Házhozszállítás

Házhozszállítás

INGYENES a kiszállítás 18 000 ft értékű vásárlás felett 2 kg-ig!

Mucopront 375 mg kemény kapszula 50x

Mucopront 375 mg kemény kapszula 50x
Mucopront 375 mg kemény kapszula 50x
Köptető hatású gyógyszer hurutos köhögés kezelésére. Kettős hatásával szabályozza a hörgőváladék-termelést és megkönnyíti annak felköhögését.

A Mucopront nagy mennyiségű köpet termelődésével, elégtelen ürülésével járó légúti megbetegedésekben a nyák oldására, a köpetürítés elősegítésére szolgál.

Alkalmazható acut és chronicus bronchitis, bronchiectasia, tüdőgyulladás, tüdő tbc, pneumoconiosis, a légutak és a torok gyulladásos megbetegedéseinél adjuváns kezelés formájában.

12 éves kortól adható.
Bővebben
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ :
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ
További adatok
2 990 Ft
Részletek
Betegtájékozató Mucopront 375 mg kemény kapszula 50x
Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Mucopront 375 mg kemény kapszula
karbociszteinMielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát , ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma1. Milyen típusú gyógyszer a Mucopront 375 mg kemény kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Mucopront 375 mg kemény kapszula szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Mucopront 375 mg kemény kapszulát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell tárolni a Mucopront 375 mg kemény kapszulát?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Mucopront 375 mg kemény kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Mucopront 375 mg kemény kapszula nagy mennyiségű nyák termelődésével, elégtelen ürülésével járó légúti megbetegedé­sekben a nyák termelés szabályozására és kiürülésének, felköhögésének elősegítésére szolgál.Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.2. Tudnivalók a Mucopront 375 mg kemény kapszula szedése előttNe szedje a Mucopront 375 mg kemény kapszulát

· ha allergiás (túlérzékeny) a karbociszteinre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;

· ha aktív gyomor- vagy nyombélfekélye van;

· terhesség és szoptatás ideje alatt;

· 12 éves kor alatt.Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Mucopront 375 mg kemény kapszula szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

· ha kórelőzményében asztma és/vagy fekélybetegség előfordult, mert ilyen esetben a Mucoprontot csak orvosi javaslatra és ellenőrzés mellett alkalmazhatják,Gyermekek és serdülők

12 éves kor alatt a gyógyszer alkalmazása ellenjavallt.Egyéb gyógyszerek és a Mucopront 375 mg kemény kapszula

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Köhögéscsillapítókkal együtt nem szabad szedni, mivel a köhögési reflex gátlása következtében a légutakban veszélyes mértékű nyák felhalmozódás alakulhat ki. Egyéb gyógyszerekkel egyidejűleg alkalmazni csak az orvos tudtával szabad, mivel az együttes alkalmazás során módosulhat a gyógyszerek hatása.A Mucopront 375 mg kemény kapszula egyidejű bevétele étellel és itallal

Bő folyadékfogyasztás ajánlott, ezáltal a gyógyszernek a légutakban lévő nyák felköhögését elősegítő hatása erősödik.Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény szedése terhesség és szoptatás esetén ellenjavallt.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítménynek fenti képességeket befolyásoló hatása nem ismert.

3. Hogyan kell szedni a Mucopront 375 mg kemény kapszulát?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.A készítmény ajánlott adagja felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek: naponta 3-szor 2 kapszula (3x750 mg karbocisztein), amelyeket egy pohár vízzel, szétrágás nélkül kell lenyelni.

A kezelés időtartama nem lehet hosszabb 10 napnál.A keletkezett váladékot fel kell köhögni és kiköpni, így a váladék tüdőben való felgyülemlése elkerülhető.Ha az előírtnál több Mucopront 375 mg kemény kapszulát alkalmazott

Túladagolás esetén értesítse kezelőorvosát, az orvosi ügyeletet, vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát! Tünetek: nagy mennyiségű váladékképződés alakulhat ki, illetve a mellékhatások megjelenése valószínűbb.Ha elfelejtette bevenni a Mucopront 375 mg kemény kapszulát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így a Mucopront 375 mg kemény kapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Ritka mellékhatások (karbociszteint tartalmazó gyógyszert szedő 1000 betegből kevesebb, mint 1-nél jelentkeznek):

· gyomorégés, hányinger, hányás, hasmenés;

· túlérzékeny betegekben szájnyálkahártya gyulladás, nátha;

· fejfájás;

· bőrkiütések és allergiás reakciók.Nem ismert gyakorisággal előforduló mellékhatások:

· átmeneti pajzsmirigy alulműködés pajzsmirigy betegségben,

· főként 2 évesnél fiatalabb gyermekek esetén fokozott légúti nyákképződés, légúti fertőzés során kialakuló légzési elégtelenség, a köhögés fokozódása vagy megnyúlása, hörgőgörcs.Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Mucopront 375 mg kemény kapszulát tárolni?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 25°C-on, nedvességtől védve tárolandó.A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: ) után ne alkalmazza a Mucopront készítményt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és további információkMit tartalmaz a Mucopront 375 mg kemény kapszula?
- A készítmény hatóanyaga: 375 mg karbocisztein kemény kapszulánként.

- Egyéb összetevők: magnézium-sztearát, makrogol 10000, mikrokristályos cellulóz.

Kapszulahéj: indigókármin (E 132), sárga vas-oxid (E172), titán-dioxid (E 171), zselatin, tisztított víz.Milyen a Mucopront 375 mg kemény kapszula készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

20 db vagy 50 db kemény kapszula buborékcsomagolásban és dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

PharmaSwiss Česká republika s.r.o.

Jankovcova 1569/2c

17000 Praha 7

Cseh KöztársaságGyártó

Meditop Gyógyszeripari Kft.

2097 Pilisborosjenő

Ady Endre u.1.A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:Valeant Pharma Magyarország Kft.

1025 Budapest, Csatárka u. 82-84.

Magyarország

Tel: 06-1-345-5900OGYI-T-1380/01 (20 db)

OGYI-T-1380/02 (50 db)A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016. augusztus

Adatok
Cikkszám
210021123
Tömeg
46 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek