Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

FRONTLINE COMBO MACSKA (0.5ml)

FRONTLINE COMBO MACSKA (0.5ml)
FRONTLINE COMBO MACSKA (0.5ml)
Rácsepegtető oldat macskáknak bolhák, kullancsok és tetvek ellen kezelésre és az újrafertőződés megelőzésére.
Bővebben
2 790 Ft
Részletek

A 'Frontline Combo macska', rácsepegtető oldat macskáknak bolhák, kullancsok és tetvek ellen kezelés és újrafertőződés megelőzésére. A Frontline macskáknak kifejlesztett élősködők elleni készítménye.

 

Állatgyógyászati készítmény hivatalos elnevezése: FRONTLINE COMBO® SPOT-ON MACSKA A.U.V

FRONTLINE COMBO® SPOT-ON MACSKA hatóanyagai és egyéb összetevői:

Hatóanyagok: Fipronil 50,00 mg, (S)-metoprén 60,00 mg Segédanyag(ok): Butilhidroxianizol (E320) 0,10 mg, Butilhidroxitoluol (E321) 0,05 mg, Vivőanyag ad 0,50 ml

Javaslatok a FRONTLINE COMBO® MACSKA használatához

FRONTLINE COMBO MACSKA hatása és hatódeje különböző élősködők fertőzöttsége esetén

Elsősorban bolhák, valamint szőrtetvek és kullancsok ellen használható készítmény.

Frontline macska bolhák ellen: (Ctenocephalides spp.)

Újrafetőződés ellen a Frontline macskáknál 4 hétig hat.

A bolhák szaporodását gátló hatás 6 hét, ennyi ideig gátolja a peték, lárvák és bábok fejlődését.

Frontline Combo macska a következő kullancsfajok ellen hatásos: Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus

Frontline szőrtetvek ellen macskáknál a Felicola subrostratus ellen hat.

A termék részét képezheti a bolhák okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelésének részeként.

Mikor ne használjuk a FRONTLINE COMBO® SPOT-ON MACSKA készítményt:

8 hetesnél, valamint 1 kg-nál kisebb macskakölyköknél

Beteg, szisztémás beteg, lázas, lábadozó állatoknál.

Nyulakon és egyéb, állatgyógyászatilag nem tesztelt fajokon.

Alkalmazható vemhesség és szoptatás alatt!

 FRONTLINE COMBO MACSKA mellékhatások:

Ha a macska lenyalta a készítményt, rövid ideig fokozott nyáladzás fordul el. Ez nem az élősködő elleni hatóanyagok, hanem a vivőanyag hatása.

Nagyon ritkán bőrrekaciókat, bőrirritációt válthat ki, amely rövid ideig áll fenn. Mint például: viszketegség, a kezelés helyén a szőr kihullása, kipirosodás, pikkelyezés.

Más, előforduló mellékhatások: kivételesen túlzott nyálelválasztás, átmeneti idegrendszeri tünetek, mint például ingerlékenység, túlérzékenység, depresszió, hányás, valamint légzési nehézségek.

A használati utasításban szereplő, vagy nem szereplő hatások jelentkezése esetén ajánlott értesíteni az állat kezelőorvosát!

FRONTLINE COMBO® SPOT-ON MACSKA adagolása

1 macskának egy, 0,5 ml-es pipetta alkalmazása a minimálisan ajánlott Fipronil adag. 5 mg/ttkg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6 mg/ttkg-nak, felel meg.

FRONTLINE COMBO® SPOT-ON MACSKA használata

A készítményt külsőleg, helyileg (egy helyre) az állat bőrfelületére kell juttatni. A használat előtt a pipettát a keskeny végével fölfele, tartsuk függőlegesen. A keskeny részét ütögessük meg, úgy, hogy a készítmény a pipetta főtestében maradjon. Pttaintsuk hátra a pipetta elkeskenyedő részét. A kezelést a nyak kezdeténél, az állat hátán, a váll vonala előtt ajánlott elvégezni. Rácseppentés előtt hajtsuk szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr. Helyezzük a bőrre a pipetta végét és nyomjuk ki a pipettát többször, hogy teljesen kiürüljön.

 FRONTLINE COMBO® SPOT-ON MACSKA tárolási előírásai

Gyermekek elől szigorúan el kell zárni!

Legfeljebb 30 o C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. Tűzveszélyes. Felhasználható 3 évig. Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

Figyelmeztetések FRONTLINE COMBO MACSKA használata esetén

Figyeljünk arra és bizonyosodjunk meg róla, hogy a készítményt olyan helyre juttattuk, ahonnan a macska nem tudja lenyalni. Gondoskodjunk róla, hogy a kezelt területet más állat se tudja nyalogatni.

Nincs adat a hatékonyság csökkentő hatásról fürdetés, samponozás esetén. A kutyákon lefolytatott vizsgálatokra alapozva a kezelést követő 48 órán belül nem ajánlott fürdetni az állatot.

A kullancsok esetén a fertőző betegségek átvitelét nem lehet teljesen kizárni. Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton.

Bolhafertőzés esetén javasolat az állatok környezetét rendszeresen porszívózni, valamint megfelelő rovarirtó szerrel kezelni.

FRONTLINE COMBO MACSKA - Különleges óvintézkedések

Kerüljük, hogy a készítmény az állat szemébe juthasson.

Az anyamacskáknál a 8 hetesnél fiatalabb kölykökkel való érintkezés esetén a lehetséges toxicitását nem dokumentálták. Különös odafigyeléssel kell eljárni ilyen esetben.

Emberre vonatkozó óvintézkedések:

A készítmény szembe, illetve szájba jutásást el kell kerülni, mert irritációt okozhat. Szintén kerüljük a készítmény ujjakra, vagy egyéb bőrfelületre jutását. Szembe kerülés esetén a szemet bő vízzel ki kell mosni. Érintkező bőrfelületet pedig szappanos vízzel kell lemosni.

Az állat, valamint a kezelő személy alkohollal, vagy inszekticidekkel szembeni ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell a készítménnyel való érintkezést.

Használat után szappanos vízzel kezet kell mosni.

A Frontline Combo macska készítményt kora este javasolt használni, mivel, amíg a kezelt terület meg nem szárad, a macskát ne szabad megfogni. Ügyeljünk arra, hogy gyermekek se játszanak velük, valamint ne aludjunk együtt a kezelést követően a macskával.

 

 

 

 

 

Adatok
Cikkszám
59599987789515
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek