Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Panangin 158 mg/140 mg filmtabletta 50x

Panangin 158 mg/140 mg filmtabletta 50x
Panangin 158 mg/140 mg filmtabletta 50x
A Panangin filmtabletta hatóanyagai fontos szerepet játszanak a különböző anyagcsere- -folyamatokban, az idegek, az izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer működésében. A gyógyszer bizonyos idült szívbetegségek (szívelégtelenség, szívinfarktus utáni állapot), bizonyos szívritmuszavarok kiegészítő kezelésére, továbbá a táplálék magnézium és kálium tartalmának kiegészítésére szolgál.
Bővebben
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ :
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ
További adatok
1 660 Ft
Részletek
Betegtájékozató Panangin 158 mg/140 mg filmtabletta 50x
BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAPanangin 158 mg/140 mg filmtabletta
kálium-aszpartát-anhidrát

magnézium-aszpartát-anhidrátMielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Panangin filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Panangin filmtabletta alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Panangin filmtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Hogyan kell a Panangin filmtablettát tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PANANGIN FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Panangin filmtabletta hatóanyagai fontos szerepet játszanak a különböző anyagcsere- -folyamatokban, az idegek, az izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer működésében. A gyógyszer bizonyos idült szívbetegségek (szívelégtelenség, szívinfarktus utáni állapot), bizonyos szívritmuszavarok kiegészítő kezelésére, továbbá a táplálék magnézium és kálium tartalmának kiegészítésére szolgál.2. TUDNIVALÓK A PANANGIN FILMTABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTTNe szedje a Panangin filmtablettát

- Heveny vagy idült veseelégtelenség esetén

- ún. Addison-kór (mellékvesekéreg-elégtelenség) esetén

- a szív bizonyos ingerületvezetési zavarai esetén

- szív eredetű sokk okozta igen alacsony vérnyomás esetén

- továbbá, ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a Panangin filmtabletta bármely más összetevőjére.A Panangin filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

A Panangin filmtabletta csak orvosi ellenőrzés mellett szedhető olyan betegségekben, melyeknél a beteg vérének kálium szintje magas lehet.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.A szájon át szedhető ún. tetraciklinek (bizonyos antibiotikumok), vas tartalmú sók és nátrium-fluorid a felszívódást gátolják. A fenti gyógyszerek és a készítmény bevétele között három órának kell eltelnie.

Kálium spóroló vízhajtók és/vagy ún. ACE-gátlók (vérnyomást csökkentő gyógyszerek) egyidejű alkalmazásakor magas káliumszint alakulhat ki.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Nem ismert olyan adat, ami szerint a fenti állapotokban a készítménynek károsító hatása lenne.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ezeket a képességeket a Panangin filmtabletta nem befolyásolja.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PANANGIN FILMTABLETTÁT?Amennyiben kezelőorvosa másképpen nem rendeli, szokásos napi adagja 3-szor 1-2 filmtabletta.

A napi adag 3-szor 3 filmtablettára emelhető. A gyomorsav csökkentheti a készítmény hatásosságát, ezért ajánlott étkezés után bevenni.Ha az előírtnál több Panangin filmtablettát vett be, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.Teendők a Panangin filmtabletta túladagolása esetén

Előfordulása ezidáig még nem ismert. Ha túladagolás történne, a vérben a magnézium és a kálium szintje megemelkedik, és ennek tünetei jelentkezhetnek. Túladagolás esetén fel kell függeszteni a Panangin alkalmazását.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Panangin filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Nagyobb adagok bevételekor gyakoribb székletürítés jelentkezhet.Ha az említett mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban leírt mellékhatáson kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A PANANGIN FILMTABLETTÁT TÁROLNI?A készítmény különleges tárolást nem igényel.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Panangin filmtablettát.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Panangin filmtablettaHatóanyagok:

158 mg kálium-aszpartát-anhidrát (166,3 mg kálium-aszpartát-hemihidrát formájában) , ill. 140 mg magnézium-aszpartát-anhidrát (175 mg magnézium-aszpartát-tetrahidrát formájában)

filmtablettánként.

Segédanyagok:

kolloid szilícium-dioxid, polividon, burgonyakeményítő, magnézium-sztearát, talkum, kukoricakeményítő, makrogol 6000, titán-dioxid, Eudragit E.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolásCsaknem fehér színű, enyhe fényű, csaknem szagtalan, korong alakú, domború, kissé egyenetlen felületű filmbevonatú tabletta.50 db filmtabletta csillapítóval kombinált, műanyag garanciazáras kupakkal lezárt műanyag tartályban, dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóRichter Gedeon Nyrt.

1103, Budapest, Gyömrői út 19-21

MagyarországOGYI-T-3329/01A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. 04. 22.Adatok
Cikkszám
210131960
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek