Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

MEDI-FEC székletvér ellen?rz? teszt 1x

MEDI-FEC székletvér ellen?rz? teszt 1x
MEDI-FEC székletvér ellen?rz? teszt 1x
Gyors, megbízható diagnosztikum a rejtett emésztőrendszeri vérzések kimutatására.

A széklet vér vizsgálata a székletben nyomokban, kis mennyiségben előforduló vér kimutatására szolgál, ami szabad szemmel nem látható. A teszt pozitivitása már korai stádiumban jelezhet betegséget, amikor a széklet még normálisnak tekinthető
Bővebben
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ! :
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ!
További adatok
1 290 Ft
Nem vásárolható!
Részletek

 Mit jelez a vér jelenléte a székletben?

A székletben észlelhető vér valahonnan az emésztőtraktusból származik.

Előfordulhat, hogy enyhébb állapot, betegség is okozhat alkalmi vérzést, de általában mondható, hogy az okkult vér jelenléte súlyos betegségre utal. Ez lehet vastagbélrák, amely orvosi konzultációra, és haladéktalan szakmai, elsősorban onkológiai kezelésre szorul.

Kinél érdemes elvégezni az FOBT vizsgálatot?

Alapvetően abban az esetben, ha hasi panaszok, tünetek alapján feltételezhető, hogy vérzés áll fenn, és ennek hátterében vastagbélrák állhat.

Azoknak a betegeknek, akik szabad szemmel is észlelik a székletben a vér jelenlétét, ill. anaemiájuk van, vagy székletürítési szokásaik változtak, fogytak, vagy vér távozik a végbélből, nem érdemes ezt a szűrővizsgálatot elvégezni. Számukra igen alapos további vizsgálatok szükségesek.

A daganatos betegségek közül a végbél- és a vastagbélrák a legeredményesebben szűrhető. 40 éves kor alatt nagyon ritka, 50 év felett viszont ugrásszerűen nő az előfordulás. Érdemes lenne a szűrést 40 éves kortól elkezdeni. Ha a családban a szorosabb rokonságban valakinek már pl. 40 évesen volt diagnosztizált vastagbélrákja, ott már akár 30 éves kortól kellene szűrni. A szűréssel a rákmegelőző állapotot jelentő vastagbélpolip is felismerhető, eltávolítható.

Adatok
Cikkszám
599989846548784
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek