Házhozszállítás

Házhozszállítás

INGYENES a kiszállítás 18 000 ft értékű vásárlás felett 2 kg-ig!

Etrixenal 100mg/g gél 100g

Etrixenal 100mg/g gél 100g
Etrixenal 100mg/g gél 100g
Helyileg alkalmazandó naproxén hatóanyagú nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer, melynek hatására ín- és ínszalagsérülés esetén csökken a fájdalom és a duzzanat.
Bővebben
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ :
EP KÁRTYÁRA ELSZÁMOLHATÓ
További adatok
2 490 Ft
Nem vásárolható!
Részletek
Betegtájékozató Etrixenal 100mg/g gél 100g
Betegtájékoztató: Információk a beteg számáraEtrixenal 100 mg/g gél

naproxén

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen típusú gyógyszer az Etrixenal 100 mg/g gél (a továbbiakban Etrixenal) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az Etrixenal alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni az Etrixenalt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell az Etrixenalt tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer az Etrixenal és milyen betegségek esetén alkalmazható?Az Etrixenal egy gél. A gyógyszer naproxén hatóanyagot tartalmaz 100 mg/g mennyiségben, és a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) közé tartozik.

A gyógyszer fájdalom- és gyulladáscsillapító gél, amelyet a bőrön, helyileg kell alkalmazni.

Az alkalmazás eredményeként a fájdalom és a duzzanat csökken, és a kellemetlen érzés enyhül.Az Etrixenal ín- és ínszalagsérülés okozta akut fájdalom lokális kezelésére javasolt.

A készítmény rövid távú alkalmazásra javasolt.

2. Tudnivalók az Etrixenal alkalmazása előttNe alkalmazza az Etrixenalt

- ha allergiás a naproxénre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

- ha allergiás egyéb nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekre vagy az acetilszalicilsavra,

- a terhesség utolsó trimeszterében.Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Etrixenal alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

- ha más nem-szteroid gyulladáscsökkentő készítmények alkalmazása során allergiás reakciók (bőrkiütés, bőrpír, viszketés) jelentkeztek,

- ha hosszú távon, nagy bőrfelületen kell alkalmazni, mert ekkor fokozódik a szisztémás mellékhatások kialakulásának kockázata.Ha a fent említett reakciók bármelyike jelentkezik, a kezelést abba kell hagyni.A gyógyszer nem alkalmazható:

- szemben és nyálkahártyán. Ha mégis szembe vagy nyálkahártyára kerül, bő vízzel ki kell öblíteni, hogy eltávolítsa a gélt,

- kötszerekkel (géz, ragtapasz),

- sérült bőrön, nyílt seben és gyulladt bőrön,

- szájon át.A kezelés idején, illetve az azt követő két hétben kerülni kell a közvetlen napfényt, beleértve a szoláriumot is.A naproxén keringési rendszerbe való felszívódásának lehetősége miatt a készítményt körültekintően kell alkalmazni azoknál a betegeknél, akik máj- és veseelégtelenségben, gyomor-bélrendszeri fekélyben vagy vérzékenységben szenvednek.Gyermekek és serdülők

Az Etrixenal alkalmazása 18 éves vagy fiatalabb gyermekeknél nem ajánlott.Egyéb gyógyszerek és az Etrixenal

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

Terhesség idején a gyógyszer nem alkalmazható, kivéve orvosi javaslat és felügyelet esetén. A készítmény ellenjavallt a várandósság utolsó trimeszterében.

Szoptatás idején sem javasolt a készítmény alkalmazása, kivéve orvosi javaslat és felügyelet esetén.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nincs adat a naproxén bőrön való lokális alkalmazását követően jelentkező, a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt nemkívánatos hatásokról.Az Etrixenal etil-parahidroxibenzoátot tartalmaz

A készítmény etil-parahidroxibenzoátot (E214) tartalmaz, mely (esetleg később jelentkező) allergiás reakciókat okozhat.

3. Hogyan kell alkalmazni az Etrixenalt?Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Amennyiben kezelőorvosa nem tanácsol mást, a gyógyszert a következők szerint kell alkalmazni: alkalmazzon az értintett felületre elegendő mennyiségű gélt (egy 4 cm hosszú gélcsík általában elegendő), kenje szét a területen, majd finoman masszírozza addig, amíg teljesen fel nem szívódik. A műveletet naponta 2-6 alkalommal ajánlott megismételni, néhány órás időközönként.

A készítmény alkalmazása után mosson alaposan kezet, kivéve ha azokat kezeli.Ne alkalmazza az Etrixenalt egy hétnél tovább. Ha a fájdalom egy heti kezelés után is fennáll, esetleg súlyosbodik, forduljon orvoshoz.Bőrpír és bőrirritáció esetén függessze fel a gyógyszer alkalmazását, amíg a tünetek megszűnnek, ellenkező esetben keresse fel kezelőorvosát.Ha az előírtnál több Etrixenalt alkalmazott

A naproxén keringési rendszerbe való alacsony mértékű felszívódásának köszönhetően a túladagolás és mérgezés kockázata nem áll fenn a lokális alkalmazás során.

Azonban a nem megfelelő alkalmazás vagy véletlen lenyelés szisztémás mellékhatások kialakulását eredményezheti. Ilyen esetekben az orvosnak a nem-szteroid gyulladáscsökkentő készítmények okozta mérgezés kezelése során elfogadott általános terápiás intézkedéseket kell alkalmaznia.

A gyógyszer véletlen lenyelése esetén orvoshoz kell fordulni.Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei

Gyakoriság nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg): helyi bőrirritáció (bőrpír, bőrkiütés, viszketés) előfordulhat, mely a kezelés abbahagyását követően megszűnik.Hosszú távú, nagy bőrfelületen történő alkalmazás esetén nemkívánatos szisztémás mellékhatások, pl. álmosság, hasmenés, hányinger, fejfájás, túlérzékenységi reakciók (allergia) előfordulhatnak. Ha bármilyen mellékhatást észlel, kérjük, értesítse orvosát. Abban az esetben, ha légzési problémák, ill. bőrelváltozások jelentkeznek, azonnal hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és keresse fel orvosát vagy a legközelebbi kórházat.Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül*.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell az Etrixenalt tárolni?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Hűtőszekrényben nem tárolható! Nem fagyasztható!

A dobozon és a tubuson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza ezt a gyógyszert.

A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha bármilyen változást észlel a külső megjelenésében vagy a szagában.

A gyógyszer az első felbontás után 6 hónapig használható fel.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz az Etrixenal?

- A készítmény hatóanyaga a naproxén.

- Egyéb összetevők: klorálhidrát, levomentol, 96%-os etanol, etil-parahidroxibenzoát (E214), nátrium-hidroxid, karabomerek, tisztított víz.Milyen az Etrixenal külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Az Etrixenal fehér színű, szilárd szennyeződéstől mentes, jellegzetes mentol illatú, homogén gél.Csomagolás: 55 g vagy 100 g gél alumínium tubusban és kartondobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Proenzi s.r.o.

Oldřichovice 44
739 61 Třinec

CsehországGyártó

EMO-FARM Sp. z o.o.

ul. Łódzka 52

95-054 Ksawerów
LengyelországOGYI-T-22720/03 1x55 g

OGYI-T-22720/04 1x100 gEzt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Bulgária Etrixenal 100 mg/g gel

Csehország Etrixenal 100 mg/g gel

Észtország Trebexen

Lettország Trebexen 100 mg/g gels

Litvánia Trebexen 100 mg/g gelis

Lengyelország Etrixenal

Magyarország Etrixenal 100 mg/g gél

Románia Etrixenal 100 mg/g gel

Szlovákia Etrixenal 100 mg/g gélA gyógyszerrel kapcsolatos további információkért forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

Walmark Kft.

1138 Budapest

Madarász Viktor u. 47-49.

Tel.: +36 1 231 8090

email: info@walmark.huA betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma:2017. január.

Adatok
Cikkszám
210764323
Tömeg
200 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek