Házhozszállítás

Házhozszállítás

INGYENES a kiszállítás 18 000 ft értékű vásárlás felett 2 kg-ig!

FaringoStop 3 mg szopogató tabletta 20x

FaringoStop 3 mg szopogató tabletta 20x
FaringoStop 3 mg szopogató tabletta 20x
A FaringoStop benzidamint tartalmaz, ami a nem szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik. Helyi gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van, és helyi érzéstelenítő hatást fejt ki a szájnyálkahártyán. A FaringoStop a szájüreg és torok gyulladásos állapotaival járó tünetek (fájdalom, pirosság, duzzanat) kezelésére alkalmazható.
Bővebben
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ! :
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ!
További adatok
1 190 Ft
Részletek
Betegtájékozató FaringoStop 3 mg szopogató tabletta 20x

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraFaringoStop 3 mg szopogató tablettabenzidamin-hidrokloridMielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen típusú gyógyszer a FaringoStop 3 mg szopogató tabletta (továbbiakban FaringoStop) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a FaringoStop alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a FaringoStopot?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a FaringoStopot?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a FaringoStop és milyen betegségek esetén alkalmazható?A FaringoStop benzidamint tartalmaz, ami a nem szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik. Helyi gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van, és helyi érzéstelenítő hatást fejt ki a szájnyálkahártyán. A FaringoStop a szájüreg és torok gyulladásos állapotaival járó tünetek (fájdalom, pirosság, duzzanat) kezelésére alkalmazható.A FaringoStop felnőtteknél, serdülőknél és 6 év feletti gyerekeknél alkalmazható.

2. Tudnivalók a FaringoStop alkalmazása előttNe alkalmazza a FaringoStopot:

- ha allergiás a benzidaminra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére

- ha Ön fenilketonúriában szenved (ilyen betegség esetén a szervezet nem tudja lebontani a fenilalalnin nevű aminosavat, ami túlzott mennyiségben károsan hat a szervezetre).Figyelmeztetések és óvintézkedések

A FaringoStop alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

· ha allergiás az acetilszalicilsavra vagy más nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerre (NSAID), mivel ebben az esetben fokozott lehet annak a kockázata, hogy a benzidaminnal szemben túlérzékenység alakul ki.

· ha Önnek asztmája vagy allergiás betegsége van vagy volt, mivel ebben az esetben fokozott a hörgőgörcs kialakulásának kockázata.Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak, mivel a szájnyálkahártyán vagy garatüregben kialakuló fekélyképződés súlyos alapbetegség kísérője is lehet.Ne alkalmazza a FaringoStopot 7 napnál tovább a kezelőorvossal történt megbeszélés nélkül, mivel a tartós alkalmazás allergiát okozhat. Azonnal forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, és hagyja abba a készítmény alkalmazását, ha allergiás reakció jelentkezik.Gyermekek és serdülők

A FaringoStop 6 év alatti gyermekeknél nem alkalmazható.Egyéb gyógyszerek és a FaringoStop

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.Ezidáig nem igazolták, hogy más gyógyszerek befolyásolnák a FaringoStop hatását, vagy a FaringoStop módosítaná más gyógyszerek hatását.A FaringoStop egyidejű alkalmazása étellel és itallal

Közvetlenül az alkalmazás után előfordulhat a szájüregben vagy a torokban zsibbadás szerű érzés. Ne egyen vagy igyon, amíg ez a zsibbadás el nem múlt.Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

A FaringoStop terhesség és szoptatás alatt nem javasolt.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.A FaringoStop fenilalanin forrást (aszpartám) (E951) tartalmaz. Ez fenilketonúriában szenvedő betegeknek káros lehetA FaringoStop a következő segédanyagokat tartalmazza: patent blue V (E131), ami allergiás reakciókat válthat ki, és kinolin sárga (E104), ami allergiás reakciókat válthat ki és károsan befolyásolhatja a gyerekek aktivitását és figyelmét.

3. Hogyan kell alkalmazni a FaringoStopot?A gyógyszert mindig a tájékoztatóban leírtak szerint, illetve a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.A készítmény ajánlott adagja a következő:Felnőttek és idősek: 1 szopogat tabletta naponta 3-szor.

6 év feletti gyerekek: a felnőttekével megegyező adagban alkalmazható.

A FaringoStop alkalmazása 6 év alatti gyermekeknél nem javasolt.A FaringoStop kezelés időtartama a 7 napot nem haladhatja meg.Az alkalmazás módja

A tablettákat el kell szopogatni. Nem szabad összerágni, vagy lenyelni.Ha az előírtnál több FaringoStopot alkalmazott

A FaringoStop túladagolás előfordulása nem valószínű. Mérgezéses tünetek nem valószínűek akkor sem, ha a gyógyszert véletlenül lenyelik, még a javasoltnál nagyobb adag esetén sem. Ha azonban az ajánlottnál nagyobb adagot alkalmaz, és szokatlan tüneteket, például izgatottságot, görcsöket, izzadást, egyensúly- és koordinációs zavart, remegést vagy hányást észlel, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.Ha elfelejtette alkalmazni a FaringoStopot

Ha elfelejtett egy adagot alkalmazni, tegye meg, amikor eszébe jut. Ha azonban már közel van a következő adag alkalmazásának időpontja, hagyja ki az elfelejtett adagot. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.A benzidamint használó betegek a következő gyakorisággal jelentették a következő mellékhatásokat:

· nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érint) – fényérzékenység

· ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érint) – égő érzés és szárazság a szájban, túlérzékenységi reakciók

· nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érint) – gégegörcs, az arc, kezek és lábak, a szemek, az ajkak és/vagy torok duzzadása, ami légzési és nyelési nehézséget okozhat, vagy duzzanat (angiödéma)

· nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg) – életveszélyes allergiás reakciók, aminek tünetei a következők lehetnek: alacsony vérnyomás, légzési problémák és bőrtünetek, mint csalánkiütés és duzzanat (anafilaxiás reakció)Előfordulhat közvetlenül az alkalmazás után zsibbadás vagy „szúró” érzés a szájüregben vagy a torokban. Ez a reakció a gyógyszer normál hatásával kapcsolatos, és rövid időn belül elmúlik. Egyéni esetekben előfordulhat hányinger vagy hányás, amit a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatos irritációs reflex vált ki a torokban. Ezek a tünetek spontán szűnnek a gyógyszer abbahagyását követően.Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a FaringoStopot tárolni?Legfeljebb 30°C-on tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz a FaringoStop

- A készítmény hatóanyaga a benzidamin-hidroklorid
1 szopogató tabletta 3 mg benzidamin-hidrokloridot tartalmaz.

- Egyéb összetevők: mannit (E421), vízmentes citromsav, hipromellóz, borsosmenta ízesítés [maltodextrint (kukoricából), módosított keményítőt E1450 (viaszos kukorica) tartalmaz], aszpartám (E951), patent blue V (E131), kinolin sárga (E104), magnézium-sztearátMilyen a FaringoStop külleme és mit tartalmaz a csomagolásKerek, mindkét oldalán domború, zöld, márványos felületű, menta illatú szopogató tabletta Átmérője kb. 13 mm.Kiszerelés:

10 vagy 20 szopogató tabletta (1 vagy 2 buborékcsomagolás, egyenként 10 szopogató tablettával)Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül forgalomba.A forgalomba hozatali engedély jogosultjaPharmaSwiss Česká republika s.r.o.

Jankovcova 1569/2c, 17000 Praha 7

Cseh KöztársaságGyártóICN Polfa Rzeszów S.A.

ul. Przemysłowa 2, 35-959 Rzeszów

Lengyelország

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:Bulgária, Csehország, Észtország, Románia, Szlovénia, Szlovákia: Garganta

Görögország: Physiopaine

Lettország, Litvánia: Tolixete

Lengyelország: Septolux

Magyarország: FaringoStopOGYI-T-22815/02 10x PVC/PE/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-22815/03 20x PVC/PE/PVDC/Al buborékcsomagolás

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. július


Adatok
Cikkszám
210712986
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek