Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

Egészségügyi szájmaszk FFP2/KN95 1x

Egészségügyi szájmaszk FFP2/KN95 1x
Egészségügyi szájmaszk FFP2/KN95 1x
FFP2 Szűrőosztályú egészségügyi maszk

Részecskeszűrő védőmaszk, amely védelmet nyújthat a Covid-19 (koronavírus) ellen.
Technikai paraméterek:
Anyag: Pamut + nem szőtt anyag
Védelmi osztálya: FFP2
Szűrési fokozata: ≥ 95%
CE tanusítvány
Méret: Univerzális
Szín: Fehér
Csomagolás: egyesével, zárt védőtasakban

A FFP2 szűrőosztályú légzőmaszk a baktériumok, vírusok, por, pollen és a szmog részecskék több mint 95% -át elfogja. (KN95/N95 osztálynak megfelelő)

A szűrő típusú légzésvédő eszközök esetében (mint amilyenek a jelenleg javasolt FFP2 és FFP3 szűrőosztályú légzésvédő eszközök) a belélegzett levegő egy szűrőn áramlik keresztül, amely a szennyező anyag visszatartásával, szűrésével a levegőből eltávolítja és/vagy megköti a részecske, valamint a gáz, gőz halmazállapotú szennyezőket. A környezeti levegőtől függő légzésvédő eszközök rendeltetése, hogy a levegőben levő szennyező anyagnak belégzéssel a szervezetbe jutását az egészséget nem károsító (eltűrhető) szintre csökkentse. Ez egyúttal azt jelenti, hogy nem várhatunk el teljes körű, azaz 100%-os védelmet. Ennek oka az alászívásban rejlik. Az alászívás belégzéskor az arc és a védőeszköz zárókerete mentén, valamint a szelepeknél és egyéb szerkezeti elemek mellett a környezeti levegőből a légzésvédő belső terébe (közvetlenül a légzőzónába) bejuthat környezeti levegő. A részecskeszűrő félálarcok jele FFP (Filtering Facepiece Particulare). Teljesítményük, szűrési hatékonyságuk és legnagyobb teljes alászívásuk alapján 1, 2 és 3 osztályba sorolhatók.
Bővebben
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ! :
FUTÁRSZOLGÁLATTAL RENDELHETŐ!
További adatok
890 Ft
Részletek
A maszk felvétele:
1. Mielőtt felvesszük a maszkot, tisztítsuk meg kezünket alkoholos fertőtlenítővel, vagy mossuk meg szappanos vízzel.
2. Amennyiben a felvenni kívánt maszk egyszer használatos és az egyik oldala fehér, a másik oldala pedig színes, akkor a színes oldala legyen kifelé.
3. A maszkot illesszük a száj és az orr elé, azaz takarjuk el a szánkat és az orrunkat a maszkkal.
4. Rögzítsük a gumírozással (vagy kötőkkel). Igazítsuk meg, hogy a lehetőségekhez mérten kényelmes legyen.
5. Ha a maszk rendelkezik orrmerevítővel (ez főként az egyszer használatos maszkoknál fordul elő), azt formázzuk rá az orrunkra (aki szemüveges a szemüveg alá illesztheti).
6. Állunk alá húzzuk le a maszk alsó szélét, ezzel zárt közeget biztosítunk az orr és a száj köré.
Mindezt úgy illesszük és rögzítsük, hogy egészen addig amíg le nem kell venni, ne kelljen megérinteni a maszkot.


A maszk levétele:
1. Semmiképpen ne érintsük meg a maszk külső felületét, mert potenciálisan fertőzöttnek kell tekintenünk.
2. Mielőtt levennénk a maszkot, tisztítsuk meg kezünket alkoholos fertőtlenítővel, vagy mossuk meg szappanos vízzel.
3. Hátulról érintsük meg maszkunkat a rögzítőpántnál és úgy emeljük le arcunkról.
4. A maszkot, ha egyszer használatos, azonnal dobjuk a szemetesbe. Ha textil, akkor a kezelése kicsit komplikáltabb, hiszen ki kell mosni, vasalni, hogy a vírusok elpusztuljanak. A textil maszkot egy olyan helyre kell tennünk levétel után, ahol azonnal el tudjuk kezdeni a mosást, ezt a helyet is fertőzöttnek kell tekintenünk a mosás befejezéséig.
5. A maszk levételét követően azonnal tisztítsuk meg kezünket alkoholos fertőtlenítővel, vagy mossuk meg szappanos vízzel.

A viselés sok új, meg nem szokott problémát okoz, például úgy érezzük nehezen kapunk levegőt, nem kényelmes, eleve ellenérzésünk van a maszk ellen, letoljuk az orrunkról, állunk alatt viseljük, mondván mi nem vagyunk betegek, de ugye tudjuk, hogy ez nem minden esetben jogos és nem minden esetben igaz.


A HARTMANN által forgalmazott egyszer használatos orvosi maszk egy CE tanúsítvánnyal ellátott, az Orvostechnikai Eszközök Irányelve szerint a nem steril Class I. osztályba sorolt maszk, ami a patikákban bárki számára elérhető.

„A sebészi arcmaszkok használata meggátolhatja tünetes betegek esetén a koronavírus és az influenzavírus emberről-emberre történő átvitelét” – derül ki egy, a Nature folyóiratban nemrégiben publikált kutatásból, mely a Semmelweis Egyetem honlapján A légúti vírusok terjedése levegőben és a sebészi maszkok hatékonysága címmel megjelent cikkben olvasható.

Összességében elmondható, hogy ha maszkot használ, tegye azt szabályosan, körültekintően, védve saját maga, szerettei és embertársai egészségét.


https://semmelweis.hu/hirek/2020/04/07/a-leguti-virusok-terjedese-levegoben-es-a-sebeszi-maszkok-hatekonysaga/

https://www.hartmann.info/hu-hu/articles/e/2/maszk_hasznalat

Adatok
Cikkszám
6307000000
Tömeg
15 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek