Házhozszállítás

Házhozszállítás

INGYENES a kiszállítás 18 000 ft értékű vásárlás felett 2 kg-ig!

No-Spa 40 mg tabletta 24x

No-Spa 40 mg tabletta 24x
No-Spa 40 mg tabletta 24x
A No-Spa tabletta görcsoldó készítmény és a következő betegségek esetén alkalmazható: Simaizomgörcsök az epeutakat érintő megbetegedésekben: epekövesség, az epehólyag vagy az epeutak gyulladása. Húgyúti eredetű simaizomgörcsök: húgyúti (vese-, húgyvezeték) kövesség, vesemedence-gyulladás, húgyhólyag-gyulladás, húgyhólyaggörcs.
Bővebben
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ :
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ
További adatok
1 990 Ft
Részletek
Betegtájékozató No-Spa 40 mg tabletta 24x
Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

No-Spa 40 mg tabletta

drotaverin-hidrokloridMielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a No-Spa 40 mg tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a No-Spa 40 mg tabletta szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a No-Spa 40 mg tablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a No-Spa 40 mg tablettát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a No-Spa 40 mg tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?A No-Spa tabletta görcsoldó készítmény és a következő betegségek esetén alkalmazható:Simaizomgörcsök az epeutakat érintő megbetegedésekben: epekövesség, az epehólyag vagy az epeutak gyulladása.Húgyúti eredetű simaizomgörcsök: húgyúti (vese-, húgyvezeték) kövesség, vesemedence-gyulladás, húgyhólyag-gyulladás, húgyhólyaggörcs.Kiegészítő kezelésként:

- Gyomor- bélrendszeri simaizom görcsök esetén: gyomor és nyombélfekély, gyomornyálkahártya-gyulladás, a gyomorszáj és gyomorkapu záróizmának görcse, vékony- és vastagbélgyulladás, az irritábilis bél szindróma (bélműködési zavar) görcsös székrekedéses, illetve a has- és bélpuffadással járó formái esetén.

- Bizonyos fejfájások esetén (tenziós típusú).

- Nőgyógyászati megbetegedésekben: fájdalmas menstruáció vagy menstruációs görcs.

2. Tudnivalók a No-Spa 40 mg tabletta szedése előttNe szedje a No-Spa 40 mg tablettát

- ha allergiás a drotaverinre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

- ha súlyos máj-, vese- vagy szívelégtelensége van.Figyelmeztetések és óvintézkedések

A No-Spa tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Alacsony vérnyomású betegeknél a készítmény alkalmazása fokozott óvatosságot igényel.Egyéb gyógyszerek és a No-Spa 40 mg tabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.Levodopával együtt adva, annak a Parkinson-kór tüneteit csökkentő hatását gyengíti, illetve a vázizom merevség és a remegés súlyosbodhat.Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Terhesség

Állatkísérletekben és humán vizsgálatokban a terhesség alatt történő alkalmazásakor, nem találtak az anyát, ill. a magzatot károsító hatást. Mindezek ellenére a terhességben történő alkalmazása fokozott óvatos­ságot és orvosi elbírálást igényel.Szoptatás

Kellő vizsgálati eredmények hiányában a szoptatás idején történő alkalmazása nem ajánlott.Termékenység

A termékenységre vonatkozóan nem áll rendelkezésre megfelelő adat.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A No-Spa tabletta szokásos adagja nem befolyásolja a gépjárműveze­téshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Bevételét követően jelentkező szédülés esetén azon­ban kerülje a veszélyes helyzeteket, és tartózkodjon a gépjárművezetéstől és a gépek kezelésétől.A No-Spa 40 mg tabletta laktózt tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a No-Spa 40 mg tablettát?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.A készítmény ajánlott adagja felnőtteknek naponta 3-6 tabletta (2-3 részletben).Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

A drotaverinnel nem végeztek klinikai vizsgálatot gyermekkorban.

A No-Spa tabletta ajánlott adagja:

6-12 éves korig legfeljebb napi 2 tabletta adható 2 részletben;

12 éves kor felett legfeljebb napi 4 tabletta adható 2-4 részletben.

6 évesnél fiatalabb gyermekekre vonatkozóan nincsenek adatok.Ha az előírtnál több No-Spa 40 mg tablettát vett be

Ha az előírtnál több No-Spa tablettát vett be, keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi orvosi ügyeletet, mivel a drotaverin jelentős túladagolása szívproblémákat (szívritmus- és ingerületvezetési zavarokat) okozhat, esetenként végzetes kimenetellel. Ha lehetséges, vigye magával a gyógyszer dobozát, hogy megmutathassa azt az orvosnak.Ha elfelejtette bevenni a No-Spa 40 mg tablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Néhány ritkán előforduló mellékhatás súlyos következményekkel is járhat. Amennyiben az alább felsorolt bármely mellékhatás kialakulását észleli, ne szedje tovább a No‑Spa tablettát és azonnal értesítse kezelőorvosát:

- angioödéma, mely a bőr mélyebb rétegeinek hirtelen kialakuló duzzanatával jár, és érintheti a torkot, a szemhéjakat, ajkakat és a nemi szerveket is.Egyéb mellékhatások:Ritka mellékhatások (10 000 -ből 1-10 beteget érinthet):

- allergiás reakciók (csalánkiütés, kiütés, viszketés)

- fejfájás, szédülés, álmatlanság

- szívdobogásérzés

- vérnyomásesés

- hányinger, székrekedésMellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a No-Spa 40 mg tablettát tárolni?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

Az eredeti csomagolásban tárolandó.A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható, Felh.) után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a No-Spa 40 mg tabletta?

- A készítmény hatóanyaga: 40 mg drotaverin-hidroklorid tablettánként

- Egyéb összetevők: magnézium-sztearát, talkum, povidon, kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát.Milyen a No-Spa 40 mg tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Sárga színű, zöldes vagy narancssárgás árnyalatú, kerek, domború felületű, egyik oldalán mélynyomású ,,spa" jelzéssel ellátott tabletta.

20 db, 24 db vagy 40 db tabletta PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalomba hozatali engedély jogosultja:

SANOFI-AVENTIS Zrt

1045. Budapest, Tó u. 1-5

Magyarország

Telefonszám: 36 1505 0050Gyártó:

CHINOIN Zrt.

2112, Veresegyház, Lévai u. 5.

MagyarországSanofi-Aventis Sp. z o. o.

ul. Lubelska 52

35-233 Rzeszów,

LengyelországA készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjához:

SANOFI-AVENTIS Zrt

1045 Budapest, Tó u. 1-5

Telefonszám: 36 1 505 0050OGYI-T-6267/03 (20 db)

OGYI-T-6267/05 (24 db)

OGYI-T-6267/12 (40 db)

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. januárAdatok
Cikkszám
210644997
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek