Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

INGYENES a kiszállítás 15 000 ft értékű vásárlás felett!

CALCIUM PHARMAVIT 500 MG PEZSGOTABL. 20X

CALCIUM PHARMAVIT 500 MG PEZSGOTABL. 20X
CALCIUM PHARMAVIT 500 MG PEZSGOTABL. 20X
A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta alkalmazása a következő kórképek kezelésére javasolt:· kalciumhiány megelőzésére és kezelésére,· más gyógyszerekkel együtt a csontritkulás megelőzésére és kezelésére,· angolkór (rahitisz) és felnőttkori csontlágyulás (oszteomalácia) esetén a D3-vitamin-kezelés kiegészítésére.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számáraCalcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta
Bővebben
690 Ft
Részletek
Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?A kalcium nélkülözhetetlen ásványi anyag, melyre a csontok képződése és egészsége szempontjából van szükség. A kalcium a bélből szívódik fel, az egész testben eloszlik és fontos szerepet játszik a szervezet működésében; az ideg-, az izom- és a szívműködésben, a véralvadásban, valamint számos hormon hatásának a kialakulásában is. Ahhoz, hogy mindez végbemenjen, a szövetekben elegendő mennyiségű kalciumnak kell lennie.A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta alkalmazása a következő kórképek kezelésére javasolt:

· kalciumhiány megelőzésére és kezelésére,

· más gyógyszerekkel együtt a csontritkulás megelőzésére és kezelésére,

· angolkór (rahitisz) és felnőttkori csontlágyulás (oszteomalácia) esetén a D3-vitamin-kezelés kiegészítésére.Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.2. Tudnivalók a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta szedése előttNe szedje a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát

- ha allergiás a kalcium-karbonátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

- ha vérében magas a kalciumszint (hiperkalcémia),

- ha vizeletében sok kalcium ürül (hiperkalciuria),

- ha vesebetegségben szenved, beleértve a veseszövetben történt kalcium lerakódást (nefrokalcinózis) és a vesekövességet.Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A vizelettel kiválasztott kalcium mennyiségének rendszeres ellenőrzése szükséges olyan betegek esetén, akiknek vérében a kalciumszint enyhén magas (300 mg/24 óra vagy 7,5 mmol/24 óra feletti érték), vagy életük folyamán bármikor vesekövességben szenvedtek. Szükség esetén a kalcium adagját csökkenteni kell, vagy a kezelést meg kell szakítani.

Vesekőképződésre hajlamos betegeknél fokozott folyadékbevitel javasolt. Vesekárosodásban szenvedő betegek esetén a kalciumsókat orvosi ellenőrzés mellett kell alkalmazni.

Nagy adagban alkalmazva - főként egyidejű D-vitamin kezelés esetén - fennáll a veszélye annak, hogy a veseműködés következményes romlásával járó magas kalcium-vérszint alakul ki. Ilyen betegek esetében rendszeres orvosi ellenőrzés szükséges.

A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát körültekintően kell alkalmazni súlyos vesekárosodásban szenvedő betegeknél, ilyenkor a veseműködés rendszeres orvosi ellenőrzése szükséges. Különösen fontos ezt figyelembe venni azoknál, akik alumínium tartalmú készítményeket is kapnak.Egyéb gyógyszerek és a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.Kérjük, ellenőrizze kezelőorvosa vagy gyógyszerésze segítségével, hogy szedi vagy szedte-e a következő gyógyszereket, mert ezek jelentősen befolyásolhatják a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta hatását, és egyidejű alkalmazásuk csak orvosi ellenőrzés mellett történhet:

tiazid típusú vízhajtók,
belsőlegesen alkalmazott kortikoszteroidok,
tetraciklin típusú antibiotikumok,
szívreható glikozidok,
biszfoszfonát típusú csontritkulás elleni gyógyszerek,
nátrium-fluorid csontritkulás elleni gyógyszer,
alumínium tartalmú készítmények,
D-vitamint tartalmazó készítmények.
Adatok
Cikkszám
210004804
Tömeg
95 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek