Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

15 000 ft értékű vásárlás felett INGYENES a kiszállítás, valamint rendelése mellé tanácsadási kupont adunk!

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta 30x

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta 30x

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta 30x

Az igazán stresszes időszakokra. Magas megnéziumtartalmú, szájon át bevehető vény nélkül kapható gyógyszer, amely kiválóan felszívódó magnézium kombinációt tartalmaz.
Miért?

A legmagasabb magnéziumtartalmú vény nélkül kapható gyógyszerkészítmény a piacon
A napi ajánlott magnézium mennyiség (NRV) 100%- a egy filmtablettában
Kiválóan felszívódó magnézium kombinációt tartalmaz
Egészségpénztári számla terhére is megvásárolhatóMikor?

Különösen stresszes időszakokban
A magnéziumhiány megelőzésére és kezeléséreAz alábbi tünetek együttes előfordulása magnéziumhiányra utalhat:

idegesség, ingerlékenység, koncentrálóképesség zavara, átmeneti fáradtság, enyhébb alvászavarok, enyhe szorongás,
a szorongás jeleként emésztőrendszeri görcs vagy szívdobogásérzés,
izomgörcsök (lábikragörcs), zsibbadás.Magnézium hiány esetén

csökkenhet a stressztűrő képesség,.
fokozódik a neuronális és a muscularis ingerlékenység, tremor, ataxia,
szívritmuszavarok, tachycardia léphetnek felMagnézium bevitele javíthat ezeken a tüneteken.A B6-vitamin elősegíti a magnézium felszívódását.A magnéziumhiány oka lehet:

- fokozott fizikai igénybevétel

- terhesség és szoptatás idején megnövekedett szükséglet

- egyoldalú, hiányos táplálkozás (diéta, fogyókúra)

- emésztési, felszívódási zavarok (bélbetegségek)

- fokozott magnéziumvesztés (hasmenés, égési sérülés, egyes vizelethajtók szedése)

- bizonyos speciális gyógyszeres kezelés (egyes antibiotikumok, immunszupresszív készítmények,

kemoterápiás gyógyszerek)Adagolás:

Felnőtteknek és serdülőknek naponta 1 filmtabletta.

Alkalmazása gyermekeknél: 6-14 éves gyermekeknek naponta ½-1 filmtabletta.

Hatóanyagok mennyisége filmtablettánkéntHatóanyag megnevezése Hatóanyag-tartalom

Magnézium 375 mg

B6-vitamin 2,4 mg
Bővebben
1 990 Ft
Részletek
Betegtájékozató Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta 30x

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraMagnézium Béres 375 mg + B6 filmtablettamagnézium-oxid, magnézium-citrát, piridoxin-hidrokloridMielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen típusú gyógyszer a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtablettát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk1. Milyen típusú gyógyszer a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A készítmény magnézium és B6-vitamin kombinációja, a magnéziumhiány megelőzésére és kezelésére alkalmazható. A B6-vitamin elősegíti a magnézium felszívódását.A magnéziumhiány oka lehet:

- fokozott fizikai igénybevétel,

- terhesség és szoptatás idején a növekedett szükséglet,

- egyoldalú, hiányos táplálkozás (diéta, fogyókúra),

- emésztési, felszívódási zavarok (bélbetegségek),

- fokozott magnéziumvesztés (hasmenés, égési sérülés, egyes vizelethajtók szedése),

- bizonyos speciális gyógyszeres kezelés (egyes antibiotikumok, immunszupresszív készítmények, kemoterápiás gyógyszerek).Az alábbi tünetek együttes előfordulása magnézium hiányra utalhat:

- idegesség, ingerlékenység, koncentrálóképesség zavara, átmeneti fáradtság, enyhébb alvászavarok, enyhe szorongás,

- a szorongás jeleként emésztőrendszeri görcs vagy szívdobogásérzés (a szív rendellenessége nélkül),

- izomgörcsök (lábikragörcs), zsibbadás.Magnéziumhiány esetén fokozódik az ideg és izom ingerlékenység, reszketés, mozgászavar, szívdobogásérzés, illetve csökkent stressztűrő képesség léphet fel.2. Tudnivalók a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta szedése előttNe szedje a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtablettát:

- ha allergiás a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

- ha Ön súlyos vesekárosodásban szenved.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

- ha Ön magas vérnyomás betegségben, koszorúér-megbetegedésekben vagy szívritmuszavarban szenved, a készítmény alkalmazásáról mindenképpen kérje ki kezelőorvosa véleményét még a szedést megelőzően!

- Digitálisz készítményekkel kezelt szívbetegeknek csak állandó orvosi ellenőrzés (EKG, vérnyomásmérés) mellett adható.

- enyhe és középsúlyos vesekárosodásban szenvedő betegek csak orvosi javaslat és rendszeres orvosi ellenőrzés mellett szedhetik.Gyermekek és serdülők

A készítmény alkalmazása 6 éves életkor alatti gyermekeknél nem ajánlott.Egyéb gyógyszerek és a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy a nemrégiben szedett, valamint a szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható együtt levodopa-tartalmú gyógyszerrel (Parkinson-kór kezelésére alkalmazott gyógyszer).

Egyes gyógyszerek pl. tetraciklinek (antibiotikum), kalcium-, foszfát- és vaskészítmények, biszfoszfonátok (csontritkulás kezelésére alkalmazott készítmények) és a nátrium-fluorid tartalmú készítmények felszívódását gátolják, ezért fontos, hogy az előbb említett készítmények és a Magnézium Béres 375 mg + B6 bevétele között legalább 3 óra teljen el!

A magnézium más gyógyszerekkel (egyes vizelethajtókkal, szívre ható készítményekkel) is kölcsönhatásba léphet, ezért alkalmazása előtt konzultáljon orvosával!


Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség és szoptatás alatt maximum napi ½ filmtabletta alkalmazható.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A javasolt adagolásban ilyen hatások nem ismeretesek.

3. Hogyan kell szedni a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtablettát?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.A készítmény ajánlott adagja:Felnőtteknek és serdülőknek naponta 1 filmtabletta.

Alkalmazása gyermekeknél:

6-14 éves gyermekeknek naponta ½-1 filmtabletta.A készítményt étkezés végén, egészben, legalább fél deciliter folyadékkal (pl. víz, tea, gyümölcslé stb.) ajánlott bevenni. A filmtabletta szükség esetén kettétörhető.

A készítményt a magnézium okozta hiány tüneteinek elmúlásáig javasolt szedni.Ha az előírtnál több Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtablettát vett be

Tünetek csak az előírt napi dózis sokszorosát meghaladó mennyiség tartós használata esetén jelentkezhetnek. Esetleges mérgezés tünetei: gyengeség, hányinger, hányás, alacsony szívfrekvencia (bradycardia), reflex ingerlékenység csökkenése (hyporeflexia), érzészavar (paraesthesiák), súlyos esetben tudatzavar. Ellenanyagként injekcióban 100-200 mg kalcium adható 5-10 perc alatt, ezenfelül művesekezelés (dialízis) jön szóba.Ha elfelejtette bevenni a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott filmtabletta pótlására, a következő alkalommal folytassa tovább a szokásos módon a kezelést..Ha idő előtt abbahagyja a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta szedését

A kezelés megszakításakor általában semmilyen káros hatás sem jelentkezik.Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Ritka mellékhatások (10000-ből 1-10 beteget érinthet):

A készítmény szedése mellett ritkán hasmenés, hasi fájdalom jelentkezhet.

Ilyenkor a gyógyszer szedését abba kell hagyni!Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtablettát tárolni?Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

A nedvességtől és a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon, a címkén illetve a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Exp.) után ne szedje ezt a gyógyszert.A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta?

- A készítmény hatóanyagai: 2,4 mg piridoxint (2,9172 mg piridoxin-hidroklorid formájában), és

375 mg magnéziumot tartalmaz (555,6 mg magnézium-oxid, 500,0 mg magnézium-hidrogéncitrát formájában) filmtablettánként.

- Egyéb összetevők:

Tablettamag: magnézium-sztearát, hidroxipropilcellulóz, kroszpovidon, mikrokristályos cellulóz.

Bevonat „Aqua Polish D pink 047.26”: hipromellóz, polidextróz, talkum, glicerin, titán-dioxid (E 171), Indigókármin alumínium lakk (E 132), kárminsav (E 120).Milyen a Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?Rózsaszín, ovális, egyik oldalán bemetszéssel ellátott filmtabletta.

A tabletta egyenlő adagokra osztható.30 db, 40 db, 45 db, 50 db, 55 db, 60 db, 65 db 70 db, 75 db, 80 db, 85 db, 90 db, 60 db+35 db, 60 db + 40 db, 60 db +50 db, 60 db+55 db, 60 db+60 db, 60 db+65 db, 70 db+70 db, 70 db+80 db,

90 db + 90 db, 100 db+100 db, 70 db+70 db+70 db, 100 db +60 db + 60 db, 100 db+100 db+50 db, 100 db+100 db+100 db filmtabletta fehér HDPE tartályban, mely alumínium/polietilén zárófóliával és fehér csavaros polipropilén kupakkal van lezárva. 1, 2 vagy 3 tartály dobozban.20 db, 30 db, 40 db, 50 db, 60 db, 70 db, 80 db, 90 db, 100 db, 120 db, 150 db, 200 db, 300 db filmtabletta színtelen, átlátszó PVC/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:Béres Gyógyszergyár Zrt.

1037 Budapest

Mikoviny u. 2-4.

Tel: 06-1-430-5500

Fax: 06-1-250-7251

E-levél: info@beres.huGyártó:Béres Gyógyszergyár Zrt.

5005 Szolnok, Nagysándor József út 39.OGYI-T-23261/01 20x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/02 30x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/03 30x HDPE tartály

OGYI-T-23261/04 40x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/05 40x HDPE tartály

OGYI-T-23261/06 45x HDPE tartály

OGYI-T-23261/07 50x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/08 50x HDPE tartály

OGYI-T-23261/09 55x HDPE tartály

OGYI-T-23261/10 60x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/11 60x HDPE tartály

OGYI-T-23261/12 65x HDPE tartály

OGYI-T-23261/13 70x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/14 70x HDPE tartály

OGYI-T-23261/15 75x HDPE tartály

OGYI-T-23261/16 80x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/17 80x HDPE tartály

OGYI-T-23261/18 85x HDPE tartály

OGYI-T-23261/19 90x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/20 90x HDPE tartály

OGYI-T-23261/21 60x+35x HDPE tartály

OGYI-T-23261/22 100x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/23 60x+40x HDPE tartály

OGYI-T-23261/24 60x+50x HDPE tartály

OGYI-T-23261/25 60x+55x HDPE tartály

OGYI-T-23261/26 120x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/27 60x+60x HDPE tartály

OGYI-T-23261/28 60x+65x HDPE tartály

OGYI-T-23261/29 70x+70x HDPE tartály

OGYI-T-23261/30 150x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/31 70x+80x HDPE tartály

OGYI-T-23261/32 90x+90x HDPE tartály

OGYI-T-23261/33 200x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/34 100x+100x HDPE tartály

OGYI-T-23261/35 70x+70x+70x HDPE tartály

OGYI-T-23261/36 100x+60x+60x HDPE tartály

OGYI-T-23261/37 100x+100x+50x HDPE tartály

OGYI-T-23261/38 300x PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23261/39 100x+100x+100x HDPE tartályA betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017.szeptember


Adatok
Cikkszám
210823834
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek