Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Millandjoy Laktáz enzim tabletta 100x

Millandjoy Laktáz enzim tabletta 100x
Millandjoy Laktáz enzim tabletta 100x
Tejcukor lebontó (laktáz) enzim tartalmú étrend-kiegészítő.

A laktáz enzim a tejcukor lebontásához nélkülözhetetlen,

A termékben lévő enzim segíti a tejcukor lebontását azoknál, akiknek laktózemésztési nehézségei vannak, így a tejtermékek fogyasztása akadálymentessé válik számukra is.

3 éves kortól adható.

A készítmény gyermekektől elzárva tartandó.
Bővebben
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ! :
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ!
További adatok
3 211 Ft
Részletek
Hogyan hat a MillandJoy?

A laktóz (tejcukor) egy cukorfajta, amely legnagyobb mennyiségben a tejben és a tejtermékekben (pl. joghurt, tejszín, sajt, vaj) fordul elő. De állományjavítóként benne lehet pékárukban (kenyér, pizza, sütemény) hentesárukban (felvágottak), levesporokban vagy készételekben.
A laktáz (tejcukor bontó) enzim a tejcukor lebontásához nélkülözhetetlen. Laktóz-intoleranciában a szervezet nem, vagy a szükségesnél kevesebb tejcukor-bontó enzimet (laktáz) termel. Így a tejcukor emésztetlenül jut a vastagbélbe, ahol szétesve gázosodást, puffadást, hasmenést, hasi görcsöket okozhat.

A MillandJoy aktív összetevője a természetes laktáz enzim. A laktáz enzim segíti a laktóz emésztését azoknál, akiknek laktóz emésztési nehézségeik vannak. A laktáz enzimet étkezés előtt pótolva (elfogyasztva) a tejcukor tartalmú ételek fogyaszthatóak.

A MillandJoy elfogyasztása után mi történik a laktázzal az emésztőrendszerben?
A laktáz enzim egy protein (fehérje). Amikor az étel a gyomorból a vékonybélbe kerül, ott az összes többi, étellel bevitt (pl. húsból vagy tojásból származó) proteinhez hasonlóan megemésztődik. A vékonybél nem szívja fel az enzimet, így az nem is hat a szervezetre, vagyis nem befolyásolhatja a test saját laktáz termelését. A laktáz hatása kizárólag az ételben található laktóz felbontására korlátozódik. Tehát veszélytelen akár nagyobb mennyiségű MillandJoy elfogyasztása, mellékhatásoktól rendszeres és hosszú idejű fogyasztás esetén sem kell tartani.

A MillandJoy tablettát fogyaszthatják a gyermekek, valamint alkalmazható-e a terhesség és a szoptatás ideje alatt?
A MillandJoy biztonságosan a gyermek rágásának megkezdésétől (ált. 3 éves kor) alkalmazható, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt is szedhető.

Hogyan kell alkalmazni a MillandJoy készítményt?
Az adagolás egyéni, függ a laktóz intolerancia által kiváltott tünetek súlyosságától és az elfogyasztott laktóz (tejcukor) mennyiségétől.
Szokásos adagja: laktóz-tartalmú étkezést megelőzően 1 rágótabletta, melyet szétrágva kell lenyelni. Egy rágótablettában lévő enzimaktivitás kb. 10 g tejcukor (amely kb. 200 ml teljes tej elfogyasztásával egyenértékű) feldolgozásához elegendő.
Amennyiben az étkezés tej- vagy tejcukor tartalma a fenti mennyiséget meghaladja, akkor az adagot ennek megfelelően kell növelni, azonban étkezésenként legfeljebb 3 rágótabletta adható.
Biztonságosan a gyermek rágásának megkezdésétől (ált. 3 éves kor) adható!


Mi a laktóz?
A laktóz (tejcukor) egy cukorfajta, amely legnagyobb mennyiségben a tejben és a tejtermékekben (pl. joghurt, tejszín, sajt, vaj) fordul elő. De állományjavítóként benne lehet pékárukban (kenyér, pizza, sütemény) hentesárukban (felvágottak), vagy levesporokban, készételekben.
A laktóz egy kettőscukor, mely glukózból (szőlőcukor) és galaktózból áll. A tejcukrot a vékonybél eredeti formában nem tudja felszívni, és ezáltal nem hasznosul a test számára. Ezzel szemben a glukóz és a galaktóz olyan tápanyagok, amelyeket a test könnyen felvesz és hasznosít. Ezért a tejcukrot az emésztés során a vékonybélben a laktáz enzimek felbontják glukózra és galaktózra.

Mi a laktóz-intolerancia?
Ha a testben nem áll rendelkezésre elég laktáz enzim (laktázhiány), akkor a tejcukor változatlan formában az alsó bélszakaszokba (vastagbélbe) jut, és a bélbaktériumok által gázképződés mellett megerjed.
Ezen felül a laktóz megnövekedett vízbeáramlást okozhat a vastagbélben. Ezek a tejtermékek fogyasztása után hasfájást, puffadást, telítettségérzést, hasmenést vagy ritkábban egyéb panaszt okoznak. Ilyenkor laktóz-érzékenységről, más neveken tejcukor-érzékenységről, laktóz-intoleranciáról, vagy tejcukor-intoleranciáról beszélünk.
A panaszok hasonlósága miatt a laktóz-intoleranciát gyakran összekeverik az irritábilis bélszindrómával.

Milyen laktóz-intolerancia típusok léteznek?
A laktóz-intolerancia három típusát különböztetjük meg:

Az elsődleges laktázhiány
A másodlagos laktázhiány
A veleszületett laktázhiány

A vékonybélben előforduló laktáz mennyisége csecsemőknél, a szoptatási időszak alatt a legmagasabb, és aztán a legtöbb embernél genetikai okok miatt fokozatosan csökken. Az ebből fakadó úgynevezett elsődleges laktázhiány a normális öregedés velejárója és a felnőtt világnépesség nagy többségénél (70-90%) megfigyelhető. Például Afrika és Ázsia majdnem mindegyik népcsoportja érzékeny a tejcukorra.
Különböző bélbetegségek vezethetnek az úgynevezett másodlagos laktázhiányhoz, pl. a Crohn-betegség, a cöliákia vagy egyéb bélgyulladások (pl. vírusos vagy bakteriális bélfertőzések). A másodlagos laktázhiány általában csökken, vagy el is tűnik az azt okozó bélbetegség gyógyulásával.
A veleszületett laktázhiány esetében az újszülötteknél hiányzik a laktáztermelésért felelős gén. Ez okozza a szervezet enzimtermelésének teljes hiányát. Ezeknél a csecsemőknél szigorúan ügyelni kell a laktózmentes diétára.


GYAKORLATI TANÁCSOK

Ebéd vagy vacsora meghívásnál jelezze laktóz-intoleranciáját, s különleges táplálkozási igényeit, és ne feledje magával vinni a MillandJoy-t!
Ha nem biztos abban, hogy egy elfogyasztott étel tartalmaz-e laktózt, a biztonság kedvéért vegyen be egy-két MillandJoy tablettát!
Az élelmiszeriparban technológiai okokból, vagy a jobb íz és/vagy jobb konzisztencia érdekében sok élelmiszerhez adnak laktózt. Pl. a következő termékek gyakran tartalmaznak laktózt: készételek, kész mártások, kész levesek, konzervételek, mélyhűtött ételek, krumplipüré-keverékek, édességek (pl. bonbonok, csokoládé, csokoládészelet, stb.), kenyér, péksütemény, sütemény, húskészítmények, felvágottak. Ezek fogyasztása előtt is rágjon el egy-két MillandJoy rágótablettát!
Tájékozódjon, hogy a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében (pl. húsok, felvágottak, kenyér és halkészítmények) a termék készítésénél használtak-e tejet vagy tejterméket (pl. tejszínt vagy tejfölt)! Amennyiben használtak, ilyen ételek fogyasztása előtt ne feledje a MillandJoy-t!
Ha be kell vennie orvosságot, kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a termék laktózmentes-e, vagy ellenőrizze saját maga a leírásban! Amennyiben a szükséges gyógyszer tejcukrot tartalmaz azt MillandJoy-jal együtt vegye be!


Tudnivalók
​Hatóanyag-tartalom:1 rágótablettában:
Laktáz enzim 4500 FCC
Összetevők
Xilit, laktáz enzim, mikrokristályos cellulóz, nátrium-karboximetil-cellulóz, eper ízű aroma, magnézium sztearát.
Figyelmeztetés
Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
Adatok
Cikkszám
59991091011744
Tömeg
32 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek