Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Panthenol Med hab 130g

Panthenol Med hab 130g
Panthenol Med hab 130g
HAB MINDENNAPOS HASZNÁLATRA NAPÉGÉS ÉS A HIDEG OKOZTA IRRITÁCIÓ ENYHÍTÉSÉRE SZÁRAZ BŐR HIDRATÁLÁSÁRA A Panthenol Med hab nyugtató és hidratáló hatásával gyöngéden gondoskodik a bőrről. Csökkenti környezeti tényezők, pl. a túlzott napozás, a meleg vagy hideg, a szél és fagy okoz-ta a kellemetlen égő, húzódó érzést, irritációt. A termék könnyen felvihető a bőrfelültre és gyorsan felszívódik, enyhülést hozva a nagyon száraz bőr számá-ra is. Enyhíti a bőr hámlását és viszketését. A hozzáadott anyagoknak (pl. aloe, glicerin, allantoin és kaprilsav, valamint a kaprilsav trigilcerid észterei) köszönhetően a hab filmszerű védőréteget képez a bőrön, mely a nátrium-hialuronát hatásával megerősítve megfelelő hidratálást biztosít és segít fenntartani a bőr normális állapotát. Az A és E vitaminok fokozzák a bőr rugalmasságát és csökkentik a húzódó érzést. Hozzáadott mentol tartalmának köszönhetően hűsít és csökkenti az égő, viszkető érzést. Hatóanyagok D-Panthenol – provitamin B5 és aloe – hidratálja a bőrt és fokozza annak rugalmasságát. Hatékonyan nyugtatja az irritált bőrt, csökkenti az égő érzést. glicerin – Enyhülést hoz az irritált bőrnek és filmszerű védőréteget képez annak felületén, védve a káros környezeti hatásokkal szemben. Allantoin és nátrium-hialuronát – intenzíven hidratál, nyugtatja az irritált bőrt, és bársonyos tapintást kölcsönöz a bőrnek. Mentol – asztringens tulajdonságokkal bír, hűsíti a bőrt. Vitamin E – jótékony hatással bír a petyhüdt, száraz és húzódó bőrre. Csökkenti a húzódó érzést és segít fenntartani a bőr normal állapotát. Linolsav – megakadályozza a bőr további kiszáradását, óvja a lipid réteget és véd a káros környezeti haásoktól. Növeli a bőr rugalmasságát és ellenállóképességét , mely különösen javasolt száraz, kivörösödött, irritált bőr esetén. Vitamin A – erősíti és ellenállóvá teszi a bőrt. kaprilsav és annak triglicerid észterei – fokozza a bőr hidratáltságát, mivel helyreállítja a bőr lipid rétegének sérüléseit. Helyreállítja és megerősíti a bőr védőrétegét, ezáltal védelmet nyújt a káros külső hatásokkal szemben.
Bővebben
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ! :
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ!
További adatok
2 346 Ft
Részletek

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a panthenol spray és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Panthenol spray külsőleges alkalmazásra a bőr és a nyálkahártya gyógyulásának elősegítésére alkalmazható az alábbi esetekben:
- horzsolás;
- égési sérülés;
- forrázás miatti sérülés;
- nem fertőzött műtéti seb;
- rosszul gyógyuló átültetés;
- napégés;
- a rugalmatlan bőr berepedései;
- kis- és nagyhólyagos bőrmegbetegedések;
- nyálkahártya károsodás;
- napfény okozta ajakherpesz.

2. Tudnivalók a panthenol spray alkalmazása előtt
A Panthenol spray nem alkalmazható az összetevőkkel szembeni túlérzékenység esetén.
Szemek környékén nem alkalmazható.
Gyermekeknek csak felnőtt felügyelete mellett alkalmazható.
Asztmás-, illetve tüdőbetegek a spray hajtógázát ne lélegezzék be, mert a nyálkahártyát ingerelheti és asztmás rohamot okozhat.
A Panthenol spray fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
A Panthenol spray végbél és nemiszervek környékén történő használata esetén a paraffintartalom miatt csökkentheti a gumióvszer szakítószilárdságát, így korlátozza a védekezés biztonságát.
Asztmások, illetve egyéb légzőszervi (bronchopulmonális) betegségben szenvedők a Panthenol spray hajtógázát ne lélegezzék be, mert a nyálkahártyát ingerelheti, asztmás rohamot provokálhat.
A palack nyomás alatt áll. A napsütéstől és az 50 °C feletti hő hatásától védve tartandó.
Az üres palackot erőszakosan felnyitni, vagy tűzbe dobni nem szabad. Tartalmát tűzbe vagy izzó tárgyra porlasztani tilos.
Gyúlékony anyagoktól távol tartandó, alkalmazásakor nem szabad dohányozni.
Nem megfelelő szellőzés esetén robbanásveszélyes keveréket alkothat.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Fokozottan tűzveszélyes!
Terhesség és szoptatás
Terhesség és szoptatás alatt alkalmazása nem korlátozott.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Alkalmazása nem korlátozott.

3. Hogyan kell alkalmazni a panthenol spray-t?
A Panthenol spray naponta egyszer vagy többször (3-4-szer) is alkalmazható. A károsodott bőrt, illetve a nyálkahártyát a 10-20 cm-re függőlegesen tartott tartályból kell befújni. Az arcbőrre nem fújható közvetlenül, a habot először a kézre kell fújni, majd az arc megfelelő területére kenni.
Közvetlen szembe, szájba és orrba nem fújható!
Minden használat előtt jól fel kell rázni!
A Panthenol spray először történő alkalmazásákor lehetséges, hogy rövid ideig csak hajtógáz jön a hab megjelenése előtt.
Nincs korlátozás a Panthenol spray-vel végzett kezelés időtartamát illetően. Az függ a betegség természetétől és lefolyásától.

4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így a Panthenol spray is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Néhány esetben az alkalmazás helyén allergiás bőrelváltozások előfordulhatnak.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a panthenol sprayt tárolni?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A lejárati idő az aeroszolos palackon és a dobozon van feltüntetve.
A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A palackon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Panthenol sprayt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Panthenol spray
A készítmény hatóanyaga: 4,63 g dexpantenolt tartalmaz 130 g emulzióban palackonként.
Egyéb összetevők: perecetsav, hígan folyó paraffin, A-típusú emulgeáló cetil-sztearil alkohol, (2-etilhexil) alkanoát (C10-C16) (hígan folyó viasz), hajtógáz: propán, n-bután és i-bután, tisztított víz.
Milyen a Panthenol spray készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Leírás: olajos/vizes típusú emulziós, fehér habállományú spray.
Csomagolás: 130g emulziós műanyag kupakkal lezárt, porlasztófeltéttel ellátott, alumínium aeroszolos palackba töltve, papírdobozba csomagolva.

Adatok
Cikkszám
5999562121207
Tömeg
183 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek