Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Panangin Forte filmtabletta 60x

Panangin Forte filmtabletta 60x
-24%
Panangin Forte filmtabletta 60x
A Panangin Forte filmtabletta hatóanyagai fontos szerepet játszanak a különböző anyagcsere-folyamatokban, az idegek, az izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer működésében.
A Panangin Forte® vény nélkül kapható gyógyszer. A kezelőorvos jóváhagyásával. Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21. Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505 70 32, drugsafety@richter.hu
Bővebben
3 290 Ft 
2 499 Ft
Kezdete: 2022.05.13   A készlet erejéig!
Részletek
Betegtájékozató Panangin Forte 316mg/280mg filmtabletta 60x
Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraPanangin Forte 316 mg/280 mg filmtabletta
kálium-aszpartát

magnézium-aszpartátMielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Panangin Forte filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Panangin Forte filmtabletta alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Panangin Forte filmtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Hogyan kell a Panangin Forte filmtablettát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Panangin Forte filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Panangin Forte filmtabletta hatóanyagai fontos szerepet játszanak a különböző anyagcsere-folyamatokban, az idegek, az izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer működésében.

Ez a gyógyszer a táplálék magnézium- és kálium tartalmának kiegészítésére, továbbá a kezelőorvos jóváhagyásával bizonyos idült szívbetegségek (szívelégtelenség, szívinfarktus utáni állapot) és bizonyos szívritmuszavarok kiegészítő kezelésére szolgál.

2. Tudnivalók a Panangin Forte filmtabletta alkalmazása előttNe szedje a Panangin Forte filmtablettát

- heveny vagy idült veseelégtelenség esetén

- úgynevezett Addison-kór (mellékvesekéreg-elégtelenség) esetén

- a szív bizonyos ingerületvezetési zavarai esetén

- szív eredetű sokk okozta igen alacsony vérnyomás esetén

- ha allergiás a kálium-aszpartátra vagy a magnézium-aszpartátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Panangin Forte filmtabletta csak orvosi ellenőrzés mellett szedhető olyan betegségekben, melyeknél a beteg vérének kálium szintje magas lehet.Gyermekek és serdülők

Kálium-aszpartát és magnézium-aszpartát tartalmú készítmény biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők esetében nem igazolták.

Egyéb gyógyszerek és a Panangin Forte

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.A szájon át szedhető tetraciklinek (bizonyos antibiotikumok), a vastartalmú sók és a nátrium-fluorid a felszívódást gátolják. A fenti gyógyszerek és a készítmény bevétele között 3 órának kell eltelnie.Káliumspóroló vízhajtók és/vagy úgynevezett ACE-gátlók (vérnyomást csökkentő gyógyszerek), béta-blokkolók csoportjába tartozó szívgyógyszerek, a szervátültetések után használt ciklosporin, valamint a heparin, és nem szteroid gyulladáscsökkentők egyidejű alkalmazásakor magas káliumszint alakulhat ki, ezért a kezelőorvosa rendszeres laboratóriumi vérvizsgálatot rendelhet el Önnél.Terhesség , szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Nem ismert olyan adat, ami szerint a fenti állapotokban a készítménynek károsító hatása lenne.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ezeket a képességeket a Panangin Forte filmtabletta nem befolyásolja.

3. Hogyan kell alkalmazni a Panangin Forte filmtablettát?Amennyiben kezelőorvosa másképpen nem rendeli, a készítmény ajánlott napi adagja 3-szor 1 filmtabletta.

A napi adag nem emelhető.A gyomorsav csökkentheti a készítmény hatásosságát, ezért ajánlott étkezés után bevenni.Ha az előírtnál több Panangin Forte filmtablettát vett be

Ebben az esetben forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.Teendők a kálium-aszpartát és magnézium-aszpartát tartalmú készítmény túladagolása esetén

Előfordulása ezidáig még nem ismert. Ha túladagolás történne, a vérben a magnézium és a kálium szint megemelkedik, és ennek tünetei jelentkezhetnek.Az emelkedett kálium szint tünetei: általános gyengeség, érzészavar, lassabb vagy rendszertelen szívverés, bénulás.Az emelkedett magnézium szint tünetei: hányinger, hányás, lehangoltság, alacsony vérnyomás, lassabb szívverés, gyengeség, a reflexek csökkenése.Túladagolás esetén fel kell függeszteni a Panangin Forte alkalmazását, súlyos esetben kórházi kezelés lehet szükséges.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Nagyobb adagok bevételekor gyakoribb székletürítés jelentkezhet.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Panangin Forte filmtablettát tárolni?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a Panangin Forte filmtabletta- A készítmény hatóanyagai:

316 mg kálium-aszpartát (332.6 mg kálium-aszpartát-hemihidrát formájában, ebből 72,4 mg a kálium ion) és 280 mg magnézium-aszpartát (350 mg magnézium-aszpartát-tetrahidrát formájában, ebből 23,6 mg a magnézium ion) filmtablettánként.- Egyéb összetevők:

Tablettamag: kukoricakeményítő; talkum; magnézium-sztearát; burgonyakeményítő; povidon K-30; vízmentes, kolloid, szilícium-dioxid- Filmbevonat: talkum; bázisos butil-metil-metakrilát-kopolimer (Eudragit E), titán-dioxid (E171); makrogol 6000Milyen a Panangin Forte külleme és mit tartalmaz a csomagolásA Panangin Forte csaknem fehér színű, enyhe fényű, csaknem szagtalan, ovális alakú, domború, kissé egyenetlen felületű filmbevonatú tabletta, egyik oldalán A83 bevéséssel. Hosszúsága: 17 mm, szélessége: 9 mm.30 vagy 60 db filmtabletta átlátszó PVC/PVDC AquaBa®//Al buborékcsomagolásban és dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Richter Gedeon Nyrt.

1103, Budapest, Gyömrői út 19-21.

MagyarországGyártó

Richter Gedeon Nyrt.

1103, Budapest, Gyömrői út 19-21.

MagyarországGedeon Richter Polska Sp. z o.o.

ul. ks. J. Poniatowskiego 5

05-825 Grodzisk Mazowiecki

LengyelországOGYI-T-3329/03 30x PVC/PVDC/AquaBa®//Al buborékcsomagolásban

OGYI-T-3329/04 60x PVC/PVDC/AquaBa®//Al buborékcsomagolásbanA betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014. júliusAdatok
Cikkszám
210695142
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek