

Keresztúri út 30-38.Gyártó

Egis Gyógyszergyár Zrt.

H-9900 Körmend

Mátyás király út 65.OGYI-T-3612/02A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016. április

Adatok
Cikkszám
210025004
Tömeg
291 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek